Боите за стъклени стени избират най-доброто и се използват със шаблони и без

Всеки година се появяват все повече и повече материали на строителния пазар за облицовки в жилищни сгради, апартаменти и обществени сгради. Сред модерните облицовки, стъклените стени, които са боядисани след завършване на основата, са популярни. Днес ще говорим за видовете бояджийски материали, използвани за боядисване на стъклени стени, и ще разгледаме правилата за боядисване.

Избор на лакови материали за тапети от фибростъкло

Въпреки широко разпространеното мнение, не винаги е необходимо да се оцветяват стъкларските работи. Често има ситуации, при които оригиналният цвят на материала се вписва перфектно в интериора и не изисква никакви настройки. Въпреки това, в повечето случаи тапетите от фибростъкло са предназначени за по-нататъшно оцветяване, защото имат неекспресивен и непривлекателен сиво-бял оттенък, който трудно може да се нарече естетически.

Тапети боя специално за подобряване на тяхната привлекателност, тази процедура не е свързана с техническите и функционалните характеристики на материала, които на практика не се променят след боядисване.

Силно се препоръчва да помислите за избора на оцветяващи вещества едновременно с покупката на тапет от стъкло. Боята за фибростъкло трябва да е подходяща и да има редица важни характеристики, които да ви позволяват да извършвате монтажна работа с минимални разходи за труд и разходи и да осигурите естетически вид на декорираните стаи.

Боя за стъклопласт - изберете най-доброто и използвайте със шаблони и без

Почти всички опитни експерти са съгласни, че тапетът е най-добре боядисан с водна дисперсия или боя на водна основа. Тези вещества отговарят на всички критерии за боята за фибростъкло:

  • кратко време за изсъхване;
  • бързо проникване в структурата на субстрата;
  • отсъствие на силна миризма;
  • екологосъобразност.

Вододисперсионните багрила се избират по-често. Те включват водни дисперсии на синтетични полимери. След нанасяне върху повърхността водата се изпарява, в резултат на което веществото образува плътен защитен филм върху лентата. От други бои водоразтворимият материал се различава по това, че се разрежда с вода преди употреба. В допълнение, на пазара се представя само в бяло, за да даде на боя други нюанси, е необходимо да се използва цвят.

За боядисване на стъклени стени може да се използва един от три вида вододисперсионни багрила:

  1. 1. Бутадион-стирен дисперсия. Характеризира се с повишени характеристики на устойчивост на влага, поради което е подходящ за използване в "мокри" зони на апартамента - в кухнята, банята и тоалетната. Той има значителен недостатък - изгаряне на слънце, в резултат на което не е обичайно да се използва в помещения, които получават много слънчева светлина.
  2. 2. Поливинил ацетатен състав. Тя се характеризира с ниска цена и ограничена употреба. Поради слабата водоустойчивост, такива вещества се препоръчват само в сухи помещения.
  3. 3. Акрилна боя. Универсално оцветяване, идеално подходящо за боядисване на стъклени стени. Той е устойчив на излагане на ултравиолетови лъчи и на висока влажност и поради това може да се използва във всички помещения без изключение. Друго предимство на акрилните съединения е, че те ви позволяват да измиете облицованите повърхности, което значително опростява процедурата за грижа за стените на стъклото.

Популярни производители на бои - Tikkurila, Mattlatex или Caparol?

Потребителите често трябва да избират оцветители не толкова от техния тип, колкото от производителя. Най-добре е да изберете продукти от добре позната компания. Това ще ви позволи да сте сигурни в качеството на използвания материал, въпреки че обикновено изисква големи финансови инвестиции.

При избора е необходимо да се обърне внимание на боята от компанията Tikkurila. Много често се използва модел за боядисване Тикукурила Хармония, който се характеризира с високо качество, бързо изсъхва и се различава с малък разход. Благодарение на липсата на мирис, той е подходящ за облицоване на всяко пространство, независимо дали е хол, спалня, детска стая или кухня.

Боя за стъклопласт - изберете най-доброто и използвайте със шаблони и без

За боядисване можете да използвате и латексова боя Mattlatex (Dyufa). Той е устойчив на механични влияния, не изтънява и е подходящ за декорация на вътрешните стени вътре. Наред с други неща, използването му е икономично поради относително ниското му потребление.

Голямата популярност сред собствениците използва и цветовете на марката Caparol. Те са подходящи за създаване на нечувствителни към замърсяване и различни неблагоприятни ефекти от вътрешните повърхности. Благодарение на екологичната чистота, те могат да се използват във всякакви съоръжения - в детски стаи, обществени институции, лечебни заведения.

Изберете цвят за облицовката - ярък или спокоен?

