Новите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтино

Всеки собственик се стреми да изгради удобна, уютна и функционална къща в най-кратки срокове. Най-добре е да се запознаете със съвременни технологии и иновативни решения преди началото на проектирането и строителството, чието използване ще помогне да се изгради къщата на вашите мечти. В тази статия ще разгледаме най-новите материали и технологии, използвани в частното строителство.

Модерни материали - нова дума в строителството на сгради

Всяка година на пазара има всички нови строителни материали, които позволяват построяването на къщи по-евтино, по-бързо, по-безопасно и по-безопасно за човек. Трябва да се има предвид, че новите технологии в строителството и високотехнологичните материали са различни понятия. За изграждането на жилища днес все по-често използване на блокове от разпенен и газобетон, сандвич панели, SIP-панели на OSB плочи, кръгли трупи и друга продукция новини, но те не включват използването на нови технологични методи в изграждането на съоръжения, но притежава уникални характеристики в инсталация.

Блок производството се различава по-големи размери, отколкото парче керамични тухли, се характеризира с висока енергийна интензивност, ниско тегло и различна плътност. Тези характеристики позволяват да се намали значително времето за изграждане, като същевременно се поддържат високи характеристики, практичност и комфорт на новото съоръжение. Друго предимство на тези материали е по-ниска цена от тухли и следователно по-ниска цена на строителството като цяло.

Кръгла дървена дограма за изграждане на къща

Кръгла дървена дограма за изграждане на къща

Кръглата дървесина е естествен материал, изработен от дърво, който има висок топлинен капацитет и атрактивна цена в сравнение с класическия вече залепен лъч. Това означава, че клиентът просто спестява материала, намалява бюджета за изграждане на съоръжението, но технологията остава класическа.

За частно строителство модерните панели също са идеално пригодени, които са напълно готови за строителни работи, могат да имат топлоизолационни слоеве, защита от вятър и влага. Такива материали могат да бъдат инсталирани правилно, за да можете да се наслаждавате на комфортен живот във вашата къща. Високата популярност на панелите, както и други съвременни материали, се дължи на ниската им цена.

Технология на TISE - принципи и най-важни предимства

Въпреки това, в допълнение към материалите, съвременният свят предоставя възможности за използване на иновативни технологии в строителството. Една такава технология е TISE или кофраж кофраж. Днес тя се радва на голяма популярност, тъй като позволява изграждането на съоръжения без да се използва голям брой специални технически средства и да се работи с една двойка ръце.

Този метод включва инсталирането на пилотни елементи или устройството с колонна основа, допълнено с грил. Единственото нещо, което ще бъде необходимо за изграждането на нова структура, е тренировка за TISE. На поставената светлинна основа поставете панелите за стени. Панелите са създадени директно на строителната площадка на висококачествен бетон. Формата е мобилен кофраж, който се използва за попълване на всички модули на свой ред.

Технология на TISE

Технология на TISE

Основните предимства на технологията TISE включват:

  • монолитен дизайн и липса на студени мостове;
  • способността да извършват строителни работи без скъпите услуги на професионалните бригади;
  • висока вариабилност на състава на блоковете.

За да се увеличи силата, надеждността и привлекателността на новата конструкция, готовите бетонни блокове са тухлени, което дава обект повишена стабилност, устойчивост на външни влияния и сила.

Изграждането на корпусен корпус е достъпно решение за всички.

Рамковата къща е конструктивно опростена конструкция, характеризираща се с проста и евтина конструкция. Благодарение на леката основа, разнообразието от опции за оформяне на скелета, възможността за издигане на едно- и двуетажни сгради, такива сгради са много популярни.

Рамковата къща се състои от блокови елементи, които могат да бъдат поставени вертикално, хоризонтално и диагонално. Отделните елементи могат да бъдат взаимосвързани по много начини. В зависимост от личните финансови възможности и предпочитания, за конструкцията на рамката използвате различни материали - от дърво до метал.

Металната рамка за жилищни сгради е по-трайна, но изисква за строителството използването на специално оборудване за сондиране и заваряване, което усложнява строителната процедура и понякога прави невъзможно изграждането на обект без професионалната помощ на квалифицирани майстори. От гледна точка на устойчивост на външни влияния, нарязан дървен материал не е по-нисък от металите, те са лесни за сглобяване и осигуряват геометрична стабилност на новата сграда.

Рамка къща от блок елементи

Рамка къща от блок елементи

Стените в рамковите конструкции могат да се пълнят с различни материали, но най-често - със SIP панели и OSB плочи. OSB плочите са стенни панели, пълни с всички налични топлоизолационни материали - минерална вата, полиуретанова пяна, пенобетон и др. Сглобяемите SIP панели са снабдени с топлоизолация по подразбиране и също така имат вятър и хидропротекция.

Когато планирате дома си, трябва да вземете под внимание всички характеристики и характеристики на използваните материали. Ако искате да построите сграда от панели CIP, не забравяйте за достатъчно голямото им тегло. За да изградите обект със собствените си ръце ще трябва да използвате леки строителни елементи, в противен случай ще ви е необходима помощта на специалисти със специални асансьори.

SIP панелите са много по-леки от повечето други материали, използвани в строителството. Въпреки това те позволяват изграждането на много топла, издръжлива и практична сграда. Модерните CIP-панели не се страхуват от снеговалежи, ураганни ветрове и други изключително неблагоприятни климатични ефекти.



