Неразглобяем кофраж и технология за бързо строителство

Фиксиран кофраж

Увеличаването на ефективността в съвременното строителство е пряко свързано с намаляването на разходите за работа и намаляването на времето за тяхното изпълнение. За тази цел могат да се използват различни технологии, включително използване на несвалящ се кофраж.

Тази техника в много отношения прилича на дизайнер с кубчета, само, разбира се, в голям мащаб. Неподвижният кофраж обикновено се използва за изграждане на фундаменти, въпреки че е възможно да се използва и при изграждането на стени и тавани. Тази технология ви позволява да поставите нагревател директно в конструкцията. Обаче понякога функцията на изолацията се извършва от самия кофраж, ако се използва пяна или полистирен бетон за неговото изграждане.

Е, ако се интересувате от метални стелажи за стелажи - посетете сайта imvo.lviv.ua. Само там ще намерите най-добрите стелажи за склада на разумна цена.



Трябва да се отбележи, че освен намаляването на времето за строителство поради простотата и скоростта на работа, фиксираният кофраж има и други предимства. По-специално, тя позволява да се спестят (поради цената на материалите и липсата на необходимост от подемно оборудване). Трябва също така да се отбележи, че ви позволява да постигнете почти идеално гладки повърхности, върху които може да се извърши вътрешно и външно покритие. Технологията на несвалящия се кофраж позволява да се построят къщи дори на малки места и да се работи с всякаква температура на въздуха.

Какви материали се използват? Това са пенобетон, стъкло-магнезиев лист, чип-циментови плочи, както и дървесни частици и ПДЧ. Всички тези материали могат да намалят натоварването на основата и в същото време да увеличат топлоизолационните свойства на конструкцията.

Неподвижният кофраж често се използва за изграждане на термични къщи, т.е. сгради, изградени на енергоспестяващи технологии. В този случай за него се използват блокове от полистирол, които могат да намалят средната цена на отоплението с почти 40. Освен това, от този материал могат да бъдат изградени стени и отвори с всяка геометрична форма. Въпреки това, тази технология е ограничена до ниско строителство.

За разлика от нея, да речем, шахтите могат да се използват дори и при строеж на високи сгради. Този материал се произвежда на базата на компресирани дървесни стърготини, цимент, течно стъкло и алуминиев сулфат. В същото време такива плочи се считат за екологично чисти материали, практически не подлежат на процесите на стареене, въпреки че имат определени ограничения в употребата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Новите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтиноНовите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтино
Монолитна сграда с предимство на технологиитеМонолитна сграда с предимство на технологиите
Каква е целта на неподвижния кофраж за основата?Каква е целта на неподвижния кофраж за основата?
Как се използва пластмасовият кофраж в строителството?Как се използва пластмасовият кофраж в строителството?
Преглед на телескопични стелажи за кофраж на припокриванияПреглед на телескопични стелажи за кофраж на припокривания
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Инсталация и изчисляване на най-добрия кофраж за подовеИнсталация и изчисляване на най-добрия кофраж за подове
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
» » Неразглобяем кофраж и технология за бързо строителство
© 2021 BggeHat.com