Кохлер за боя се научи да създава нови нюанси

Извършването на боядисване по време на ремонта е не само отговорна, но и трудна задача, защото всеки в резултат иска да получи уникален резултат. За да постигнете тази цел, трябва да вземете боята на желания сянка и тонът му да изглежда добре в помещенията, които се ремонтират. На рафтовете на магазините не винаги можете да намерите правилния цвят, поради което трябва сами да рисувате цветовете. Как да го направите по всички правила - това е в нашата статия.

Цвят - кой състав да спре избора?

До този момент лесно можете да намерите боя на органична и неорганична основа. Първата опция ви позволява да получите наситени нюанси, които, за съжаление, с течение на времето губят своите свойства, избледняват и изгарят. Неорганичните добавки са по-устойчиви на атмосферни и други ефекти, но тяхната палитра е значително по-тясна от естествените материали. Асортиментът от продукти се представя на пазара с универсални оцветители и композиции, предназначени за някои видове бои.

За да се получи необходимия цвят, количеството цвят варира от вида на материала на боята. По този начин, за бои на маслена основа максимална оцветител количество не трябва да надвишава 1,5-2 от общия брой, в количество водоразтворими покрития може да достигне 20, а останалата част се добавя до максимум 5.

Необходимо е да се разграничи концепцията за оцветяване и остъкляване. В първия случай цветът се добавя към бялата боя, за да се постигне желаният цвят. Вторият термин обозначава смесването на два различни цвята, за да се получи третата (жълто + червено = оранжево).

Количеството цвят за желания цвят зависи от вида на материала на боята

Количеството цвят за желания цвят зависи от вида на материала на боята

Производителите предлагат оцветители в прахообразна, течна и пастообразна форма. За самостоятелно използване течните оцветители, които се произвеждат в малък обем в спринцовки или малки бутилки, са по-подходящи. Те са лесни и лесни за използване. С тяхна помощ е лесно да се промени сянката на боята, добавяйки повече цвят към наситения цвят. Освен това е разрешено използването на течен цвят за боядисване в неразредена форма като оцветяващ материал.

Но за смесване на професионално оборудване праховете и пастите са по-добри. Сухите багрила са евтини, но с тяхна помощ е трудно да се постигне желания цвят, а изборът на цветове не е голям. Като правило, преди добавяне на прах, той се разрежда в течност, която съответства на състава на боите (сушене масло, вода). Пастообразните материали изискват мастер на точните пропорции, в противен случай цветът може да бъде значително по-светъл или по-тъмен от желания резултат.

Независима работа, за да получите точния цвят

За извършване на оцветяването не се изискват специални умения. Не се страхувайте да стигнете до работа, дори и да не е имало такава практика преди. Дори начинаещият ще се справи с оцветяването. Единственото правило е, че ние трябва да се придържаме към това, ако оцветяващата смес с ръцете си да рисува - да направи толкова материал, както се изисква за цялата стая vykraski че да се постигне един и същи цвят, когато отново смесване, уви, няма да работи, без значение колко сме се опитали.

Ако трябва да получите ярък цвят, смесете боята по-добре непосредствено преди да започнете работа

Ако трябва да получите ярък цвят, смесете боята по-добре непосредствено преди да започнете работа

Технологията за получаване на желания цвят е съвсем проста. Първо, подготвяме контейнер, където хвърляме необходимото количество бяла боя. Препоръчваме да купувате боя от един производител, защото всеки от тях има свой собствен състав, а сянката на бялото може да бъде различна. Измерваме необходимото количество цвят според инструкциите за получаване на желания резултат. За предпочитане е да смесим боята преди да започнем работата, ако в нашите планове се получи ярък цвят, защото в крайна сметка оцветителят се утаява и цветът става по-слаб. Постоянното смесване на приготвената смес ще помогне да се справи с това.

За оцветяване използвайте бяла и бяла боя, за да постигнете желания резултат. Използването на обикновена бяла боя може много да ви разочарова, защото има жълтеникав оттенък, който може да изкриви окончателната версия. За смесване използваме бормашина с миксер, специално разработен за бои. Разграничаването от другите е проста - всички елементи имат заоблена форма. Багрилото се въвежда постепенно, като в началото се добавя само 2-3 капки и погледнете резултата. Ако се нуждаете от по-наситен цвят, добавете една капка цвят, като постоянно разбърквате боята при ниски скорости. Продължаваме да правим, докато цветът, който получихме, е напълно задоволителен.

Боядисваме боята върху професионално оборудване

Махането на машината ви позволява да получите правилния цвят на базата на основната бяла боя. В сравнение с ръчния метод на смесване, изборът на компютър позволява по-точна и след няколко минути да се получи необходимия нюанс. За тази цел се използват специални таблици, при които се получават всички цветове на цвета. Таблиците съществуват както върху носители на хартия, така и в електронна форма. Благодарение на тях няма да е трудно да се намери необходимата рецепта, която ще ви помогне да получите желания цвят. Освен това, машинното смесване прави възможно многократно да се създава необходимия обем от необходимите бои, без да се страхуваме да получим различен тон.

За съжаление, машина е невъзможно да се подготви боя на необходимия нюанс на място, където ще се извършват бояджийски работи. Също така, компютърното оцветяване по брой нюанси е много по-лошо от ръчното смесване, с което можете да постигнете наистина уникални тонове. От друга страна, машинният начин на готвене позволява да се намали времето за смесване до минимум - процесът отнема около 5 минути. Това е изключително важно, особено ако трябва да подготвите голямо количество боя за избрания обем. Ръчно с тази задача не може да се справи.



