Как да лепираме стъклените работи под боядисване по стени и тавани

Steklooboi - модерен материал за облицовки, широко използван за довършване на стени и тавани в жилищни помещения. Стеклобой се състои от фибростъкло, което след залепването на повърхността създава трайна, идеално гладка и защитена от появата на пукнатини, покриващи слой. За правилата за залепване на стъклени повърхности на повърхности за по-нататъшно боядисване, ние ще говорим в тази статия.

Характеристики и характеристики на тапетите от фибростъкло

Стъклотъканите тапети са много различни от обикновените хартиени облицовъчни материали. Те са изработени от специално стъкло, което се стопява при висока температура и е изработено от платно чрез съединяване на стъклените нишки. Тази производствена технология осигурява тъканта с висока якост и ви позволява да създавате не само гладки, но и текстурирани тапети и тапети с украшение. За да залепите стъклените стени под боята, собствениците решават, тъй като този материал ви позволява да скриете малки дефекти в повърхността, като направите стените или тавана равномерни и привлекателни.

За довършителни работи се използват релефни стъкла

За довършителни работи се използват релефни стъкла

Покритията от фибростъкло са изработени от пясък, глина, варовик и други екологични и напълно безопасни за човешките природни материали. Гладките тапети се използват често за:

  • уплътняване на облицовани повърхности;
  • крие малки повърхностни дефекти;
  • изравняване на стените преди облицовката.

Релефни стъкларски работи се използват за довършителни повърхности. Тяхната плътност е значително по-висока от тази на стандартно стъклено влакно, така че когато ги използвате, е много по-трудно да се разкъсват или разтягат. Структурата на тези материали зависи от технологията на тяхното производство. Конвенционалните машинни инструменти ви позволяват да създавате само прости геометрични форми на повърхността на стъклопласт - ромбове, триъгълници, правоъгълници и други. Специализираните машини за жакард правят възможно на тапета да се правят много по-сложни, изящни текстурирани изображения.

Steklooboi се продават на ролки с ширина 1 м. При правилно използване на една ролка тази облицовка ще бъде достатъчна за поставяне на повече от 50 м2 повърхност.

Стъклените тапети са широко използвани днес, поради техните положителни качества, които обикновено се отнасят до:

  1. 1. Възможност за оцветяване. Steklooboi гладки и текстурирани са предназначени за по-нататъшно боядисване. Оцветяването ви позволява да направите интериора на декорираните стаи по-живи, привлекателни и индивидуални, увеличавайки якостта на облицовката. Качествените стъклени стени могат да бъдат пребоядисани до 20 пъти, докато запазват всичките си технически и визуални характеристики.
  2. 2. Пожарна безопасност. При производството на стъклени стени стъклените нишки са покрити със специални противопожарни разтвори, благодарение на които готовият материал може да издържи дори най-тежките температурни ефекти. Поради това те могат да се използват в горещи райони и в помещения, които се характеризират с резки температурни промени.
  3. 3. Устойчивост на влага. Стеклобой не пречат на циркулацията на въздуха и не се деформира, тъй като е в среда с висока влажност, защото може да направи "мокри" зони в къщата.
  4. 4. Екологична чистота. За производството на такива тапети се използват само естествени, хипоалергенни компоненти, които не могат да навредят на здравето на човека.
  5. 5. Устойчивост. Срокът на експлоатация на стъклопакетите е повече от 25 години.
  6. 6. Устойчива на електричество. Фибростъкло не натрупва електрически заряд и прахът не се натрупва върху него.
Голям плюс от тапети от фибростъкло - способността да ги боядисвате в който и да е цвят

Голям плюс от тапети от фибростъкло - способността да ги боядисвате в който и да е цвят

Недостатъците на фибростъкло включват следното:

  1. 1. Friability. Ако монтажът е неправилен, платното може да се счупи в ръцете.
  2. 2. Усложнена процедура премахване на старите тапети от повърхности.
  3. 3. Ниска еластичност, тъй като те могат да бъдат залепени само върху плоски повърхности.
  4. 4. Голяма консумация на мастило с ръчно оцветяване.

Между другото, стъклените тапети са много по-скъпи от други, по-традиционни средства за изправяне на хоризонтални и вертикални повърхности.

Подготовка на стени за монтаж на стъклени стени

Залепването на стъклата не е прекалено трудна задача, цялата необходима работа може да се извърши самостоятелно, но е много важно да се следва процедурата за монтаж на производителите. На първо място, трябва да подготвите правилно повърхността, която да бъде ремонтирана. За да направите това, демонтирайте старите довършителни материали и внимателно почиствайте стените или тавана от излишните части.

