Защо да рисувате фасадата? Ние отговаряме!

Живопис на фасадата на къщатаЕ, изглежда, че са дошли времето на пластмасови и стоманени фасади, а картината на фасадата на къщата трябва да стане нещо от миналото като анахронизъм. Но човек не живее сам в обшивката, а защото досега хората използват боя, за да опитат да съживят външните стени на къщата и да им дадат привлекателен вид.

Въпросът, разбира се, е прост, от една страна. И от друга страна, толкова разнообразни къщи боядисване опции, така че технологията на боядисване на фасадите е стъпила напред, че е необходимо отново да се справим с този въпрос.
Защо да рисувате фасадата?

Външното боядисване на фасадата на къщата изпълнява две функции: естетически и защитни. Ако човек е посрещнат с дрехи, първото впечатление на къщата и нейните собственици се произвежда от фасадата.

Боядисването на къщата с фасадна боя може да подчертае и индивидуалните архитектурни особености на сградата, да подчертае архитектурните елементи на външните стени.

Освен това, това е последният етап, в резултат на което селската къща или вила получава завършен и привлекателен вид. Защитната аспект на този процес, е видно, защото тя предполага, фасадата, като че ли да се каже, първия удар на околната среда: вятър, влажност, дъжд, сняг, слънце и други атмосферни въздействия.

Основни етапи на живописта

На пръв поглед може да изглежда, че боядисването на фасадата на сградата е проста и проста и следователно достъпна за всички. Въпреки това, така е, но без помощта на специалисти тук, все още, да не правя. И въпреки че фасадата може да бъде боядисана от никого, но само професионалистът може да го направи лесно и ефективно, спестявайки като резултат пари на собственика на дома.

Модерното оцветяване на къщата като процес се състои от няколко етапа. Нека разгледаме по-подробно всеки от тях.

Подготвителен етап

Първият етап може да се нарече подготвителен, той се произвежда преди боядисване на фасадата на къщата. Самият той е разделен на два етапа. На първо място, е необходимо да се оценят външните стени. Тя се състои в определянето на вида материал, от който се издигат стените на сградата. Както е известно, модерното жилище се издига в повечето случаи от тухли, но също така и от други строителни материали, например цимент, бетон, газови блокове и други стенови материали, които след това трябва да бъдат изолирани.

Живопис на фасадата на къщата 1

Наскоро дървените дървени трупи отново станаха модерни. Последният, като правило, покрива с лак и използва собствена отделна технология. Как да нарисуваме фасадата на къща от дърво, прочетете на нашия уебсайт в отделна статия (моля, кликнете върху връзката).

Всички останали са често измазани, затова използват същите методи за боядисването си.

Но въпреки материала на сградата, основните етапи за всички видове къщи са едни и същи и в много отношения сходни, освен може би от нюансите, причинени от спецификата на този или онзи материал.

Следващата стъпка може да се разглежда като избор на материали, с помощта на които ще бъде боядисана фасадата.

На този етап е целесъобразно да се използват услугите на експерти, които ще могат да дават ефективни съвети, които в бъдеще ще защитават собствениците от необходимостта от промени и следователно от ненужни финансови разходи.

След това трябва да се подготвите за боядисване на стените. Изчистете ги от мръсотия, прах, стари бои, ако къщата вече е боядисана преди. Ако е необходимо, изтрийте пукнатините или покрийте ямите, ако има известни такива.

Защо? Тогава, че картината на къщата с фасадна боя се прави в няколко доста тънки слоеве. И ако не подготвите повърхността предварително и не я направите идеално гладка, след като е направена картината фасадата на къщата, да видим какво се е случило ще бъде невъзможно без съжаление. Стените на къщата ще бъдат боядисани, но "новият" вид няма да се дължи на дефекти, депресии, вдлъбнатини и ями.

подложка

Вторият етап ще подготви стените. Също така се състои от два етапа. С помощта на специална импрегнация е необходимо да се обезмасли стените. За да се боя добре прилепва към повърхността на фасадата, е необходимо да се нанесе специален грунд.

Живопис на фасадата на къщата 2

За стари стени е най-добре да се използват модерни грундове с дълбоко проникване, които са част от бояджийските системи.

живопис

След като завършите цялата тази подготвителна работа, можете да продължите да рисувате. Фасадните стени са боядисани с различни инструменти.

Най-достъпният може да се счита за боядисване с четки, което не изисква специални умения.

