Фибростъкло за боядисване създаваме идеално гладка повърхност без дефекти

Фибростъкло за боядисване се признава от специалистите като отличен начин за подготовка на таван и стенни повърхности за довършителни работи.

Фибростъкло е екологично безопасен и практичен материал

Продуктът, представляващ интерес, е тъкан от прежди от фибростъкло. Те се съединяват в хаотичен ред помежду си със силен адхезивен състав на базата на органични смоли и след това се пресоват. Резултатът е наистина силно покритие. Фибростъкло, често наричано паяжина, се характеризира с приятна на допир структура, тя не е ясно дефинирана украшение. Основното предимство на този материал е:

  • безопасността на околната среда и хипоалергенността;
  • повишена огнеустойчивост;
  • разумна цена;
  • висока устойчивост на абразия;
  • възможност за множествено оцветяване.
Фибростъкло на ролка

Фибростъкло на ролка

Фибростъклото не образува мухъл поради високата му пропускливост на парите. Описаният материал не се влияе от промените на влажност и температура, не е електрифицирана, без деформация за дълго време, може да се приведе в съответствие материални дефекти стени и тавани без необходимостта от сложни довършителни дейности. Липсата на паяк - повишена опасност от травма. Когато работите с платно, малки остри парчета, които могат сериозно да наранят ръцете, тялото, зрението и дишането, причиняват неприятно сърбеж на кожата, често се откъсват от платното. Това е лесно за решаване.

Необходимо е да се извърши инсталирането на материала в покритието на цялото тяло със специално облекло, респиратор, ръкавици и очила.

Разглежданите продукти от прежди от фибростъкло се причисляват към различни категории. Видът на определен клас материали зависи от неговата плътност. Той варира в диапазона от 20-65 g / cm3. Колкото по-висока е плътността на фибростъклото, тя ще бъде трайна, здрава и надеждна при употреба. При увеличаване на плътността теглото на лентата се увеличава. Отделно отбележете факта, че фибростъклото не е аналог на фибростъкло. Изпълнява изключително подсилваща функция. Описаният материал не играе никаква декоративна роля. След инсталирането на стъклени влакна, е задължително shpaklyuyut, а след това боядисани (понякога залепени тапети).

Сфери на използване на паяци - колко разнообразни са те?

Фибростъклото се използва широко. Може да бъде залепен върху гипсокартон, шпакловка, бетон и други основи във всякакви жилищни и обслужващи помещения (бани, детски спални, кухни, коридори). Ако планирате да рисувате повърхности, просто не можете да намерите най-добрия материал. Поради тази причина паяжината по стените и тавана в жилищните помещения сега се използва от много хора. Фибростъклото осигурява производството на гладки повърхности, които не са покрити с пукнатини в процеса на работа. Смела боядисвайте стените и тавана, подсилени с паяжини. Те няма да загубят безупречния си вид през 10 години!

Използвайки фибростъкло за тавана

Използвайки фибростъкло за тавана

И сега най-интересното. Фибростъкло се използва не само за изравняване и подсилване на стенни и таванни повърхности в къщи, апартаменти, офиси. Тя се използва активно от професионалисти за:

  • Увеличаване на издръжливостта на метални тръбопроводи с различно обозначение поради факта, че стъклените влакна имат отлични антикорозионни свойства;
  • производство на висококачествени довършителни материали - подови настилки, стенни панели;
  • създаване на ефективни хидроизолационни бариери;
  • подреждане на дренажни системи;
  • производство на битумни мазилки, използвани за изпълнение на съвременни покривни работи.

Както виждате, стъклената вата се използва в различни области на ремонтни и строителни работи. Трябва да се отбележи, че сферите на експлоатация на мрежата постоянно се разширяват.

Правила за употреба на продукти от стъклопласт - кое лепило е необходимо?



При извършване на строителни работи винаги се има предвид факта, че има концепции за начало и завършване на довършителните работи. Първоначално се изпълняват груби мерки - се напълват пукнатините, повърхностите се изравняват. Такива операции се наричат ​​начални декорации. И едва след това завършването се извършва. Започването на работа изисква значителна квалификация от изпълнителя и значителни финансови разходи. Фибростъклото е предназначено да намали до минимум разходите за труд, време и пари грубо покритие. Мрежа по стените, таванът дава на тези основи максимална сила и здравина.

