Използване на естествен камък за декорация на фасадата

Завършване на фасадата с камъкВ този преглед фасадата се обработва с камък, камъкът е фиксиран към фасадата и са дадени основните характеристики на довършителния камък, който се използва в частното жилищно строителство.

За да се даде на жилищна къща или обществена, индустриална структура красива гледка, трябва да се внимава да се гарантира облицовка на външни стени.

Заслужава да се отбележи, че за провеждане на лигавицата може не само да направи определен тип строителство, но също така и да го предпазите от негативните ефекти от слънцето, дъжд или сняг, или студено. Освен това, с помощта на много материали за покритие може значително да увеличи топлинната изолация на сградата, се елиминира възможността от поява на плесен и влага по стените.

Има огромно количество различни материали за облицовка, които могат да се използват за завършване на фасадата. Едно от най-популярните решения е естественият камък, тъй като има повишена здравина и дълъг експлоатационен живот, а също и с неговата употреба е възможно да се постигне отличен резултат при получаването на оригиналния дизайн на конструкцията.

Завършване на фасадата с естествен камък

Завършването на фасадата с естествен камък е идеален начин да дадете на сградата необикновен и привлекателен вид, както и един от най-добрите начини за защита на стените от отрицателното въздействие на околната среда.

Видове камъни, използвани за довършителни фасади

При създаването на довършителни материали се използват три основни типа камъни: варовик, пясъчник, шисти. Всеки от тях има определени качества, които ще опишем по-подробно по-подробно:

варовик

Варовик - завършването на фасадата на къща с камък от този тип се извършва доста често. Това се дължи на факта, че варовикът има доста малка маса и цена. Също така лесно се обработва, което значително опростява процеса на създаване на довършителни материали и значително намалява цената им.

пясъчник

Пясъчник - вид камък, който се използва от много години за довършителни работи на стени и основи. Фасадите на къщи от камък от този тип могат да бъдат намерени в различни части на света, като възрастта на сградите може да бъде няколко века. Специално качество на този материал може да се нарече висока якост.

Фасадна декорация с камък 3

Някои проби от някои отлагания обаче са крехки и не могат да издържат на вибрационни натоварвания. Това се дължи на особеностите на каменната формация. Ето защо, когато избирате от него довършителни материали трябва да обърнат внимание на наличието на малки пукнатини, което може да показва наличието на подобен проблем.

шисти

Шибър - този тип камък се използва в строителството в продължение на много години. Тя се получава чрез процеса на изместване на скалите. В продължение на много години шисти се използва в производството на шисти. Основното качество на този вид камък може да се нарече, че може да бъде разделено в хоризонтална или вертикална равнина по линия на малки пукнатини.

С лице към фасадите с камък от този тип също се извършва доста често, въпреки факта, че със силни удари може да се ексфолира от основата.

При избора на довършителния материал трябва да запомните основните качества на тези камъни, тъй като те могат да повлияят на експлоатационния живот и други характеристики на създадената фасада. По-скъпите камъни се използват изключително рядко при производството на облицовъчни материали.

Характеристики на подготовката на стената за работа



Фасадна декорация камък - доста трудна работа. За да определим размера на работата и да решим дали да я водим самостоятелно или да наемем хора, ще разгледаме нейното изпълнение с помощта на пясъчник.

Фасадна декорация с камък 2

Първият основен етап е подготовката на стената за работата. Тя може да бъде разделена на следните компоненти според точките.

почистване

Преди да извършите работа, като извършите облицовката на фасадата с естествен камък, трябва да я проверите за якост. Само в случай на солидна основа камъкът ще продължи дълго. За да направите това, можете да използвате puncher и да направите купчина слоеве.

Освен това, след завършване на работа с перфоратора можете напълно да почистите повърхността на отломки и прах, стари довършителни материали, тъй като наличието на отломки на повърхността значително пречи на сцеплението.

подравняване

Фасадата е завършена с естествен камък, без да се създава рамка, т.е. директно над основата. Ето защо е необходимо да се извърши вграждането на дупки, които се появяват след раздробяване при използване на перфоратор. Фасадното довършване на камък може да се осъществи само на равна повърхност, тъй като това много опростява задачата и намалява използваното количество специално лепило.

Фасадна декорация с камък 4

Струва си да се отбележи, че цената на лепилото е много по-висока от цената на обикновения цимент. Проведете по-нататъшна работа по завършване на фасадите на частни къщи с камък само след пълното изсъхване на нанесения субстрат.

долен пласт

Крайният етап на подготовката на стените е грундиране. При избора на грунд трябва да се отбележи, че той трябва да бъде проектиран за тази работа: да бъде дълбоко проникващ, да има добър вискозитет. Камъкът може да се монтира на фасадата само след като грундът изсъхне напълно. Той трябва да се използва безпроблемно. След като грундът се изсуши напълно, е възможно да започнете да фиксирате със специално лепило от каменни плочки.

Камък стикер

нося работа по закрепване на облицовъчния материал Възможно е само ако температурата на стената е между 5 и 30 градуса по Целзий над нулата. В противен случай е строго забранено да се извършва работа.

Монтирането на фасадния камък може да се извърши независимо, тъй като модерните лепилни смеси значително опростяват този процес.

Въпреки това, при оценката на техните възможности, трябва да се отбележи, че ако къщата има няколко етажа, работата е много по-сложна. Също така си струва да си припомним необходимостта от определени умения за използване на перфоратор, миксер, каменен трион.

Фасадна декорация с камък 7

В края на краищата по време на работа е необходимо да се промени размерите на облицовъчния материал, непрекъснато се намесва в решението и извършва друга работа. Следователно, преди да се реши, че облицовката на сградата ще се извършва самостоятелно, трябва да се обмисли наемането на професионални работници и сравняването на разходите, като се вземат предвид времето и други фактори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадатаЦената на облицовката на тухли на парче се счита за декоративна тухла на фасадата
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Основата на къщатаОсновата на къщата
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Обхват на черупкатаОбхват на черупката
Всичко за фасадните плочкиВсичко за фасадните плочки
» » Използване на естествен камък за декорация на фасадата
© 2021 BggeHat.com