Как да мазим къщата заедно

Завършване на фасадата на къщата с мазилка АНай-честата декорация на фасадата на къщата с гипс е много рядко използвана в модерното многоетажно строителство. В същото време има много ревностни и бюджетни собственици, които искат да се избере декорация на фасади декоративна мазилка за страната си къща и ще бъде в състояние да изпълнява цялата работа сами по себе си и със собствените си ръце.

Това се дължи на факта, че този материал има редица предимства, с които не е равно синтетични аналози.

Предимства на мазилката

Въпреки факта, че завършването на фасадата на къщата с мазилка е дълъг и труден процес, тази традиционна технология има редица очевидни предимства.

  1. Устойчивост на повърхността и нейната устойчивост към атмосферни влияния и удари. За разлика от много съвременни материали, които се съберат като дизайнер, например, пяната, мазилките фасади лесно могат да издържат на сняг, дъжд, градушка и камъни. В същото време на повърхността няма да има драскотини или драскотини.
  2. Декорирането на фасадата с декоративна мазилка ще позволи на стените да дишат, което е много важно както за бетонни, така и за тухлени сгради. По този начин къщата ще продължи дълго и ще бъде по-екологична и здравословна за цял живот.
  3. Завършването на фасадата на къщата с гипс помага да се избегнат токсични материали, химикали и подобни материали. Факт е, че всички съвременни строителни материали са изработени от пластмаса, която при нагряване отделя вредни вещества. Освен това всички композитни панели, за разлика от мазилките на фасадите, се комбинират с помощта на лепилни съединения, които изсъхват и не правят въздушния филтър. Технологии мазилка фасади, когато се използва правилно, дава възможност да се използва само пясък и цимент, така че въздухът в една къща е чиста, че не може да се отрази на благосъстоянието на хората.
  4. Довършването на фасадата на къщата с мазилка се използва най-често реконструкция на стари и пилинг къщи. Такава мазилка на фасадите позволява да се скрият всички дефекти на сградата и да се направи повърхността идеално красива и оригинална.
  5. Тази композиция е направена на базата на цимент и пясък, така че не е скъпа и ще бъде достъпна за всички.
  6. Фасадите за мазилка ви позволяват да използвате всяка цветова схема и да създадете своя мечтана къща, като изберете правилния цвят, модел и текстура.

Завършване на фасадата на къщата с мазилка 1

Видове облицовки

Завършването на фасадата на къщата с мазилка се използва от древни времена и има богата история. В същото време, животът и дълготрайността на тези покрития ще зависи от материала на стените и от това колко високо се произвеждат стените. Ето защо, ще трябва, преди всичко, внимателно подготвят фасадата за мазилки.

Използването на смеси "короятен бръмбар"

Ако имате съмнения, отколкото гипс фасадата на къщата, изберете минерални смеси, които са популярно нарича "кора бръмбар". Основата на такова покритие е разтвор от цимент и пясък, в който се добавят специални минерали и пигменти.

Тази технология за нанасяне на фасадна мазилка позволява имитиране на скъпи покрития, използващи различни специални ефекти.

това завършване на фасадата на къщата мазилка подходяща за стени, изолирани с минерална вата или пяна. В този случай стените ще дишат и ще оставят потока на пара. Това покритие може да се счупи с течение на времето, така че ще ви издържи до 15 години.

Използване на акрилна мазилка

Ако искате покритието ви да е еластично, изберете акрилен материал. Той също така пропуска пара, но се използва само за стени от пяна.

Завършване на фасадата на къщата с мазилка 2

Този вид система от гипсови фасади може бързо да натрупва прах и да се смали, така че това покритие не се използва в райони с големи изпарения или прах. Стените не могат да бъдат ремонтирани повече от 15 години.

Силикатни съединения

Мазилката на фасадите със силикатни съединения също позволява преминаването на пара, но обикновено не се използва с нагреватели. Повърхността може да се измие, така че ще остане красива и ярка за 20-25 години.

Силиконови съединения

Може да се довърши фасадата на къщата с мазилка със силиконови компоненти с всички видове нагреватели. Такова покритие ще бъде перфектно запазено за 20-25 години, ще остане ярко и може да се използва във всеки климат.

Последователност на работата

Технологията на фасадната мазилка включва определена последователност от работа и изпълнението на няколко основни етапа, като например подсилване, маркиране с маяци и директно покритие.



Завършване на фасадата на къщата с мазилка 3

Този процес ще бъде необходим, ако изберете завършването на фасадата на къщата с гипс.

подсилване

Ако покритието е предназначено да бъде покрито със слой, по-голям от 3 cm, стените трябва да бъдат укрепени метална мрежа. Това е необходимо, за да завърши фасадите с мазилка беше силна, издръжлива, добре поддържана по стените и не се напука дори в случай на земетресение. Ако се съмнявате как правилно да измазате фасадата на къщата, използвайте мрежата във всеки случай.

Решетката трябва да е плитка, с клетки с размери 1 х 2 или 2 х 2 см и жицата може да не е много дебела - 1 мм. ще бъде достатъчно.

Поставяме решетката с дюбели и правим дупки в стената с перфоратор. Тази технология на фасадната мазилка ще бъде надеждна и изпитана във времето.

Инсталиране на фар

Завършването на фасадата на къщата с мазилки предполага инсталиране на фарове. Те ще направят повърхността идеално равна и ще постигне идеално качество на покритието. Трябва да започнете от ъглите на сградата и постепенно да се придвижите към основната повърхност.

Завършване на фасадата на къщата с мазилка 4

За да знаете как да мазимите фасадата на къщата, трябва да проверите всички повърхности по ниво, като дърпате конеца отдолу, отгоре на сградата и в средата.

Върху линиите са монтирани маяци. Те са прикрепени с помощта на алабастър и разстоянието между тях трябва да бъде малко по-малко от дължината на правилото, което ще се прилага при мазилката на фасадите.

Завършването включва два етапа на работа. Ако не сте сигурни как да го направите правилно мазилка фасадата на къщата, Първо трябва да се уверите, че разтворът напълно запълва всички кухини в стените. За да направите това, подгответе течен разтвор и напои стените. Тази технология на фасадна мазилка е необходима, за да се запълнят всички слотове и клетки и покритието се поддържа добре.

Трябва да бъдат избързани магии отгоре и да изчакате, докато покритието се сгъсти.

След това завършването на фасадата с декоративна мазилка включва използването на гъст разтвор за нанасяне на горния слой. Прилага се върху стените, докато достигне нивото на маяците, след което се регулират от правилото. Технологията на фасадната мазилка също така изисква изглаждане на сухия разтвор с кръгови движения, за да се постигне абсолютно равна повърхност.

Завършване на фасадата на къщата с мазилка 7

По този начин научихте как да измасите фасадата на къщата. Тази работа се извършва в ивици, стъпка по стъпка. Завършването на фасадата на къщата с мазилка завършва с грунд и цвят или прилагайки декоративни смеси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Различни стилове от фасади на къщи, които избирамеРазлични стилове от фасади на къщи, които избираме
Използване на естествен камък за декорация на фасадатаИзползване на естествен камък за декорация на фасадата
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Че фасадата на къщата беше надеждна и красиваЧе фасадата на къщата беше надеждна и красива
Проектиране на пантирани вентилируеми фасадиПроектиране на пантирани вентилируеми фасади
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Затопляне на фасадитеЗатопляне на фасадите
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
» » Как да мазим къщата заедно
© 2021 BggeHat.com