Затоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техники

Затопляне на къщата от пяна блокове отвън - съвременни материали, технологии, техники 1Блокове от пенобетон се считат за енергийно ефективен материал и следователно те считат, че изолацията на стенните конструкции, изработени от пяна, е излишна. Въпреки това през зимата топлоизолационен слой

това не боли: благодарение на него, ще бъде възможно да се намалят значително разходите за поддържане на необходимата температура вътре в къщата. Ето защо изолацията на къщата от пяната блокира навън е на стойност да прекарвате времето и парите си.

Избор на топлоизолационен материал

Първият въпрос, който възниква при решаването на проблема с затоплянето на къща от блокове от пяна, е въпросът за това какво материал трябва да се използва за тези цели. Помислете за основните материали, използвани за тези цели.

стиропор

стиропор (експандиран полистирен). Този материал е чудесно за довършване на къщата навън. Директно върху него се нанася слой от довършителна мазилка. Пенопластът практически не оставя мокра пара и не позволява на къщата да "диша" и затова при използването й в къщата ще е необходимо да се оборудва вентилационната система.

Минерална вата

Минерална вата. Преимуществено различен от предишния материал, добра пропускливост на парите и освен това е прекрасен топлоизолационен материал. Въпреки това, ако го използвате, ще ви е необходимо допълнително декоративно завършване на къщата стъкло-магнезиеви листа, плочи за облицовки, керамични гранитогрес или други външни довършителни материали.

Пеноблокове

Блокове от пяна с ниска плътност. Такъв материал се използва непосредствено след издигането на стените на къщата. Между изолационния слой от пенобетон и ядрото се изисква да се постави допълнителен изолационен слой от минерална вата или целулозна вълна.

Този метод на затопляне включва много труд, тъй като всъщност е необходимо да се издигне друга стена на облицовъчната стена, която изцяло повтаря основната верига.



Затопляне на къщата от пяна блокове отвън - съвременни материали, технологии, техники 2

Характеристики на монтаж на топлоизолационен материал

Ако е направен избор в полза на даден топлоизолационен материал, можете да продължите с монтажа му. Изолацията на къщата от блоковете от пяна се прави отвън според следната технология.

Монтаж на пенопласт (полистирол)

  1. Преди да започнете да поставяте пяната, трябва внимателно да почистите стените на къщата от прах, натрупване и изпъкналите ръбове на пяната блокове трябва да бъдат съборени с малко или перфоратор.
  2. След това повърхност на блокове от пяна За осигуряване на максимална адхезия на лепилото към повърхността на стената се прилага грунд.
  3. От долната страна на стената трябва да фиксирате профила на кофража, който е перфорирана от неръждаема стомана. Този профил ще бъде подкрепата за топлоизолационния материал, както и ще предпази нагревателя от гризачи.
  4. Следващата стъпка ще трябва да подготви лепилото за пяната съгласно инструкциите, които я придружават. За да се предотврати образуването на бучки, най-добре е смесването да става със специална смесителна дюза за сондата.
  5. Оригиналната повърхност на пяната трябва да е груба - за по-добра адхезия към повърхността на пяната. За да направите това, долната част на пяната трябва да бъде пробита с иглена ролка или да я направи с нож върху нея.
  6. Използвайки мистрия върху пластините за пяна, нанесете лепило.
  7. Залепването на пенопластите се извършва отдолу нагоре.
  8. В ъглите и в средата всяка плоча е фиксирана с дюбел за чадър.
  9. На следващия етап можете да започнете да завършвате повърхността на пенопластите.

Затопляне на къщата от пяна блокове отвън - съвременни материали, технологии, техники 3

Монтаж на минерална вата

Монтажът на минерална вата е труден процес и изисква определени умения за работа с нея. Изолацията на къщата от блоковете от пяна се прави отвън според следната технология.

  1. Първата стъпка е почистването на стените по начина, указан в предходния параграф.
  2. След почистване повърхността на стените се обработва със специален антисептик.
  3. След като антисептикът е изсъхнал по стените, трябва да поставите скоби за монтиране на щайгата.
  4. Между скобите и стената на пяната се изискват топлоизолационни подложки.
  5. В долната част на стената има профилен профил.
  6. Изолационният материал се вкарва в профила на соковете.
  7. В горната част на скобите са монтирани плочи с минерална вата. За по-добро фиксиране има смисъл да поставяте дюбелите в стената най-малко с 40 мм.
  8. Върху минералната вата се полага мембрана за вятър. Важно е да имате предвид, че при избора на мембрана трябва да изберете такъв, който да не пречи на нормалната циркулация на въздуха.
  9. В последния етап на фасадната декорация фасадата е завършена с довършителни материали.

Затопляне на къщата от пяна блокове отвън - съвременни материали, технологии, техники 4

Монтаж на пяна блокове

Монтирането на блокове от пенобетон напълно повтаря технологията на полагане на основната стена.

  1. Преди започване на работа стената трябва да се изравнява, като се отстранява от грубите неравности под формата на изпъкнали хоросан или изпъкнали ъгли на блокове от пенобетон.
  2. След почистването е необходимо да се извърши грундирането на стените с циментово-пясъчен разтвор. След това трябва да изчакате около две седмици, за да изсъхне повърхността на къщата.
  3. След изсушаване лепилото се полага върху повърхността на стените. Също така лепилото се нанася върху пяната от бетон в центъра и отстрани.
  4. След това плочата се нанася върху стената и се натиска върху нейната повърхност на няколко места.
  5. За по-голяма надеждност, материалът е допълнително закрепен с дюбели. За тази цел използвайте 5 котва: 4 в ъглите и 1 в центъра.
  6. След като сте построили стена за термична защита, можете да започнете довършителни работи.

Затопляне на къщата от пяна блокове отвън - съвременни материали, технологии, техники 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Как да се изгради дача от пяна блоковеКак да се изгради дача от пяна блокове
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Как да залепя пяна на дърво?Как да залепя пяна на дърво?
» » Затоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техники
© 2021 BggeHat.com