Съставът на системата за оцветяване е:

  • основна боя (обикновено бял цвят);
  • оцветител;
  • дозатор от пигментни пасти;
  • смесител / вибратор за разбъркване;
  • софтуер.

В някои случаи, когато цвят мастило се прилага чрез полу-автоматично или ръчно, вместо формулировка използване софтуер, който показва съотношението на компонентите на изместване. В напълно автоматичен режим, устройството освобождава необходимото количество независимо пасти или твърди вещества в зависимост от избрания формула, и добавяне на база, старателно смесване до получаване на хомогенна маса.

Как да постигнете правилния цвят за различните видове водна емулсия

Най-често избраната боя за стени и тавани в къщата е водна емулсия. Лесно е да се приложи. Добавяне на пигмент към него, можете да постигнете различни нюанси, които не могат да бъдат намерени в готовата форма. Все пак не всеки знае, че боята на водна основа се произвежда в няколко типа. В зависимост от вида на полимера, използван при получаването на основния състав, се изолират акрилни, минерални, силикатни и силиконови съединения. Kohler за боя на водна основа се избира на водна основа, тъй като е съвместима с всички представени композиции.

На рафтовете на магазините често можете да намерите акрилна боя. Той се представя в най-широкия диапазон и е много популярен поради съотношението цена и качество. Боята е изработена от акрилни смоли и редица добавки, които дават на боята определени свойства. Така например латексът ви позволява да използвате акрилна боя във влажни помещения, защото отблъсква водата. Цветовете за акрилна боя се използват универсално, което ви позволява да нанесете получената смес за боядисване на всякакви повърхности. Боята изсъхва достатъчно бързо, което намалява ремонтните работи.

Водосъдържащите съпътстващи вещества са съвместими с всички видове бои на водна основа

Водосъдържащите съпътстващи вещества са съвместими с всички видове бои на водна основа

По-скъпата версия на водната боя е боя на силиконова основа. Подходящ е за боядисване на повърхности във влажни помещения, без да се създава парноустойчив филм, но позволява на повърхността да диша. Боя на водна основа с добавка водно стъкло дава на повърхността важна характеристика - тя абсорбира излишната влага и я връща обратно, когато въздухът е сух. Боята след оцветяването е идеален за използване на открито, както е вечна всякакви метеорологични явления, но в райони с висока влажност постоянно да я използват, за съжаление, не се препоръчва.

Ако плановете за боядисване на повърхности като бетон, тухла и гипс, а след това в момента, използвайте минерална вода емулсия. В състава му има загасена вар или цимент, което позволява на боята да издържи на влага, химически агресивни среди и ултравиолетови лъчи. Kohler за бои на водна основа на основата на минерални добавки използва най-често срещаните. И можете да подготвите желания оттенък както с машинни, така и с ръчни методи.

Някои полезни съвети - защо ми трябва тест и маси?

Преди да започнем да получаваме правилния сянка, трябва да направим тест-микс без неуспех. За тези цели вземаме няколко идентични контейнера, чийто обем е 100 ml - така че ще бъде по-лесно да се преброи необходимото количество боя и боя. Започваме с 1-2 капки, особено ако планираме да подготвим смес от светлинен тон. Ако полученият резултат не ни е подходящ, започнете да добавяте 1 капка багрила, като постоянно смесвате състава. Когато желаният резултат бъде постигнат, нека да отбележим добавеното количество цвят.

Не бързайте да подготвите правилния тон, защото резултатът може да ви разочарова. Необходимо е постепенно да се добави оцветител и да се разбърква добре. Ако цветът се окаже по-наситен от очакваното, можете да добавите малко от основата.

При смесване на няколко нюанса, ние със сигурност ще използваме специални художествени таблици за оцветяване от производителя, които ще помогнат за постигането на желания резултат. След като получим желания оттенък, боядисваме малка площ от повърхността и изчакаме да изсъхне напълно. Това ще ни позволи да видим как ще изглежда окончателният резултат в стаята. Не забравяйте да сравните как изглежда цветът под естествено и изкуствено осветление, защото разликите могат да бъдат огромни. И не забравяйте, че студената светлина придава на боя синкав оттенък и топло жълт цвят.

За оцветяването на целия обем на приготвената боя ние наблюдаваме правилните съотношения на основата и боята. Има едно правило: при подготовката на големи обеми смеси от изчисления обем цвят е необходимо да се вземат 20. Правим това, за да постигнем желания цвят при пълно изсъхване, тъй като боядисаната повърхност на големи обеми изглежда много по-ярка от малкия оцветен фрагмент. При боядисване на малки площи (до 1 m2) пропорциите могат да се запазят непроменени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боите за стъклени стени избират най-доброто и се използват със шаблони и безБоите за стъклени стени избират най-доброто и се използват със шаблони и без
Фасадни бои от А до ЯФасадни бои от А до Я
Как да получите бяло от цветовете е възможно?Как да получите бяло от цветовете е възможно?
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Оптичен ефект срещу дефекти в дизайнаОптичен ефект срещу дефекти в дизайна
Цвят в апартаментаЦвят в апартамента
Избор на боя за стениИзбор на боя за стени
» » Кохлер за боя се научи да създава нови нюанси
© 2021 BggeHat.com