Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи

Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи 1Както знаете, фасадата е основната част от къщата, а впечатлението за самата сграда и нейният собственик се прави след първия поглед в предната част на сградата.

Но добър завършек фасада трябва да има не само защото е "визитка". Облицовката, разбира се, има практическа стойност. Той предпазва фасадата от дъжд, слънчеви лъчи и увреждания от насекоми и бактерии.

Разрушителни фактори

Поради въздействието на всички горепосочени негативни фактори, фасадите на сградите се унищожават. И това важи не само за сгради, които са построени отдавна и стоят без ремонт в продължение на десетилетия. Дори фасадата на сравнително млада дървена конструкция може да бъде подложена на такъв вид унищожаване, ако боята, използвана за дървени фасади, е лошо качество, когато е боядисана.
Предната част на къщата постоянно се противопоставя на негативните природни фактори.

При хубаво време това е ултравиолетово и влажно. В други случаи, вятър, дъжд и сняг. Ето защо, за добра защита на фасадата, трябва да се използват качествени фасадни бои за дърво

Боята за фасадата на дървена къща задължително трябва да бъде избрана, като се вземат предвид климатичните особености на района, в който се намира сградата. Температурният спад е често явление в нашите географски ширини и това трябва да се вземе предвид при избора на фасадни бои за дърво.

Ако боя за дървени фасади, който е бил използван в декорацията на сградата, не се различава добра устойчивост на атмосферни влияния, унищожаването на фасадата ще се случи по-бързо. На фронталната част на къщата могат да отидат големи чипове. Ето защо се препоръчва да се използват най-добрите бои за дърво за оцветяване. Също така, картината на фасадата на дървената къща трябва да бъде правилно направена, снимката на сайта показва този процес.

Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи 2

Основни видове боя

В декорацията на дървени къщи се използват различни фасадни бои за дърво. Основните са:

  • акрил;
  • поливинил ацетат;
  • стирен бутадиен

Боя на поливинил ацетат (PVA) за дървени фасади се използва изключително рядко.

Въпреки че цената им е ниска, хората не бързат да купуват такива фасадни бои върху дървесината, тъй като са много устойчиви на висока влажност.

Тази боя за фасадата на дървената къща подобрява свойствата си на изпълнение, ако добавя полимери, поради което трайността на боята става по-голяма. Акрилните фасадни бои на дървесината обаче винаги са по-трайни.



Бутадиено-стирен боя за фасада дървена къща също се използва рядко. По принцип стирен бутадиенът осигурява добра устойчивост на влага. Въпреки това, боята за фасадата на дървената къща, която включва този компонент, се използва много рядко, защото не издържа на ултравиолетовата светлина. Така че боята, базирана на бутадиен, се използва, по правило, само по време на вътрешни работи.

Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи 3

Боядисване на дървени фасади

Трудно е за неопитен човек да направи правилния избор на тази или онази боя за боядисване на дървена фасада. Затова се препоръчва предварително да се запознаете с информацията за различните композиции.

Разбира се, продавачът-консултант винаги ще ви каже какво е по-добре да купите за такъв и такъв случай. Но познаването на всички нюанси със сигурност ще предпази от грешния избор.

Различи боята, първото нещо, химическият състав. По-специално, важно е кой разтворител да включва формулировката. По този начин, за да се определи коя боя е най-подходяща, е необходимо ясно да се разбере каква повърхност ще бъде боядисана и как климатичните условия на дадена област могат да засегнат защитния слой на фасадата. След като установите всички тези условия, трябва да изберете от много по-малък брой опции, което ви спестява време.

Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи 4

Най-често производителят предупреждава, че тази боя не може да се използва за покриване на определен материал или за работа на открито, например информация за това е на опаковката с боя. Необходимо е да се следи и да се гарантира, че избраната боя е предназначена за боядисване на фасадите.

Дори и при избора на бои и лакове, трябва да помислите кой състав е по-подходящ боядисвайки стените на къщата си. В края на краищата боята може да бъде прозрачна, лъскава, сатен, мат или полумат и др.

Важно е също така да се направи отчет за оцветяването. Това ще бъде направено за първи път или фасадата вече е боядисана с един или друг състав на боя и лак.

Важно е също колко боя се използва, дали има някакви функции, които да се използват. По правило всичко това е посочено на опаковката.

Когато купувате боя, поискайте сертификат, потвърждаващ качеството му.

Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Как да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покриваКак да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покрива
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Как да актуализирате стара къща за мисленеКак да актуализирате стара къща за мислене
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Затопляне на фасадитеЗатопляне на фасадите
» » Най-добрите бои за фасадите на дървени къщи
© 2021 BggeHat.com