Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата

Монтиране на пяна върху фасадата AРешихте ли да изолирате и украсявате фасадата на къщата си? Искате ли да знаете как да измазате фасадата на пенопласта и да направите монтажа на пяна на фасадата? Това означава, че сте решили да се занимавате с мокрия начин на затопляне и довършване на къщата. Това е отличен избор, както по отношение на запазването на топлината, така и по отношение на външния вид.

Поддържането на топла къща ще доведе до спестяване на електричество, използвано за отопление или спестяване на други енергийни носители, било то газ или дизел.

Добрият вид на къщата с измазана изолация от пяна пластмасова фасада ще ви удовлетвори естетически и ще запазите портфейла си от преждевременно ремонтиране на фасадата на вашата къща.

Какви дебелини от пластмасова пяна могат да се използват на фасадата

На първо място, трябва да определите дебелината на пенопластите и какъв вид обект ще ги изолирате. Завършването на фасадата на къщата с пяна от пластмаса, при затопляне на къщи и помещения позволява използването както на дебели, така и на тънки листове. Не се препоръчва да се използва пяна от пластмаса с дебелина по-малка от 30-40 милиметра, а за промишлени съоръжения, всички видове фабрики, складове и други - по-малко от 60 мм.

монтаж на пяна върху дебелината на фасадата

Що се отнася до стените, дебелината на листовете от пенопласт трябва да бъде най-малко 50 мм за стените на жилищните помещения, а за стените на промишлени сгради - не по-малко от 100 мм. Такива листове са устойчиви на вертикална деформация и няма да се разпадат на влажни и вентилирани фасадни системи. Фасадата на пластмасовата пяна ще бъде трайна и издръжлива по отношение на технологията на фасадна изолация и последващото й довършване.

За покриви дебелината на пяната не трябва да е по-малка от 80 мм. Монтаж на пяна върху фасадата на къщата трябва да се направи, преди да започне работата по изолация на етажите или покрив на жилищния таван на сградата!

Пяните могат да бъдат с различни плътности: 15, 25 и 40. Плътността е по-голяма, толкова по-добре, но и цената е по-висока. Пенопластът, чиято плътност е равна на 25 единици, е идеална за затопляне на външната страна на сградите, където фасадата на пяната е подложена на механични, температурни и влажностни въздействия. Дебелината му започва от 5 сантиметра.

И пяна с плътност 15 единици са предназначени за вътрешна изолация, 40-та плътност е подходяща като нагревател за пода, защото материалът с такава плътност няма да бъде притиснат под допълнително тегло.

Избор на фасадно лепило за пяна

След като сте решили характеристиките на пяната, от които се нуждаете, трябва да продължите с избора на лепилото. Повърхността, която ще обличате, не трябва да "играе", тъй като фасадата на пяната трябва да бъде само на здрава и неподвижна основа. В действителност, пяната може да бъде залепена с абсолютно всяко лепило, което е предназначено за вафлени керемиди, силиконов уплътнител също е подходящ, всякакъв вид фасадно лепило или "течни нокти".

Монтиране на пяна върху фасадно лепило

Основната разлика се състои в състава на лепилото и неговата цена, съответно. Най-икономически жизнеспособният вариант е да закупите суха смес. Достатъчно е да се разрежда с вода преди най-много употреба, а сега се предлага чудесна суха смес, предназначена е за цимент на базата на експандиран полистирол.

Монтирането на пяна върху фасадата с тази смес не е по-трудно от обичайното залепване на всеки друг фасаден материал.

Цялата необходима информация за целта на сухата смес може да бъде намерена на опаковката. Лепилните свойства на такива смеси са много високи до почти всеки вид материал.

Особено внимание трябва да се обърне на повърхността, върху която ще се извършва работата. Всеки отделянето му, следи от старата мазилка трябва да бъдат премахнати, ръжда елементи, грес всичко трябва да се почисти преди началото завърши пяна фасади на къщите, за предпочитане дори стена грундирани, тогава качеството ще бъде най-доброто сцепление.

Монтиране на пяна на фасадата - някои функции



Лепилото може да се нанася върху листовете с ленти, отделни пластири или с един слой. Трябва да има поне 5 точки на контакт между лепилото и стената, за да се постигне най-доброто хващане. Освен това, наскоро се появи ново аерозолно лепило, изработено от полиуретан, чието време на замръзване е около половин час.

