Как да изолираме правилно къщата с пластмасова пяна?

За да се проведе такава изолация е изгодно от гледна точка на икономиката. Семейният бюджет е минимално засегнат, тъй като разходите на пенопластите са достъпни за всеки. Днес почти половината от всички енергийни ресурси се изразходват за отопление. За това е необходимо да се плащат доста впечатляващи суми. Пяната от пластмаса спомага за намаляване на загубите на топлина и, вследствие на това, на паричните разходи. В този случай е напълно уместно да зададете въпроса как да изолирате къщата с пяна от пластмаса, каква е технологията на произведенията?

Топлоизолация на стените на къщата с пенополистирол

За да се пяна плътно положена към стената, а между плочите нямаше пукнатини, стената на къщата трябваше да бъде изравнена.

За да се извърши изолация на стени с пластмасова пяна, трябва да се придържате към основния технологичен процес и да имате известен опит в строителството. При извършването на такава работа винаги трябва да се помни, че изолацията на външните стени няма да бъде крайната операция. Ще бъде необходимо да завършите и украсите. В тази връзка, изолационната технология е малко по-различна от окончателния дизайн.

Правилното изолиране на къщата може да бъде, ако отговарят на технологичния процес, състоящ се от няколко етапа:

  1. Не трябва да има пречки при приближаването до къщата.
  2. За да работиш на височина, се прави специален етап.
  3. Подготвят се необходимите материали, подготвят се необходимите инструменти.
Инструменти и материали за изолация на стени с пяна пластмаса

Инструменти и материали за изолация на стени с пяна пластмаса.

За да изолирате къщата, трябва да извършите изолационна работа, за която е необходимо да имате:

  • земята;
  • лепило;
  • монтажна пяна;
  • шпакловка;
  • укрепваща мрежа;
  • профилът е socle;
  • тапи;
  • чук;
  • шпатула;
  • удар;
  • ренде.

Подготвителна работа

Схемата за изолация на стени с пяна пластмаса от външната страна

Схемата за изолация на стени с пяна пластмаса от външната страна.

Външната изолация изисква подготвителна работа. Стената може да има много нередности. Целта на всички произведения е да постигнат максимална гладкост. Например, ако не подравните 20 см. Място, леко вдлъбнато навътре и покрийте с нагревател, ще има празно място, което ще намали силата на финала. При силно въздействие върху фасадата изолацията може да се пръсне и да се счупи. Подобна ситуация с изпъкналите части на стената. Под изолацията на такъв обект ще има празнота. С други думи, стената трябва да бъде напълно изравнена и размерът на неравностите да е не повече от 2 см.

След изравняването е необходимо да се провери повърхността на фасадата, колко добре ще лепира сместа и каква ще е якостта на сцепление. Ако след боядисване на фасадата, боята започва да пада от "репей", тогава е необходимо да се извърши почистване. Боята тип "PF" трябва да бъде остъргвана със шпатула. След това са необходими няколко прости операции.

  1. Трябва да удариш дланта на стената и ако остане чиста, можеш да си тръгнеш без подготвяне. За да получите по-високо качество, все пак трябва да използвате грунд.
  2. Ако характерната тебеширена пътечка се вижда на дланта, е необходимо да се извърши подготвителна работа.
  3. Ако има шкурки, то стената изисква отстраняване. Операцията продължава, докато стената вече не се счупи. Има моменти, когато почистването не помага, стената продължава да се излива. В този случай е необходимо да стените на стената, предварително подготвени с пръскачка.

Грундирането може да бъде най-обикновеният грунд, производителят може да бъде всеки. Грундирането се извършва по няколко начина:

  • четка;
  • спрей.

Най-добрите резултати се получават от четката, защото по това време стената се подлага на допълнително почистване. Ако стената е силно отделена, по-добре е да се залее от пистолета.

Затоплянето на къщата отвътре

Схемата за изолация на стени с полистирол в къщата

Схемата за изолация на стени с полистирол в къщата.

