Фасадата на дизайна на къщата и материалите за облицовката

Дизайн на фасадата на частна къщаВижте модерния пазар за индивидуално жилищно строителство? Виждате ли, че пазарът има много различни варианти за довършване на къщи? Наистина, създавайки дизайн за фасадата на частна къща, ние сме изправени пред нов вид изкуство, както го наричам.

Тази работа, работата на дизайнера, архитекта и дизайнера изисква сериозен подход, защото не можете да правите грешки при изчисленията. обикновено върху повърхността на външните стени се отпускат значителни средства. И те не могат да бъдат "пуснати в тоалетната".

Архитектурни стилове има голямо разнообразие, така че дизайнът на фасадния дизайн на къщата може да бъде всичко. За архитектурните стилове написахме отделна статия - "Стилове на фасадите на къщите".

Всеки от тях може да се счита за уникален. Тук много определя личния вкус на собственика на сградата. Освен това, на фасадите често се прилагат различни изисквания за функционалност. При проектирането е необходимо да се вземе предвид и носещата способност и основната конструкция на стените.

Дизайн на фасадата на частна къща 1

Приятели или гости, които идват в къщата, на първо място погледнат към фасадата. Ако стените са подредени качествено, частният парцел придобива уютна атмосфера. Ето защо, ако разработването на проекта на фасадния проект е извършено правилно, къщата ще се различава от хиляди къщи със същия дизайн. Неговият резултат също ще бъде на високо ниво. Разработване на дизайна на фасадата на частна къща, трябва да разгледате тази функция.

Модерни облицовки

За да се направи реконструкция на фасадата, На пазара има много различни материали, създадени с помощта на различни технологии. Те ще помогнат не само да се направи висококачествен дизайн на фасадата на частна къща, но и да се подобрят оперативните характеристики на самата сграда.

Високото качество на материала осигурява висококачествена повърхност, която не само ще прехвърля добре цветовете, но и текстурата. В този случай проектирането на фасадата на едноетажна къща няма да се налага да се актуализира от много години насам.

Дизайн на фасадата на частна къща 2

По този начин къщата ще защити по-добре топлината, ще бъде защитена от външен шум, стените ще бъдат добре защитени, сградата ще стане по-привлекателна, стените не могат да замръзнат през зимата.

Ако трябва да реконструирате съществуващата фасада на къщата, трябва да проверите всички свойства на избрания материал. Този въпрос трябва да бъде разгледан предварително, като се разработи дизайн на двуетажна къща.

Необходимо е да се вземе предвид желаната повърхност на стените, както и експлоатационният живот на материала. Най-често за такива цели са избрани каменни материали или тези, които имитират естествения. Можете също така да се възползвате от него тухлена зидария.

Вентилирани фасади и техните видове

Ако при проектирането на фасадата на частна къща се приеме алуминиева фасада, материалът за облицовка трябва да бъде поставен върху специална основа. Такава основа се нарича щайга. Последният създава между покритието и главния въздушен слой на стената, осигурявайки естествен въздушен обмен. Този дизайн на двуетажната къща е модерен.

Композитни панели

Тези структури най-често се използват за декорация на стени композитни панели. Такива панели се състоят от няколко слоя. Всеки от тях има своя задача. В резултат на това композитните повърхности имат добри резултати. Днес, доста често можете да видите дизайна на дизайна на фасадата на вилата, който включва инсталирането на композитни панели.

Дизайн на фасадата на частна къща 3



Например, алуминиеви сплави. Фактът е, че алуминият е много практичен материал, той е лек и трае дълъг период от време. Ето защо, ако дизайнът на фасадата на частна къща не предполага твърде силни носещи стени, можете да използвате този материал.

Алуминиеви окачени системи

Един квадратен метър алуминий тежи не повече от 1,7 кг, така че не е необходимо да се привличат работници да работят по фасадата. Не забравяйте, че дизайнът на фасадата на частна къща може да приеме разнообразие от конструктивни елементи.

Алуминият прави възможно създаването на красива балансирана повърхност без разлика в нивата. на металът не се страхува от влага, така че фасадите на неговата основа да могат да бъдат инсталирани в райони с висока влажност. Този материал може да бъде включен и в дизайна на двуетажна къща.

Дизайн на фасадата на частна къща 4

Това е много икономично решение. Вярно е, че такива повърхности не са твърде устойчиви на механично натоварване. Въпреки това, има материали, които са склонни да се повредят още повече.

Стоманени панели

Понякога можете да видите дизайна на фасадата на частна къща, в която се използват стоманени листове за довършителни работи. Те са много по-тежки и по-податливи на влага, но те са много по-трудно да се повредят механично.

Порцелан и влакнест цимент

През последните десет години стана все по-разпространено да се види дизайнът на фасадите на сградата въз основа на върху керамичен гранит, както и на плочи от фибро цимент. За тяхното производство се използва компресиран цимент, както и специален състав. Тук се използва полиуретан като пълнител. Задните стени са завършени с пресовани дървени стърготини.

Дизайн на фасадата на частна къща 5

По този начин можете да създадете добър дизайн на фасадата на частна къща без да използвате скъпи материали. Сгъстените елементи имитират тухли или каменни кладенци. На нивото на производителност те не са по-малки от гипс. Предимството им е богат избор от цветове и текстури.

Фасади на базата на сайдинг

Сайдингът е измислен отдавна, макар че в Русия те са били използвани само в последно време. Те са подходящи, например, за тези, които искат да създадат фасаден дизайн на едноетажна къща. Думата "обшивка"Това означава не само материала, но и процедурата за работа с него.

Дизайн на фасадата на частна къща 6

В Русия това означава винил панел от 10-50 см, който е инсталиран на сградата. Няма значение какво е то. Днес дизайнът на двуетажна къща за много офис сгради предполага този вид декорация, но сайдингът се използва и за жилищни помещения.

Как да изберем подходящия материал?

Трябва да се помни, че дизайнът на фасадите на вили, както и на други помещения, изисква това довършителни материали притежава две качества: естетически и защитни. Това означава, че дизайнът не само трябва да зарадва очите на собственика на сградата и минувачите.

Използваните в него материали също трябва да предпазват сградата от замръзване, влага, слънчева светлина и други външни влияния.

Дизайн на фасадата на частна къща 7

Тези, които поръчват дизайна на фасадата на частна къща, трябва да обърнат значително внимание на цената, лекотата на поддръжка и сигурността не само на фасадните материали, но и нагреватели, както и технологията на тяхното инсталиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на външните стени на къщата с декоративни елементиДекорация на външните стени на къщата с декоративни елементи
Как да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покриваКак да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покрива
Различни стилове от фасади на къщи, които избирамеРазлични стилове от фасади на къщи, които избираме
Къщата е чисти и почиства фасадата на частна къщаКъщата е чисти и почиства фасадата на частна къща
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
» » Фасадата на дизайна на къщата и материалите за облицовката
© 2021 BggeHat.com