Как да получите бяло от цветовете е възможно?

Случва се да завършите или просто да нямате боя, но има и други. Познавайки правилата и тънкостите на тяхното смесване, почти винаги можете да получите цвета, от който се нуждаете. Нека да разберем как се случва това и какви трудности могат да се срещнат.

Бяло от различни цветове - това е глупост

Първо, ние разкриваме мита - ако смесите цветовете на всички цветове на дъгата, не можете да получите бял цвят. В боите има пигменти, които абсорбират определени диапазони светлинни вълни, което ви позволява да видите цветовете и нюансите им.

Бял цвят не може да се получи чрез смесване на бои

Бял цвят не може да се получи чрез смесване на бои

За да се постигне отразяването на абсолютно всички лъчи чрез смесване на палитрата, която е достъпна за вас (което на теория може да даде възприемането на бяла повърхност в резултат) е невъзможно при никакви обстоятелства.

Фактът, че пигментираната боя задължително отразява най-малко две светлинни вълни с различни цветове, но една повече от втората. Например, червеното може да отразява и оранжевия диапазон, но незначително. Заслужава обаче да се добави жълто, а червеното да се абсорбира от него, но вторичният цвят ще се отрази и ще видите оранжева повърхност. Синята боя може до известна степен да отрази зелени и виолетови вълни, които няма да се виждат поради основната светлинна вълна. Но го абсорбирайте с друг пигмент, например червен, и получавайте лилав цвят.

Правилният избор на боята - основната задача

Често се случва да имате син и червен цвят, но когато се смесват, получавате нещо блатисто, но не и виолетово. Това се дължи на факта, че пигментите в съставите нямат отражение в желания диапазон. следователно цветовете трябва да бъдат избрани, тъй като е трудно предварително да се предвидят какви светлинни вълни отразяват пигмента в този или онзи оцветен материал. Какви опции можете да имате? Всъщност, ако говорим за бои, акрилни или маслени, основните цветове не са 3 (или 4 с бяло), а 6 (или съответно 7).

Първо, червеният пигмент, който също отразява малко по-оранжев цвят. На второ място, червено, чиито частици отразяват много силно светлинната вълна, съответстваща на виолетовия цвят. След това трябва да определим жълтия цвят, който освен главната част от спектъра също отразява зелените вълни, но малко по-зле. Следва следваща версия на жълтия пигмент, която също може да отрази оранжевите вълни като вторичен диапазон. И накрая, цветовете, които отразяват вълните на синия спектър, но допълнително - зелено или лилаво, което ви дава още 2 версии на материала.



Ако вземете първия вид и я смесете с предпоследния, тоест, с цветовата схема, която е в допълнение към синьо и зелено, отразяващ друг набор от светлинни вълни, можете да получите доста мръсна лилаво. Вторият и петият тип би дал повече от чист цвят, а втората и последната, смесена, качеството ще се отрази на лилаво вълна и дават богата и най-различни цветове. По този начин е очевидно, че комбинирането на 2 цвята, чиито пигменти не отразяват спектрите на светлинните вълни, от които се нуждаете, получаваме тъп или дори мръсен тон. Смесването на 1 правилна и 1 грешна боя, в крайна сметка ще видим по-красиво покритие. И накрая, като комбинирате 2 цвята, отразяващи желания вторичен обхват на светлината, можете да получите ярък и наситени цветове.

Какви цветове да смесите, за да получите необходимите бои

Още в самото начало разбрахме, че е невъзможно да се направи бял цвят чрез смесване, тъй като никой пигмент няма способността да отразява белия спектър от светлинни вълни. Въпреки това, този основен цвят е свързан с получаването на много други цветове, както и техните нюанси и тонове. Например, за да си направите сива боя, просто добавете малко черно в бяло. Но преди да смесите сивите материали от различни материали, уверете се, че са съвместими, в противен случай замърсяването може да се окаже просто. Също така можете да направите студения сив цвят, присъщ на влажния шисти (скала), ако смесвате бели, черни и син цветове. И обратното, топло сивото е жълто, кафяво и все едно бяло с черно.

Сега да преминем към по-интересни експерименти. Розовото в себе си не съществува в природата, но може да се получи чрез добавяне на малко бяло към червения цвят. Колкото повече смесвате, толкова по-лек е резултатът, така че да получите точния сянка. За да направите праскова цвят също не е трудно - просто смесване на тъмнокафяви (шоколад) и оранжеви цветове, а след това добавете малко зелено в тях. Но кайсията се прави по съвсем различен начин. Различни нюанси могат да бъдат направени чрез смесване на червени и бели цветове с охра, която се получава чрез комбиниране на жълто с кафяво.

Нека да преминем към обичайните цветове и техните нюанси. Кафявото е основният червен цвят с вторично зелено, което се получава чрез комбиниране на жълти и сини багрила. За да се облекчи - смесете бялото, за да стане по-тъмно - добавете черно. Този интересен цвят, подобно на теракота, се прави чрез комбиниране на оранжево и кафяво, но без смесване на червени, жълти и зелени цветове, първо трябва да получите междинен продукт. Цветът на тютюна е резултат от комбинирането на жълто, зелено, бяло и червено.

Нека да преминем към по-студени цветове. Красива тюркоаз може да се направи, като се добави малко зелено към синьото. В зависимост от количеството на смесения компонент, ще има по-наситено и ярко или обратно, дълбоко сянка. За да получите кралското синьо (много тъмно), просто добавете малко черно към същата смес. За да получите цвета на морската вълна, ние вземаме бяло и свързваме с него зелени и черни пигменти. Иглолистната боя е смес от зелено, жълто и черно, а ако е елиминирана, тогава маслината ще се окаже.

.........................................................................................................................................................................................................

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от цветове във вътрешността на кухнята
Палетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветоветеПалетите от бои за стени се научават да комбинират правилно цветовете
Желените цветове изискват правилна връзкаЖелените цветове изискват правилна връзка
Лилава кухня Лилав кухненски интериорЛилава кухня Лилав кухненски интериор
Как да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покриваКак да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покрива
Простри таваниПростри тавани
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Цветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдатЦветовата палитра на опънати тавани, тъй като те могат да бъдат
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
» » Как да получите бяло от цветовете е възможно?
© 2021 BggeHat.com