След това извадете винтовете, винтовете и другите елементи, изпъкнали върху повърхността на стената или тавана. Тяхното присъствие ще направи невъзможно висококачественото монтиране на стъклени влакна. Прикрепете всички открити дефекти на обработваните повърхности и оставете стените да изсъхнат. След изсушаване пясък на измазани части от повърхността и плавно покриване на стените или тавана.

след подготовка на стени Необходимо е да се провери съответствието на помещенията с изискванията за монтиране на стъклени стени. За да поставите фибростъкло на повърхността, е възможно само в стая без течения при температура от 10 градуса по Целзий. Препоръчва се също да се монтират всички прозорци, за да се предпазят обработените стени или таван от пряка слънчева светлина.

Когато се направи необходимата подготовка, остава само да се подготвят инструменти и консумативи, които ще са необходими по време на ремонта:

  • дрехи с дълги ръкави;
  • стълба;
  • нож за боядисване;
  • валяк;
  • пяна от гумена пяна;
  • гумени ръкавици;
  • пластмасова шпатула.

Освен това за работа също ще ви е необходимо специално лепило за тапети от фибростъкло, изборът на който директно зависи от качеството на фиксиране на облицовъчните материали върху повърхностите, които ще се обработват.

Избор на лепило за стъклени тапети

За дизайна на повърхностите със стъклена кухина, стандартните лепила, предназначени за конвенционални тапети, не са подходящи. Такива съединения не са в състояние да издържат на голямото тегло на стъклените материали и няма да могат да ги държат дълго време на стената или тавана. Ако производителят на стъклопласт не е дал препоръки за избора на специално лепило за тапети, изборът на подходящ състав изцяло пада върху раменете на собственика на къщата.



Лепилото за фибростъкло е прах и течност. Течните формулировки са готови за употреба и прахът трябва да се разрежда с вода, преди да се монтира облицовката. Някои тапети вече имат лепилен слой върху тях, тези материали са много лесни за монтаж, просто навлажнете вътрешността на платното с вода и го лепете на повърхността.

За тапетите от фибростъкло е необходимо специално лепило

За тапетите от фибростъкло е необходимо специално лепило

На пазара се предлагат лесни формулировки в широк диапазон, професионалистите препоръчват да се избират само лепене марки от добре известни, доказани производители за работа. Една такава марка е Оскар - лепилен състав на базата на PVA. Той е хипоалергичен и напълно безопасен за хората, съдържа специален противогъбичен компонент, може да издържи няколко цикъла на замразяване и размразяване без загуба на технически характеристики. Благодарение на своята устойчивост на влага, може да се използва за декориране на всяка стая, не оставя петна след употреба и не се оцветява с времето.

лепило KleoUltra - друг мразоустойчив представител на пазара на базата на нишесте, който съдържа добавки, които предотвратяват появата и разпространението на гъбички. Това е сух разтвор, който трябва да бъде разреден със студена вода преди употреба. След размножаване лепилото запазва качествата си в продължение на 10 дни. Тя се реализира с висококачествена опаковка, предпазваща съдържанието от външни негативни влияния.

Metylan Фибростъкло Премия - Лепило, предназначено за работа със стъклена мозайка, е лесна за употреба, устойчива на влага и все още оставя петна и петна по стените. лепило Кейлид тапети лесно и равномерно нанасяне, защитава от въздействието на гъбички и мухъл, може да се използва за ръчно и машинно приложение върху тапет, остава безцветен и напълно изсъхва за 2 дни.

Разбира се, лепене стъклопласт тавана и стените, можете да използвате други композиции, но с помощта на лепило от неизвестен производител, рискувате не само да изпълните инсталация с ниско качество, а просто развалят закупен облицовъчни материали, както и стъклени нишки на тапети са доста скъпи.

Правилата и технологията за залепване на стъклени стени на стени

За правилното залепване на стъклените стени по стените трябва да следвате инструкциите на производителя на облицовъчните материали. Не експериментирайте с ремонта, особено ако нямате много опит в работата с този необикновен материал. На първо място, преди инсталация, да се носят дрехи с дълги ръкави и гумени ръкавици, те ще ви предпази от най-малките частици от стъкло, която при взаимодействие с кожата може да предизвика дразнене и неприятен сърбеж.