Някои умения ще изискват боядисване на стените с ролер или пистолет.

Във всеки случай не можете да правите без четки. Те ще трябва да се използват за боядисване в труднодостъпни места.

Какво да нарисувате фасадата - изборът на боя

Още в първоначалната си цел къщите са издигнати, за да имат, както се казва, покрив над главите си, за да предпазят човека от топлина и студ, вятър, дъжд, сняг, градушка.

В зависимост от района влиянието на тези фактори може да варира в интензитет. Дори след няколко километра вече може да има друг микроклимат. Някъде вятърът може да удари по-силно, на друго място - висока влажност.

И всички тези външни фактори Отрицателно въздействие върху фасадата на къщата, затова, за да го защитим по-добре, е необходимо да направим картината, без да забравяме и естетическата страна.

Избор на фасадни бои

Какво е по-добре да нарисуваме фасадата на къщата? Правилна, фасадна боя. Тя и само нея. За това не са подходящи нито маслени, пентафтални бои, нито нитроелементи. Те могат да нарисуват оградата или пода в бараката, но не и външните стени на дома ви.

Боядисване на фасадата на фасадните бои на къщата

Съвременната технология на боядисване на фасадите включва използването на сложни системи за почистване, грундиране, боядисване и защита на слоя боя. Няколко такива системи от световни производители винаги се предлагат в голям магазин за сгради.

Едно нещо - не използвайте състава за почистване на старата боя система от една система, грундът от втория и боята от третата.

Понякога компонентите на боята от различни системи от различни производители са много лошо съвместими. Например, няма да зададете подробности в Toyota от Москва? Тук и тук същата ситуация.

Всички тези нюанси трябва да се вземат предвид при избора на боята, освен това цветният фактор не е толкова важен. Сега пазарът предлага широка цветна палитра от цветове, така че е много лесно да изберете цвета на боята за вашия вкус. По-важно е възможността да изберете подходящата боя.

Характеристики на избор

Ценовият фактор в много случаи е решаващ, но въпреки това не е необходимо да се пести боя. По правило по-евтините бои не са толкова издръжливи и трайни, изгарят по-бързо под въздействието на ултравиолетовите лъчи, бързо се измиват под въздействието на външни валежи. След известно време ще е необходимо отново да рисувате фасадата на къщата.



Същият недостатък са боите, предназначени за вътрешна и външна работа, дори въпреки, че може би е висока цена. Боята трябва да е устойчива на атмосферни влияния.

Ако повърхността на фасадата е боядисана преди това, новата боя трябва да бъде избрана от същия тип, която е била използвана преди.

Ако преди това се използва масло или ацетон бои, вар, сега нова група от бои се появи на пазара. Наскоро акрилни водно-дисперсионни фасадни бои са много популярни, които имат отлични технологични и експлоатационни свойства.

Изграждане на гори

След това трябва да осигурите достъп до повърхността на стената, т.е. изграждане на гори. Те ще бъдат необходими на всички етапи на работата, както подготвителни, така и подготвителни. Да не говорим за факта, че боядисването на фасадата на къщата без скеле е невъзможно.

Да нарисуваме фасадата на къщата изцяло от стълбата е нереалистично, възможно е да рисуваме по този начин само малки участъци от външните стени.

Можете да направите дърво от импровизирани материали, върху дървена основа или стоманени тръби. И можете да използвате инвентар за бързо събиране на гори или кула тур.

Боядисване на фасадата на скелета на сградата

Ако къщата не е голяма, на един етаж, след това боядисването на стените с фасадна боя може да се направи от скеле. Или можете да използвате ролка на дълга дръжка, но след това няма да можете да оцветявате дефектите в горната част под надвеса на покрива.

Характеристики на грундирането на външните стени

След като стените са почистени от прах и мръсотия, всички пукнатини и пукнатини са изгладени, ако има такива, е желателно да се нанесе грунд. В допълнение към осигуряването на по-добра адхезия на боята към фасадната повърхност, тя също така ще осигури антисептична биологична защита срещу мухъл, гъбички или микроорганизми.

На местата, на които е нанесен уплътнителният материал (пукнатини, ями), след окончателното му изсушаване е необходимо първо да се нанесе грунд с помощта на четка.

След като изчакате необходимото време за пълно изсъхване на грунда, посочено в инструкциите, можете да продължите с грундирането на цялата стена. Строго следвайте инструкциите. Въпреки това, за да нанесете грунд, препоръчително е да използвате четка. Този метод осигурява по-задълбочено приложение и по-дълбоко проникване в повърхностния материал на фасадата.