Лепилните съединения на различни производители не могат да бъдат намесени

Има няколко типа лепилни смеси за лепене на пяна. Желателно е да се използва лепилото на един производител, тъй като различните лепила могат да се различават помежду си. В допълнение, сега се произвеждат универсални лепилни композиции, които са предназначени за всички видове изолация.

Монтиране на пяната върху фасадната плоча

Лепилото трябва да се прилага в периметъра на пяната, без ненужно лента минава около 4-5 см в ширина, височина трябва да бъде достатъчна, за да се гарантира, че по време на монтажна плоча на лепило състав може да бъде екструдиран. Важно условие за качествената монтаж на пяна е прилагането на лепило точно около периметъра на плочата.

Адхезивът трябва да се нанася по периметъра на пяната

Ако това не бъде направено, тогава плочата по ръбовете ще "играе", ще се разшири и ще се стесни. Пространството, което ще заема адхезивния състав между плочата от пяната и стената, трябва да е най-малко 40. Дебелината на слоя трябва да е поне 1 сантиметър.

Не забравяйте да прикрепите основата, така че плочите да не се движат под тежестта им.

След като сте поставили всички плочи, лепилото е достатъчно замръзнало, трябва да продължите с допълнителни крепежни елементи. За да направите това, използвайте специалните котви, с други думи "гъби" или "чадър" на пластмаса, които първоначално са били предназначени за определяне на пяната, а сега те отдават всяка стена топлоизолация.

Монтиране на пяна върху фасадата на дюбела

Не карайте капачката на фасадния дюбел дълбоко в пяната

Дюбелът трябва да бъде запушен, така че да преминава през цялата дебелина на пяната, слой лепило и да влезе в необходимата дълбочина в стената. Важен момент е изборът на дължината на дюбела. Техният брой може да бъде различен в зависимост от ширината на самата плоча и броя на етажите на сградата. Трябва да се обърне специално внимание на дължината на дюзите. В никакъв случай не може да чука главата на гъбичката в плочата повече от 1 сантиметър. Това може само да помогне за счупване на плочата или на мястото за закрепване.

Монтиране на пяна върху фасадата на котва 2

Ако имате тренировка, можете да закупите специален фреза за нея, който прави чисти канали с дължина не повече от 1 сантиметър. След като сте издокали всички дюбели, достатъчно е да навлажнете дупките със специални шайби.

За още по-равномерно инсталиране на пластмасова пяна върху фасадата, трябва да използвате маяци, които първо трябва да се поставят по периметъра на стената.

Топлоизолацията на вентилираните фасади не се различава от топлоизолацията на конвенционалните фасади. Разделяйки работата на етапи, получаваме следното:

  • Първият етап се състои в подготвителна работа, която създава основа за затопляне. Фасадата трябва да бъде почистена от мръсотия, основата е смляна, дефекти, които ще бъдат открити по време на процеса на дезинфекция, мазилка. Преди мазилката на фасадата на пяната, тя трябва да бъде грундирана.
  • Втората фаза започва с монтажа на профила. Неговата хоризонтална позиция се определя директно на нивото, на което е постигнато съгласие в етапа на проектиране на къщата.

Между профилите, празнини с ширина 2-3 мм винаги са оставени, за да компенсират разширяването от покачващите се температури.

Монтиране на пяна върху фасадната мазилка

Както можете да видите, нищо не е сложно и фасадата е завършена с полистирол ръчно, възможно е дори с минимална подготовка и минимален набор от инструменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирам фасадата на къщата с полистиролова пяна?Как да изолирам фасадата на къщата с полистиролова пяна?
Как правилно да изолирате фасадата с полистиролКак правилно да изолирате фасадата с полистирол
Технология на топлоизолацията на фасади с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасади с минерална вата
Как да изолираме правилно къщата с пластмасова пяна?Как да изолираме правилно къщата с пластмасова пяна?
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
По-добре да изолирате къщата от газовите блоковеПо-добре да изолирате къщата от газовите блокове
Какво представлява фасадната пяна и колко струва?Какво представлява фасадната пяна и колко струва?
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
» » Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата
© 2021 BggeHat.com