Когато цялата подготвителна работа е завършена, както и необходимите инструменти, консумативи и закупени материали, бои, да вземе нож и нарязани на тапета прави ивици на дължина, равна на височината на стената с точност до 5-10 см. Квотите трябва да се остави да бъде в състояние да се съчетаят правилно текстура модел на различните секции на тапети, след като инсталацията приключи, излишната дължина се прекъсва. Ако тапетът е идеално гладък, без облекчение и шарки, не се налагат квоти.

Лепилото се нанася върху повърхността на стената с ролка или шпатула

Лепилото се нанася върху повърхността на стената с ролка или шпатула

Разредете закупеното прахообразно лепило или пригответе течност, след което внимателно разстилайте състава върху повърхността на стената, която ще бъде боядисана с валяк или пластмасова шпатула. За разлика от хартиените тапети, стъклените купчини не са покрити с лепило преди монтажа. След това поставете ивиците на стената един след друг, без пукнатини и празнини. Не забравяйте, че обратната страна на тапета има специална ивица от син или сив цвят, тя ще ви помогне да не се объркате коя страна да издърпате сегментите.

След залепване на всяка лента премахнете въздуха и лепилото от под тапета със шпатула и отстранете излишното лепило с гъба. Обърнете специално внимание на качеството на залепване на ръба на стъклопласта, в противен случай може да излезе поради собственото си тегло. За последващо оцветяване на залепени стъклени стени е необходимо глазурата да се остъклява с разредена вода с лепило и да се остави да изсъхне. Обикновено отнема 24 часа, за да изсъхне лепилото, след което можете да започнете да нанасяте боята.

Таван с тавани от фибростъкло

Можете да лепете стъклените стени на тавана само след внимателна подготовка на повърхността, която да бъде украсена. Преди започване на монтажната работа е необходимо да се регулират правилно таван, мазилка и грунд. В идеалния случай лепило, шпакловъчник и грунд трябва да бъдат избрани от един производител, в този случай използваните съединения ще съвпадат точно помежду си и ще позволят да се извършват колкото се може по-качествени ремонти и без ненужни проблеми.

Когато таванът е подготвен, е необходимо да се изреже платното с еднакви дължини по ширината или ширината на таванния таван, за да бъде декориран. След това нанесете лепило върху цялата площ на тавана и покрийте лентата последователно. Изгладете тапета на тавана и извадете въздуха отдолу, а излишното лепило най-лесно е широка ролка, след което лепилото от ръба може да се отстрани с обикновена гъба. След залепването на тапета, оставете ги да почиват до пълното изсъхване, въпреки че ако картината се планира да бъде направена незабавно, е разрешено да се разпространят кутиите отвън с лепило след монтажа.

Понякога е необходимо лепилото да се лепило не върху чиста повърхност, а върху боядисан таван. Най-често тази работа се извършва в случаите, когато не е възможно напълно да се премахне стария слой облицовка. В такава ситуация е необходимо боядисната повърхност да се обработва с шкурка или шлифовъчна машина и грундирана.

Възможността за залепване на стъклена вата върху старата боя зависи от два важни фактора:

  1. 1. Тип боя. Ако таванът е боядисан с маслена боя, силно се препоръчва да не го залепвате върху стъклото. Това покритие предотвратява циркулацията на въздуха и следователно новият облицовъчен слой не може да "диша". Това може да доведе до образуването на неприятни миризми, появата на гъбички и мухъл, въпреки че съвременните стъклени стени предпазват от такива негативни влияния. Ако под тапета се появи гъбичка, това може в крайна сметка да доведе до срив на облицовъчния слой.
  2. 2. Състояние на боядисаната повърхност. Ако състоянието на боята е лошо, тогава не можете да оставите облицовъчния слой, без значение колко сложен е процедурата за почистване на тавана. Ако условието е идеално, тогава можете да лепете тапета върху боята, но все пак ще трябва да покриете повърхността и да я почистете.

Необходимо е също така да се вземе предвид цвета на съществуващото облицоване и избрания цвят на боята за обработка на стъклени стени. Ако таванът е прекалено тъмен или светъл, той може да блести с новата облицовка, което ще окаже отрицателно влияние върху визуалните характеристики на повърхността и цялата стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боите за стъклени стени избират най-доброто и се използват със шаблони и безБоите за стъклени стени избират най-доброто и се използват със шаблони и без
Фибростъкло за боядисване създаваме идеално гладка повърхност без дефектиФибростъкло за боядисване създаваме идеално гладка повърхност без дефекти
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Steklovoboi на типовете тавани и примери за използванеSteklovoboi на типовете тавани и примери за използване
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Практичност на стъклените стениПрактичност на стъклените стени
» » Как да лепираме стъклените работи под боядисване по стени и тавани
© 2021 BggeHat.com