Живопис на предната част на къщата

Ако къщата е на земята, където неблагоприятни атмосферни фактори са особено силни (например, влажност), след изсъхване на първия слой грунд може да се приложи към друго - боядисване технология за екстремни условия това предполага.

Окончателна подготовка за боядисване

Всъщност почти всичко е готово за боядисване на къщата. За по-голямо удобство, места, които не изискват боядисване, е желателно да затворите хартията или лентата за боядисване. Това е особено вярно, когато декорирането на къща използва няколко цвята.

Windows също трябва да прикрие нещо, за да избегне нуждата от по-нататъшно почистване от случайно нанесена боя. Това може да бъде пластмасов филм, парче шперплат с подходящ размер, в края на краищата, върху мокро стъкло, за да постави вестник.

Характеристики на боядисването в два цвята

Боята е избрана, повърхността на стената е подготвена, можете да продължите към самата живопис. Ако проектът е боядисана фасада на къщата предлага решение в множество цветове (например, около прозорците се предполага, бял кант), трябва първо да използвате четка за боядисване на малки декоративни елементи.

За да постигнете по-рязък ръб, можете да използвате лента за боядисване, но не задължително. В края на краищата, дори ако на главната повърхност на стената имаше "раси", те щяха да бъдат затворени от главната фасадна боя.

Живопис на фасадата на къщата в 2 цвята

Тази последователност е за предпочитане първо да боядисваме стените в основния цвят и едва тогава да започнем да боядисваме малки декоративни елементи. Дори ако има ивици, те могат безопасно и лесно да бъдат избърсвани. След края на този етап на работа, четката трябва да бъде изплакната. Може да е необходимо в бъдеще.

След като изчакате боята да изсъхне, приложена върху декоративните елементи, можете да продължите към основната част на произведението. Също така е препоръчително да ги покриете с нещо. Тъй като те обикновено са с малък размер, тогава за тези цели е подходяща боя лента. Той също така ви позволява да направите по-строга граница между два различни цвята.

Инструменти за боядисване

Сега възниква въпросът кой инструмент за боядисване на стената на фасадата. За боядисване използвайте четки, платна или пистолети. Всичко зависи от района, който трябва да покриете.

четка

Използването на четка ви позволява да рисувате по-внимателно и равномерно, но тази опция е подходяща за сравнително малки повърхности.

Може би ще се случи, че една четка няма да бъде достатъчна. Тя също трябва да бъде много отговорна да го вземе за покупка, проверете дали вили падат.

Боядисване на фасадата на домашната четка

Но този метод е достъпен за повечето хора, особено ако рисувате фасадата със собствените си ръце.

мънисто

Валякът ви позволява бързо да покривате големи повърхности, но използването му изисква определено умение. Ако няма опит за използването му, по-добре е да се повери въпросът на специалисти.

Живопис на фасадата на къщата с валяк

При лошо управление, на повърхността на фасадата може да има ленти с различно цветово насищане и ще трябва да рисувате отново стената. Твърдите петна трябва да бъдат оцветени с четка.

Пистолет за пистолет

По-лесно и по-бързо е да работите с пистолет. Основното тук е да го държите постоянно под един и същи ъгъл и на същото разстояние от боядисаната повърхност и да я управлявате равномерно.

Всеки магазин за магазини или супермаркет предлага широк избор от пистолети, които могат да се използват за боядисване на стени с фасадна боя на професионално ниво.

За да изберете пистолет за пулверизиране, трябва само да изберете съответната статия в сайта или форума за профилиране, където не само да кажете как да нарисувате правилно фасадата на къщата.

Боядисване на фасадата на къщата с пистолет

Но те предлагат помощ и съвети при избора на инструмент за боядисване. На такива сайтове и форуми можете да разберете кой спрей пистолет си струва да купите и кой не е, кой е полезен за вашия случай.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни бои от А до ЯФасадни бои от А до Я
Как да мазим къщата заедноКак да мазим къщата заедно
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Къщата е чисти и почиства фасадата на частна къщаКъщата е чисти и почиства фасадата на частна къща
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадатаКонсумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Че фасадата на къщата беше надеждна и красиваЧе фасадата на къщата беше надеждна и красива
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
» » Защо да рисувате фасадата? Ние отговаряме!
© 2021 BggeHat.com