На пазара на облицовъчни материали, боите се представят в най-широка гама от цветове. Някои от тях вече са готови за употреба, други трябва първо да бъдат смесени с цветове. Когато избирате сянка, препоръчваме да разчитате на собствените си дизайнерски предпочитания, както и да вземете предвид стилът на декорация. В същото време професионалистите са разработили някои препоръки за избор на бои, които ще ви помогнат да намерите най-подходящия материал.



При боядисването не се препоръчва да избирате прекалено ярки и ярки нюанси. Рано или късно прекалено светлият интериор ще ви безпокои и ще предизвика само раздразнение, в резултат на което ще трябва да пребоядисите стените в тихи и неутрални нюанси.

Боя за стъклопласт - изберете най-доброто и използвайте със шаблони и без

Ако искате да направите интериора привлекателен, по-добре е да използвате няколко нюанса в оцветяването. Цветът на фона трябва да е спокоен, а като акцент можете да използвате богат тон в малка сума. Това решение не само ще ви позволи да разнообразите интериора и да реализирате свои собствени смели дизайнерски решения, но и да направите декорираните стаи визуално по-просторни.

Цветът и шаблонът на стъклените стени трябва напълно да съответстват на други декоративни елементи на помещението, включително декоративни елементи, мебели, всякакви аксесоари и орнаменти. Всяко несъответствие ще окаже отрицателно въздействие върху възприемането на интериора и може да доведе до непосредствена необходимост от пребоядисване на повърхностите.

Ако е решено да оцветете стъкларските работи със шаблони, най-добре е да изберете малки изображения, които да украсяват помещението, да подчертават неговия стил и привлекателност. Твърде масивните рисунки ще направят стаята визуално по-малко просторна и като цяло може да се отрази отрицателно на нейната естетика.

Колко правилно да боядисвате стъклените стени?

Оцветяването на стъклени стени е проста процедура, която всеки човек може да направи, който знае кой край на четката и ролката трябва да се съхранява. Започнете работа е необходимо при покупката и подготовката на всички необходими консумативи. В допълнение към състава за оцветяване ще ви трябва и грунд.

Повърхността на стъклените стени преди боядисване се обработва с грунд в няколко слоя. Грундирането значително подобрява адхезията на боята към повърхността, затова силно се обезсърчава да прескочи този етап от работата. След като последното покритие на грунда е напълно изсушено, боята може да се нанесе върху стената с ролка или спрей.

Боя за стъклопласт - изберете най-доброто и използвайте със шаблони и без

Боята се нанася върху стъклени купчини на два слоя. Вторият слой се прилага не по-рано от 12-14 часа след първия. Това време е необходимо за изсушаване на оцветяващия състав. Преди боядисване е по-добре да предпазите ставите на стените от пода и тавана с лента за боядисване, така че да не замърсявате небоядисаните елементи от стаята. Когато всичко е готово, остава само да се разхождате по стените с валяк и това е всичко, няма никакви трикове в този процес.

Работата ще бъде по-трудна, ако искате да нарисувате тапета с помощта на шаблони, които ви позволяват да създадете шаблон или геометричен модел на повърхностите. Този метод на оцветяване изисква много повече труд и отнема повече време. Дори преди да сте обърнати към стените, препоръчваме ви да закупите или направите сами шаблон. Моделът или шаблонът обикновено се нанася върху боядисаната повърхност, тъй като стената е оцветена в цвета на фона и чакаме 12-14 часа преди да изсъхне. След това шаблонът се закрепва към стената с помощта на лента за боядисване и бояджийският спрей се нанася с пистолет.

Вторият метод за рисуване на модел или шаблон включва залепване на лентата за боя със стени преди боядисване, така че самозалепващата лента да съставлява чертежа. Когато оцветяването се прави, само ще премахне лентата, което води до стените остават небоядисани области, които формират желания шаблон. Този метод може да се използва и в случаите, когато би било желателно да се направи слабо забележима фигура. За да направите това, залепващата лента е залепена към стената след нанасянето на първия слой боя, а вторият слой използва по-наситени оцветители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закупуване на фото тапети в специализиран магазинЗакупуване на фото тапети в специализиран магазин
Как да лепираме стъклените работи под боядисване по стени и таваниКак да лепираме стъклените работи под боядисване по стени и тавани
Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяванетоМога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Steklovoboi на типовете тавани и примери за използванеSteklovoboi на типовете тавани и примери за използване
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Правила за поставяне на стени с тапет от бамбукПравила за поставяне на стени с тапет от бамбук
Дизайн на стени с тапети zambaitiДизайн на стени с тапети zambaiti
Практичност на стъклените стениПрактичност на стъклените стени
» » Боите за стъклени стени избират най-доброто и се използват със шаблони и без
© 2021 BggeHat.com