Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата

Консумация на материали за боядисване и мазилка фасада 1Каквото и да е доброто и качествено общуване във вашия дом, първото впечатление от него винаги ще бъде създадено фасада

. Поради това трябва да се обърне необходимото внимание на декорацията на тази жилищна визитка. И да се направи уникална сграда сега е много проста, защото разнообразие от материали за внедряването на всякакви дизайнери по поръчка е много.
Фасадата е покрита с различни материали. Използва се за тази пластмаса, метал, стъкло, както и различни комбинации от тях и други материали.

Но практиката показва, че това са скъпи варианти, но тъй като фасадната мазилка все още не губи своята популярност. Използването на този завършек ви позволява да избирате от широк спектър от цветове и текстури.

Необходимо е само да разберете какво ще бъде консумацията на предната мазилка за 1 кв. М. И да закупите необходимото количество материал.

Консумация на материали за боядисване и мазилка на фасадата 2

Предимства при използването на мазилка

Този материал е идеален за завършване на различни повърхности на частни къщи. Възможно е да се отпусне мазилка не само фасадата, но и стените на мазето, например, склад, гараж и др.

Ако върху стените трябва да се полагат мазилки, те трябва да бъдат добре подготвени, т.е. да се почистват. Същото важи и за тавана и други повърхности. При добро почистване на повърхностите, потреблението на фасадната мазилка няма да бъде много голямо, което означава, че ще бъде възможно да се спести материал и следователно пари.

Етапи на облицовката

  • Подготовка на повърхността.

Мазилката се нанася върху напълно суха повърхност, която първо се почиства от замърсявания и мазни петна.

Ако мазилката се смята за каменна или тухлена стена, шевовете между блоковете се почистват с 1 см.

Също така на цялата стена се правят допълнителни деформационни вдлъбнатини, което подобрява сцеплението.

  • Приготвяне на състава.

Да изсъхне гипс превръщайте в работна смес, внимателно следвайте инструкциите, дадени на опаковката с гипс. На същото място е посочено, каква трябва да бъде консумацията на фасадната мазилка за 1м2. Ако има повече материали, това означава, че правиш нещо нередно. Например, сместа може да бъде прекалено вискозна. Този проблем се елиминира просто чрез добавяне на вода към него.

  • Прилагане на състава на повърхността.

Методът, използван за това, се нарича "пръскане". Мистрия улавя малко натоварване, което с определена сила се втурва рязко по стената или друга повърхност.

Консумация на материали за боядисване и мазилка на фасадата 3

  • Изглаждане.


потребление фасадна мазилка на 1 м2 трябва да бъде такава, че неговият слой върху дебелината на стената не е повече от два сантиметра.

За да се изгладят неравностите, се използва мистрия. След като мазилката се втвърди малко (отнема 3-4 часа), шкурка се използва за фугиране.

След мазилката можете да започнете да рисувате. По правило се използва фасадна боя за мазилки, чиято консумация при тези условия ще бъде минимална.

цвят

Що се отнася до оцветяването на фасадата, този случай изисква използването на специално оборудване и известен опит в подобни работи. Ето защо се препоръчва на специалистите да възлагат работа по боядисване на фасадата. Специалистите знаят какви норми и изисквания трябва да се спазват, каква е консумацията на боя за фасадата за 1 м2. И това, от своя страна, гарантира отличен външен вид на фасадата в продължение на много години.

Фасадната боя, изпълнена своевременно, в допълнение към подобряването на нейния външен вид, ще предпази стените от унищожение. По този начин в бъдеще ще бъде възможно да се избегне скъпото обновяване на сградата.

Преди да започнете козметичен ремонт на фасадата или нейната реконструкция, работниците изследват нейната повърхност. Когато сградата е изградена от тухли, всяка година се извършва съответствие на състоянието на стените със стандартите за безопасност. В края на краищата, падането на тухлената зидария може да причини много щети на транспорта и минувачите. За да се предотврати това, много тухлени сгради правят "капани" от плочите или металните рамки. Те съдържат висулки и фрагменти от тухли.

Консумация на материали за боядисване и мазилка на фасада 4

Методи за боядисване на фасадата

Най-често се прибягва до индустриално планински туризъм. Работниците работят бързо. Те знаят какво трябва да бъде консумацията на фасадна боя за 1м2 при боядисване. Цената е минимална.

Този метод обаче може да се използва само по време на козметични ремонти. Все още се наемат промишлени алпинисти, когато формата на фасадата е много сложна или е украсена с мазилка.

Когато се планира мащабна работа, оцветяване се прави с обиколка, люлка и скеле. Тези разходи струват повече, но разходите за боядисана фасада на 1м2 са по-лесни за контролиране. Оцветяването е по-качествено.

Компетентно да подходи към боядисването на фасадата, означава да изчислим каква консумация на предната боя ще бъде. Внимателно изберете нейната марка. В края на краищата консумацията на фасадна боя на 1 m2 зависи от характеристиките на състава.

Боята трябва да съответства на вашия състав. Потреблението на фасадна боя трябва да бъде както е посочено върху опаковката с нея. Но като цяло потреблението на фасадна боя за 1 кв. М може да бъде малко по-голямо или по-малко, тъй като повърхностните площи не се приготвят еднакво.

Консумация на материали за боядисване и мазилка на фасадата 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Различни стилове от фасади на къщи, които избирамеРазлични стилове от фасади на къщи, които избираме
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Фасадните бои, какви са и как се прилагатФасадните бои, какви са и как се прилагат
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Как да нарисуваме фасадата на къща?Как да нарисуваме фасадата на къща?
Коя боя е по-добра за боядисване на фасадата?Коя боя е по-добра за боядисване на фасадата?
Как да се актуализира минералната фасада на къщата?Как да се актуализира минералната фасада на къщата?
» » Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата
© 2021 BggeHat.com