Основните предимства на технологията wireframe включват:

  • малка тежест на цялата конструкция, което прави възможно изграждането на всякакви почви без сложни и скъпи земни работи;
  • минимизиране на разходите за изграждане на обекта;
  • осъществимостта на простото преустройство на сграда по време на нейното функциониране;
  • възможност за завършване на обекта;
  • вариабилност на вътрешната и външната обвивка на обекта.

Метод на изграждане от 3D панели

3D панелите представляват ярък пример за нововъведения в строителството. Тази технология се появи сравнително наскоро и затова все още не е известна на собствениците и разработчиците. В основата си, технологията за изграждане на 3D панели е модифицирана, дори по-модерна рамкова сграда на сгради.

3D панелите са плочи на място от panopolistirola, подсилени с мрежа армировка от двете страни. Обединената панели съединени арматура, които се простират през цялата структура, която осигурява стабилността форма на сградата, висока якост, устойчивост на външни влияния. В същото време дизайнът е с ниско тегло и може да се сглоби независимо.

3D панелите са идеални за изграждане на къщи

В къщата на 3D панели няма твърда рамка, това е панелна сграда, свързана с подсилваща скоба. Когато всички панели за стена са оформени от панелите, структурата се излива с бетонна риза, което допълнително подобрява характеристиките на сградата. Предимствата на къщите от 3D панели включват:

  • панелите са изработени от енергийно ефективни полимери, така че обектът ще загуби минимално количество топлина по време на работа;
  • простатата и високоскоростното сглобяване;
  • панелите са създадени в промишлени условия, което осигурява отлично качество на всеки отделен елемент на обекта и цялата сграда като цяло;
  • панели, дори и след като бетонът се изсипва много малко, защото сградата не се нуждае от тежка основа.

3D панелите са в една и съща ценова категория с по-познати блокове за газ и пяна. Въпреки това, 3D панелите превъзхождат техните аналози поради лекотата на монтаж, надеждност и стабилност.

Проста и надеждна техника на несвалящ се кофраж - да разберете заслугите

Фиксираният кофраж е една от най-популярните технологии за изграждане на частни къщи. Кофражът се оформя от панелни и блокови конструкции, които се намират по протежение на периметъра на бъдещата сграда и формират отделение от тях. В тази преграда се монтира армировката и се излива бетоновият разтвор, така че новата сграда се отличава с високата си твърдост и стабилност.

Поради ниското тегло на такива строителни съоръжения, основата на обекта може да остане лека, както в изграждането на едноетажни сгради, така и в изграждането на двуетажни къщи. Кофражът може да бъде запълнен с различни материали, поради което решението на собственика ще зависи от техническите характеристики на обекта, както и от разходите за материалите, необходими за това.

Неразглобяем кофраж

Неразглобяем кофраж

Основното предимство на техниката на несвалящ се кофраж е, че собственикът на земята може да изпълнява всички необходими строителни и монтажни работи със собствените си ръце. Добре е, ако му помогнат приятели или роднини, но ако няма такива, все още не можете да потърсите помощ от професионалисти.

Въпреки допустимостта на използването на различни материали за пълнене на калъпи, експертите препоръчват да се използват само онези материали, които ще осигурят нова сграда с добри топлоизолационни характеристики. В този случай не е нужно да се притеснявате за допълнителна изолация.

Индивидуални характеристики и предимства на технологията Velox

Velox - друго нововъведение в строителния пазар. Принципът на тази технология се основава на използването на несменяем кофраж и кофражът не е направен от блокове от експандиран полистирол, а от циментови или циментови плочи. Монтираната външна плоча задължително има специална изолация от полистирол и уплътнение, което позволява структурата на конструкцията да издържа на външни влияния.

Къща за велосипедни технологии

Къща за велосипедни технологии

На пазара се предлага неразглобяем кофраж в различни варианти на дебелината. Индивидуалните елементи на бъдещата структура на технологията Velox са свързани с циментов разтвор, към който се прибавя течно стъкло, което осигурява конструктивни елементи с характеристики, отблъскващи влагата. Най-важните предимства на технологията Velox включват:

  • леко конструктивно тегло;
  • малка дебелина на стенните панели;
  • лесен и лесен монтаж;
  • висока здравина на завършената конструкция;
  • добри топлоизолационни характеристики, поради което сградата не се нуждае от допълнителна изолация.

Използвайки тези и други съвременни технологични решения в частното строителство, е необходимо да се помни, че всички методи са насочени към опростяване на строителните и монтажни работи и са предназначени само за изграждане на едноетажни сгради, в редки случаи - двуетажни сгради. Освен това при планирането е необходимо да се изчислят подробно натоварването върху всички елементи на обекта и да се избере подходящият материал за запълване на сградата. Материалите определят какви технически характеристики ще притежава новата къща, така че не им струва да спестявате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженеринг в строителствотоИнженеринг в строителството
Избираме апартамент в нова сградаИзбираме апартамент в нова сграда
Мебели за баня закупени или по поръчка?Мебели за баня закупени или по поръчка?
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Проектиране на канализацияПроектиране на канализация
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Предимства на новите сградиПредимства на новите сгради
Строителството на вили изпълнява комфорта на къщатаСтроителството на вили изпълнява комфорта на къщата
Имот в нова сградаИмот в нова сграда
Модерни нови сгради за културната столица на Русия от n-buildruМодерни нови сгради за културната столица на Русия от n-buildru
» » Новите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтино
© 2021 BggeHat.com