Как да изолирам фасадата на къщата с полистиролова пяна?

Пенопластът е топлоизолационен материал. Много често се използва за изолиране на фасадите на къщи. Както знаете, къщата, чиято фасада не е изолирана, се характеризира с връщане на топлината към улицата. С помощта на нагревател като полистирол можете бързо и лесно да решите проблема с топлинните загуби у дома. Струва си да се отбележи, че този материал се отличава с ниската му цена. Технологията на довършване на фасадата с пластмасова пяна е много проста, тъй като материалът е с леко тегло. Съответно, за затопляне на фасадата на къщата с полистирол с ръце на силата на почти всеки собственик.

Диаграма на фасадна изолация с пластмасова пяна

Диаграма на фасадна изолация с пяна.

Ако решите да го следвате изолация на фасадата с полистиролова пяна със собствените си ръце, е много важно внимателно да се изучи инструкцията, защото, както всеки материал, пяната има редица характеристики. Както вече беше казано, технологията за затопляне на къщата с използването на този топлоизолатор е съвсем проста, но за да може тя да бъде изолирана надеждно и за дълго време, е необходимо да следвате указанията.

Пенопласт и неговите характеристики

Всеки материал с топлоизолационни свойства има не само положителни качества, но и негативни.

Предимствата на пластмасовата пяна са следните качества:

  1. Простота в инсталацията (проста технология за затопляне).
  2. Абсолютна устойчивост на влага.
  3. Дълготрайност.
  4. Отлична топлопроводимост.
  5. Ниска цена (за разлика от други топлоизолационни материали).
Термоизолационни свойства на пенопласт

Термоизолационни свойства на пяната.

В допълнение, пяната не се нуждае от бариера срещу парите, той не се страхува от процесите на разпад и нападението на вредни насекоми. С минусите на материала може да се припише запалимост, пяна от пластмаса може да разваля дребните гризачи, по време на изгарянето този вид изолация осигурява токсичен токсичен дим.

Пенопластът не се влошава много дълго време, не е характерно да се деформира или падне, което често се случва с минерална вата. Външните климатични условия не могат да повлияят на промяната размери на пяна пластмаса.

Затопляне на фасадата на къщата с пяна това е много просто, докато е много важно да се действа стриктно на технологиите. С особено внимание е необходимо да се занимавате с подбор на счетоводни материали и подготовка на инструменти.

За да завършите фасадата не изисква ненужни разходи, преди да закупите отоплителен материал, трябва да измерите площта на фасадата. Необходимият брой листове пяна се изчислява в съответствие с получените параметри.

Фасадата на къщата се препоръчва да бъде изолирана, като се използват листове от пяна пластмаса, дебелината на която е 30-40 мм. Важно е да затоплите фасадата на къщата със стиропор със собствените си ръце, след като сте изчислили правилно нулевата точка. В противен случай в къщата ще се наблюдава натрупване на влага, което ще доведе до повишена влажност, мухъл и характерен неприятен мирис.

Довършването на къщата с полистирол със собствените си ръце изисква използването на такива материали и инструменти:

Инструменти и материали за изолация на стени с пяна пластмаса

Инструменти и материали за изолация на стени с пяна пластмаса.

  • плочи от пенопласт;
  • специален адхезивен състав;
  • грунд (предназначен за използване на открито);
  • профил на опорите;
  • мрежа (подсилена);
  • тапи;
  • монтажна пяна;
  • шпакловка;
  • шпатула за шпатула;
  • шпатула гладка;
  • Издърпайте кабела;
  • удар;
  • чук;
  • равнище;
  • канцеларски нож (иглени ролки);
  • пластмасов ренде (за изработване на мистрия).

Описание на технологията на изолация с пяна: инструкция стъпка по стъпка

Затоплянето на фасадата на къщата се извършва на етапи:

  1. Подгответе външните стени.
  2. След като установи профил на сока.
  3. След като сте инсталирали нагревателен материал.
  4. След като затвори всички шевове.
  5. Облицована е фасадата на къщата.
  6. Нанесете нивелиращия слой.
Стъпка по стъпка инсталирането на пенопласт

Стъпка по стъпка инсталирането на пенопласт.

Подготовка на повърхността. Преди да затоплите фасадата, трябва внимателно да подготвите повърхността. Външните стени на къщата трябва да бъдат внимателно почистени и (ако е необходимо) изправени. За да се гарантира, че къщата е изолирана възможно най-правилно и надеждно, е много важно да се премахнат всички дефекти по повърхностите. За да свалите големи хълмове, можете да използвате чук, след което трябва да се отървете от всички формирани пилинги. Гладката повърхност изисква грунд, затова можете да използвате всяка смес, с която можете да извършвате външна работа. Важно е да се разгледа видът на повърхността. Следващият етап на работа може да се извърши само след като грундът напълно изсъхне.

За разлика от завършването на фасадата с пяна, използването на пластмасова пяна изисква допълнителна подготовка. Уверете се, че повърхността на всяка плоча от пяна има лека грапавост. За да получите този ефект, можете да използвате иглена ролка или нож за канцеларски материали. Адхезивният състав се нанася върху грубата страна на пяната.