Лепила от фибростъкло

Лепила от фибростъкло

Специалистите препоръчват да се използват стъклени тъкани за грубо обработване на стенни повърхности, които постоянно са изложени на механични въздействия и натоварвания. Мрежата ще ги направи равномерни и ще намали вероятността от напукване. Имайте предвид, че е позволено да лепи фибростъклото върху гипсокартон (GKL). Описаният материал от фибростъкло в този случай прави възможно скриването и укрепването на най-проблематичните елементи на повърхностите от гипсокартонни листове - шевове.

За залепване на паяжината за боядисване е необходимо с помощта на специални композиции, които се използват за закрепване на стъклени стени. Лепилата, които ни интересуват, включват специални противогъбични добавки и се произвеждат по специални формули. В строителните магазини не е трудно да се намери подходящо лепило за паяжини. Обикновено това е суха смес. Трябва да се разрежда в предписани пропорции с водата и след това да се използва според указанията. Необходимото количество течност и смес е указано от производителя в инструкциите за адхезивния състав. Най-голямо търсене на сухи смеси Бостик, Уелтън, Оскар, Пуфас. Те се характеризират с липсата на вредни пари, когато се използват, и висока якост и ефективност.

Залепване на стъклена вата - всички тайни на операцията

Сега ще ви кажем как правилно да залепите подсилващия материал от стъклопласт по стените и таваните. Работата трябва да се извършва при стайна температура + 18-25 ° С. В този случай е необходимо да се изключат течения и вероятността слънчевите лъчи да достигнат до платното. Ако тези условия са изпълнени, можете да започнете:

  1. 1. При наличието на сериозни разлики във височината на обработваната повърхност е желателно да се премахнат вдлъбнатините и изпъкналостите с помощта на шпакловка или мазилка.
  2. 2. Нарежете лентите от стъклени влакна с необходимите размери (добавете няколко резервни сантиметра по краищата).
  3. 3. Нанесете грунда върху тавана (стената). Използвайте съединение, което е подходящо за обработка на определена повърхност. популярен Подготовка за бетон. Подходящ е за всякакви вътрешни повърхности (бетон, тухла).
  4. 4. Като използвате четка или шпатула, почистете повърхността с лепило. На самата стъклена кърпа лепилото се полага отстрани и през цялата ширина на лентата. Лепилото трябва да се нанася при максимална равномерна дебелина около 1 мм.
  5. 5. Нанесете първата лента - започнете от тавана или стената. После по подобен начин лепи вторият и следващите парчета материал. Направете малка (до 2 см) припокриване, незабавно я срежете с остър нож и премахнете ненужните разфасовки. Експертите съветват допълнително да нанасят лепило върху ставите на лентите и с усилие да изгладят с шпатула тези области.

Някои майстори настояват за допълнителна обработка на залепени ленти от лепило, разредени до състояние на течна каша. Трябва да покриете с такъв състав залепена стена (таван), така че напълно да импрегнира фибростъклото. След това изчакайте сушенето на платното (ден-два) и продължете да завършите финала. Покрийте китката (тънък слой) от фибростъкло, почистете до идеалната гладкост на основата, грундирайте я и след това боядисайте подсилената повърхност. Можете да използвате емулсия на водна основа, акрил или друга подходяща боя.

Оцветяването поради характеристиките на продуктите от стъклопласт трябва да се извърши на няколко слоя. Всеки следващ слой се прилага само след изсъхването на предишния слой. По същия начин (с малки нюанси), паяжината е залепена към GCR. Необходимо е zashpatlevat гипсокартон повърхност, като се обърне внимание на ставите. Препоръчително е да се залепят всички съществуващи шевове, пукнатини и места за монтаж на крепежни елементи с лента-serpyanka. След това, като използвате шкурка, изравнете гипсовата плоскост, лекувайте я с грунд, изчакайте да изсъхне и поставете лентите от стъклена плат съгласно схемата, описана по-горе.

Сега знаете как да залепите фибростъклото. Трябва само да добавим един. На направената подсилена основа може доста да се придържате към тапетите, а не само да ги боядисвате. В този случай, за повърхностна обработка, е желателно да се използва грунд за тапети. Пожелаваме късмет в създаването на стилен и издръжлив интериор във вашия дом с помощта на популярната и ефективна паяжина!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Миящи тапети за кухнята и техните функцииМиящи тапети за кухнята и техните функции
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Подсилване от фибростъклоПодсилване от фибростъкло
Изолатор на нагревателяИзолатор на нагревателя
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Практичност на стъклените стениПрактичност на стъклените стени
Използването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръженияИзползването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръжения
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
» » Фибростъкло за боядисване създаваме идеално гладка повърхност без дефекти
© 2021 BggeHat.com