Къщата е чисти и почиства фасадата на частна къща

Почистване на фасади AКакво мислите, защо трябва да измивам фасадата на частна жилищна сграда? Фасадата на къщата може да разкаже много за собственика си. Например, ако цветовете на стените вече не са толкова наситени, а на някои места и напълно мръсни - това означава, че собственикът е небрежен и непривлекателен.

Фасадата на сградата може да се сравни с лице на лицето, трябва да внимавате след него. По тази причина е необходимо редовно да се извършва проучване на фасадите и, ако е необходимо, да се прилагат определени мерки.

По каква причина фасадата се замърси

Причините, поради които стените бързо се замърсяват и губят оригиналния си вид, са донякъде. Първо, тя може да бъде свързана с изкуствено замърсяване (газове от автомобили, емисии от заводите и т.н.).

На второ място, има естествени замърсители. Например, развод след утаяване, прах, предизвикан от пориви на вятъра, цветен прашец или насекоми. В някои случаи трябва незабавно да предприемете действия.

В случай, че се намира фабрика или фабрика близо до къщата ви, отпадъците и емисиите ще се смесват с валежите, което ще доведе до разрушаването на стените на къщата ви. Поради това поддържането на фасадите е много важен и необходим процес.

Видове почистване на външните стени на къщата

Ето няколко възможности за почистване на външните стени на вашата къща от външно замърсяване.

Почистване на фасади 1

Предварително измиване

Преди да пристъпите към измиване на фасадата, е необходимо да го изплакнете с вода (за предпочитане топло), а също и да отстраните животните и децата си. За тази процедура перфектно прилягащи ролки или конвенционални четки, ако повърхността е гладка и гладка. Много често мръсотия стига до местата, където е невъзможно да се получи четка или ролка. Веднага има въпрос. Как да премахнете всички тези замърсявания? Има няколко опции.

Почистване на фасадата с пясък

Ще ви запозная със следния метод - пясъчно бластиране на фасадата. Преди всичко трябва да разберете, че няма да можете сами да изпълнявате тази задача поради простата причина, че за това е необходимо специално оборудване. Този метод, от една страна, е много ефективен и от друга страна е съвсем прост.

Почистване на фасади 2

За 60 минути можете да обработвате и почиствате до 40 квадратни метра повърхност. Ако работите като табелка, тогава през това време не бихте минали двадесет квадратчета.

Измийте под налягане с вода

Също така може да се направи почистване на фасадите и с помощта на силно натоварване с вода. Този метод е изключително практичен. Освен това ви позволява да се откажете от употребата на различни видове химически агенти за измиване на фасадите. Силното налягане на водата може лесно да се справи с повърхности, които са били изложени на атмосферно замърсяване.

Ще насоча вниманието ви към факта, че измиването на фасадата е много по-целесъобразно от нейното живопис. Първо, ще спестите много пари на различни бои, а от друга страна, можете да избегнете ненужното наслояване на различни бои, които може да са несъвместими помежду си и да започнат да се пръкват и да се обелват.

На кого трябва да поверявам почистващите препарати?

Почистването на фасадите може да се извърши по няколко начина, изборът на които може да зависи както от конструкцията на сградата, така и от облицовъчните материали. Струва си да се отбележи, че фасадите, изработени от естествени материали, могат да натрупват мръсотия, прах в микрокредити. Впоследствие това ще доведе до тяхното разрешаване, тъй като калта се надува вътре в материалите.



Почистване на фасадата 3

Ето защо тези фасади изискват много щателно и редовно измиване. Ако решите, че измиването на фасадата на вашата къща изисква професионална ръка, тогава трябва да се обърнете към специализиран екип. Цената за вас ще включва както работата на алпинистите, така и цената на всички перилни препарати. Струва си да се отбележи, че цената за този вид работа е доста умерена.

Измиването на фасадата на високите сгради се извършва чрез постоянно снабдяване с вода. Изглежда така: промишлен катерач с маркуча си непрекъснато поливащ фасада, и самият почистващ препарат се напръсква. Това почистващо оборудване е много удобно и, най-важното, налично.

Струва си да се каже, че фасадата също се почиства от алпинисти, преди да се пристъпи към козметични ремонти. На първо място, е необходимо да се почисти сградата на боята, която е отлепена, също така да се почистват фасадите от върхове (кристали на сол), уплътнител, различни строителни замърсители.

Почистване на фасади 4

Фасадата се измива от алпинисти, обикновено с леко алкални разтвори, които са безопасни за стените. Що се отнася до химическите детергенти, те се избират индивидуално, както вече бе споменато по-горе, в зависимост от вида замърсяване.

Състав на замърсяването на външните стени

Когато изберете едно решение, което ще използвани за почистване на фасади, Необходимо е да се вземат предвид не само характеристиките на вашите стени (гладки или порести), но и естеството на тяхното замърсяване. Видовете замърсяване също са различни - минерални, органични и замърсяване с тежки метали.

Фасадна мивка означава

По отношение на минералното замърсяване - това е разводът от цимент, ръжда, сол. Органичното замърсяване е, от своя страна, сажди, плесени, мазнини и т.н.

Фасадна мивка 5

Замърсяването на тежки метали е споменато по-горе - отпадъци от автомобили, фабрики. Въз основа на изложеното по-горе, можем да заключим, че и преди, се захващаме за работа, трябва да се проведе задълбочено проучване на фасадата и определи какъв вид съоръжение оптимално подходящ за конкретната ситуация.

Почистващо оборудване

Почистването на фасадите на сгради с помощта на специален апарат е необходимо в случай, че имате измазана, тухлена фасада или облицовани с естествен камък. Почистването на фасадите с устройство, генериращо високо налягане, става както следва: самото устройство е инсталирано на покрива, а катерачите с маркучите измиват сградата.

В случай, че структурата е твърде висока и няма достатъчно дължина на маркуча, катерачите закачат апарата върху въжето до тях.

Почистване на фасадата 6

Много ценна нюанс е, че всички съвременни модели на апарат за високо налягане са проектирани по такъв начин, че да имат отделен резервоар за детергенти. Затова сега фасадите се почистват по-бързо и по-ефективно, тъй като няма нужда да държите маркуча с едната ръка, докато другата трябва да постави химическото вещество върху стените с пръскачка. Такова измиване е най-добрият начин да се донесе къща фасада в ред.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадата на дизайна на къщата и материалите за облицовкатаФасадата на дизайна на къщата и материалите за облицовката
Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадатаКонсумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Затопляне на фасадата на частна къщаЗатопляне на фасадата на частна къща
Затопляне на фасадитеЗатопляне на фасадите
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Стиропорът е надеждна изолация на фасадатаСтиропорът е надеждна изолация на фасадата
» » Къщата е чисти и почиства фасадата на частна къща
© 2021 BggeHat.com