Профилът на опората и процесът на нейното инсталиране. За да се постигне максимална гладкост на първоначалния ред, преди монтажа на изолационния материал, профилът на мазето е монтиран в долната част на периметъра на фасадата. Така че ще получите соларен бар, който ще служи като основа, както и защита на къщата от проникването на малки гризачи. В противен случай материалът може да бъде сериозно нарушен от тях. Трябва да се отбележи, че тази стъпка на затопляне трябва да се поеме отговорно, тъй като това ще определи качеството на цялата работа.

За да инсталирате метален профил, използвайте нивото. С този инструмент на всички повърхности е необходимо да отхвърлите точката "0". От това ще трябва да инсталирате първия ред плочи от изолационен материал. За да свържете маркерите, които поставяте, трябва да приложите подплатения кабел. За фиксиране на профила ви трябва дюбели (6 × 4 mm).

Лепило за фиксиране на плочи от експандиран полистирол

Адхезивът трябва да се разтваря във вода и да се разбърква добре със строителния миксер, така че да е дебел.

Ако инсталирате платно (което може да служи като найлоново въже), ще бъде удобно да се уверите, че плочите са инсталирани възможно най-плоски. Sag изисква по всички повърхности с разстояние от 50-70 см. Ако тази технология ви създава затруднения, можете да го замените с отделна проверка всеки инсталиран плоча материал топлоизолиращи в вертикални и хоризонтални.

Степента на закрепване на пяната. За да се фиксират плочите от пяна към повърхността на къщата, се използва специално лепило. Като допълнителни крепежни елементи е необходимо да се използват дюбели. Лепилото може да бъде закупено в специализиран магазин. Съставът трябва да се нанася върху повърхността на изолационния материал или върху стената, като се използва назъбена мистрия.

Затоплянето на къщата се препоръчва, като се започне с прозореца и вратите. След това продължете с полагането на долния ред плочи. Благодарение на профилите на хоризонталните проблеми, установени преди това, вече няма да бъдете. Последващите серии се монтират в съответствие с принципа на шахматната подредба. След завършване на фасадата с полистирол е необходимо да се извърши допълнително закрепване на плочите, като за целта се използват ключалките.

Облицовка на фасади на къщата и допълнително закрепване на изолационен материал

Преди да се стигне до този етап на работа, е необходимо да се изчака пълното изсъхване на лепилния състав. Като правило, това отнема най-малко 24 часа.

Дюбелите се вкарват в самия изолационен материал. За закрепващия елемент е по-добре да изберете ъгъл, което ще позволи веднага да се поставят три плочки от полистиролова пяна.

Етап на съвместна обработка и шпакловане на външни стени

Много често, след завършване на къщи с пяна пластмаса, има пропуски. Те трябва да бъдат елиминирани, защото в противен случай могат да се образуват студени мостове. За да се отстранят малки празнини, се използва монтажна пяна. По този начин къщата ще бъде надеждно изолирана.

Ако в резултат на довършването имате твърде големи празнини, ги залепете с изрязани фрагменти от изолационен материал.

Схема за прилагане на разтвор върху листове от пластмасова пяна

Схема за прилагане на разтвор върху листове от пластмасова пяна.

Поставяйки плочите от пяна и премахвайки всички пролуки, можете да продължите с мазилката на фасадата. Фасадата е завършена с гладкост на полистирола, така че специална подсилена (синтетична) мрежа е инсталирана на всички повърхности преди нанасяне на мазилката. Трябва да се прилага така, че ставите да се припокриват. Имайте предвид, че състава на лепилото, предназначен за окото, има способността незабавно да се хване, за да работите на този етап трябва да бъде бързо и внимателно.

След нанасяне на усилената мрежа, пристъпете към нанасяне на първия слой мазилка. В резултат на това мрежата трябва да остане под решението, но така да се види. След като изчакате първият слой да изсъхне малко, избършете стените, като използвате за целта шлифован или специално разработен ренде.

Нанасяне на изравняващо покритие: дебелината на довършителния слой на мазилката трябва да бъде приблизително 3 мм, тук ще ви трябва гладка шпатула. Процесът на фугиране трябва да започне веднага след изсъхването на гипса. За да изолирате фасадата с полистирол е колкото е възможно по-надеждна, подредете ставите на битките, така че да не съвпадат със ставите на подсилената мрежа.

Етап на външно стенопис

След като изчакате, когато завършният слой напълно изсъхне, преминете към етапа на оцветяване. За да направите това, можете да приложите боя, която е подходяща за работа на открито. Можете да нарисувате къщата с мека пяна от гумена ролка.

Завършването на къщи с пяна пластмаса има редица предимства, но основното е, че къщата, изолирана с този материал, има термос ефект. Съответно няма да има проблеми с пренос на топлина у дома през студения сезон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изолирате фасадата с полистиролКак правилно да изолирате фасадата с полистирол
Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?
Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщатаКак правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
По-добре да изолирате къщата от газовите блоковеПо-добре да изолирате къщата от газовите блокове
Какво представлява фасадната пяна и колко струва?Какво представлява фасадната пяна и колко струва?
» » Как да изолирам фасадата на къщата с полистиролова пяна?
© 2021 BggeHat.com