Фибростъкло пластмаса

Фибростъкло пластмаса

Една от възможностите за композитни материали е такъв популярен материал като фибростъкло.

Композитните материали притежават всички необходими физически свойства. От такъв фибростъкло е възможно да се изпълни практически всеки продукт от всички възможни и невъзможни форми. Материалът е устойчив на влиянието на околното пространство, както и на високите температури и влиянието на корозията. Тук можете да се запознаете с доста голям асортимент от качествени строителни материали, например вертикалната opalbox, която понастоящем е популярен елемент на сградата.

Фибростъкло се състои от фибростъкло, което е свързано с полимер. По време на употреба стъкленото влакно поема товар и полимерите равномерно разпределят този товар върху цялата повърхност. Този материал може лесно да се конкурира с стоманата. Например, специфичната якост на фибростъкло е по-голяма от тази на стоманата, но масата е по-малка, докато стоманата е по-плътна с коефициент три и половина.



Е, ако се интересувате от бързото изграждане на къщи от газобетон - посетете сайта rik-proekt.ru. Само там ще намерите всичко необходимо за изграждане на къщи без допълнителни разходи.

Фибростъкло се използва на места, където се изисква силна и лека конструкция. Този материал е устойчив на ултравиолетови, топлинни и химични ефекти. Той не се страхува от температури, много ниски - по-малко от -50 градуса, и достатъчно високи, повече от 130 градуса. Поради тази причина фибростъкло се използва в почти всички области на промишлеността.

Методът за производство на фибростъкло е доста прост и преминава през няколко етапа. За начало, върху субстрата (върху така наречената матрица), който се приготвя по определен начин, се полага слой гел-покритие. От този слой ще зависи от защитата на продукта от химически среди, вода и ултравиолетови лъчи. След като този слой напълно изсъхне, се изпълнява следващата стъпка. На матрицата за начало е поставен материал, изработен от стъкло - това може да бъде стъклопласт или стъклена мат. След това се прилага смес от полиестерна смола и специални втвърдители. На последния етап на налягането, което все още не е обхванато, се упражнява голямо налягане от пресата, чрез което се отстраняват различни въздушни мехурчета. След като материалът се втвърди, стъкленият пакет се оформя и затваря.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Засилен полипропиленЗасилен полипропилен
Подсилване от фибростъклоПодсилване от фибростъкло
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Полипропиленово влакноПолипропиленово влакно
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Практичност на стъклените стениПрактичност на стъклените стени
Използването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръженияИзползването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръжения
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
Битумни керемиди популярен покривен материалБитумни керемиди популярен покривен материал
» » Фибростъкло пластмаса
© 2021 BggeHat.com