Боядисване на пенопласт

Боядисване на пенопласт

Пенопластът е много специфичен материал, който трябва да бъде третиран в навечерието на рисуването. Пенопластът има отлични топлоизолационни свойства и във връзка с това активно се използва за затопляне на жилищни помещения. Много често специалистите не използват полистирол, защото изобщо не са практични. Те предпочитат да работят върху определена технология: прикрепване на пяна към стената, измазване и боядисване. Мазилката ще създаде гладка повърхност, която е най-удобна за боя, отколкото повърхността на пяната.

Но се случва, че по някаква причина, няма възможност за прилагане на подсилващ слой (мазилка), тогава е необходимо да се боядисва пяна, тя ще му даде красив естетически външен вид. По въпроса за оцветяването на пяната не може да се отговори недвусмислено. Има огромно количество бои, подходящи за боядисване на пяна. Ако сте извършили изолация с такъв материал в сградата, можете да свържете въображението и да приложите чертежите с помощта на гваш. Но това е много скъп и дълъг вариант. Ако пяната е поставена извън сградата, тогава най-добрият вариант ще бъдат фасадните бои, практически не се страхуват от никакви природни условия.

Но преди да започнете оцветяването на пяната, е необходимо да подготвите материала. За да направите това, трябва да използвате шкурка. Пяната трябва да бъде леко избърсана, ще отстрани неравностите от нея и ще даде на подложката равна повърхност за нанасяне на боя.



Много специалисти вярват, че няма нужда да боядисвате полистирол - просто няма да се вижда под мазилката. Основното правило е прилагането на подсилващия слой. Той не само създава добра повърхност за оцветяване, но също така предпазва пяната от лоши фактори, обкръжаващи нейната среда и различни механични повреди.

Ами и да поръчате модел breadboard на къщата - посетете сайт makety.ru. Само там можете бързо и лесно да произвеждате интелигентни домашни модели на разумна цена.

Някои хора се притесняват за изолацията на къщата с полистирол отвън, без да нанасят фасадни бои. За това има огромно количество други материали за облицовка, като: плочки, декоративни леки камъни, пластмасови облицовъчни парчета. Всичко това в своя удобен и практичен, но боята има такова предимство, като ниска цена.

Преди да нанесете боята върху измазаната повърхност, е необходимо също така да вървите по нея с шкурка и да отстраните остатъците с прах. След това стената е боядисана с четка. За да можете да рисувате равномерно, можете да използвате ролка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изолирате фасадата с полистиролКак правилно да изолирате фасадата с полистирол
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Затоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техникиЗатоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техники
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Penoplex и полистирен какво да изберем?Penoplex и полистирен какво да изберем?
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
» » Боядисване на пенопласт
© 2021 BggeHat.com