След пълното изравняване на повърхността на стената, се извършва допълнително грундиране. Съгласно строителните закони, след това между стената и изолационната пяна се полага хидроизолационният материал. Тази операция се извършва, за да се предотврати навлизането на влага в изолацията при ниска температура на улицата. Високата влажност е най-голямото предизвикателство за пяна. Под влиянието си полиестерът много бързо губи своите качества, просто започва да гние.

Само след полагането на хидроизолационния слой се позволява монтирането на пяната. В близкото минало, закрепването на пяната се извършва с самонарязващи се винтове и дюбели. Този метод се използва и днес, както и най-новите технологии. Днес специално лепило се използва за фиксиране на пластмасовата пяна, което значително опрости инсталацията.

Затопляне на фасадата: характеристики



За да се гарантира, че първият ред изолационен материал, който трябва да бъде поставен, е абсолютно плосък, преди да бъде залепен, се налага да се монтира профилът на соковете по целия периметър на долната част на фасадата. Това е соларна бара, която е основата за монтиране на първия ред пяна. В допълнение, основата предпазва от гризачи. Ако това не стане, полевите мишки, които са влезли в нагревателя, ще унищожат пяната, това ще стане обикновен боклук. В този случай икономиите са неприемливи.

Основната плоча засяга живота на конструкцията и нейната бъдеща работа.

Затопляне на фасадата на къщата с пяна пластмаса

Процесът на изолация на фасадата на къщата с пяна пластмаса.

За компетентното монтиране на металния профил се използва нивото на сградата. С помощта на такова устройство се определя нулева точка и плочите се монтират върху него.

Етикетите за настройка се свързват с подплатена кабела, така че да се получи плътна линия. Той ще се използва за фиксиране на профила с дюбели.

Понякога след инсталирането на пяна плочи има пропуски, които задължително трябва да бъдат запечатани.

Това е необходимо, за да се предотврати появата на студени мостове. С малки разстояния е възможно да се запечата всяка монтажна пяна.

Фасадата и мазилката

Когато се фиксират пясъчните плочи с дюбели и се залепват към стената, се прави внимателно запечатване на пукнатините, процесът на нанасяне може да започне. За да се постигне добро фиксиране на пластирната смес с гладка пяна, е необходимо първо да се залепят към плочите специална подсилена мрежа от синтетични материали.

Схема за изолация на покрива с пластмасова пяна

Схемата на покривната изолация с пяна пластмаса.

Когато изолационните листове са свързани, решетката трябва да се припокрива. По време на залепването на мрежата лепилото действа много бързо, необходимо е да се извърши цялата операция колкото е възможно по-бързо, изравнявайки листа така, че да няма време да хване пяната.

Когато повърхността е напълно залепена с мрежа, възможно е да се приложи първият слой мазилка. В този случай мрежата ще бъде вътре в решението, но е необходимо тя да е леко видима. Когато сместа започне да изсъхва, но не напълно, задълбочено фугиране се извършва с шкурка или ренде.

Когато първият слой на мазилката е напълно сух, когато свързването е приключило, може да се постави втори слой. Идеалната дебелина на този слой е 3 мм. Използва се плоска шпатула. Разтворът трябва да се прилага на малки порции. Разтопете повърхността веднага след пълно сушене. Тази работа е необходима на малки места. Това ще позволи бързото нанасяне на фугите.

Фасаден цвят: препоръки

След окончателното сушене на последния слой процесът на боядисване може да започне. Боядисването е разрешено от боя, която е специално изработена за покриване на външните стени. За да получите гладка и равна повърхност, по-добре е да използвате мека пяна гумена ролка.

С този метод на затопляне на външните стени на сградата възниква особен "термо ефект". Благодарение на този феномен с настъпването на студено време, когато има прекъсвания на отоплението, къщата все още ще бъде уютна, комфортна и много топла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщатаКак правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Какво представлява фасадната пяна и колко струва?Какво представлява фасадната пяна и колко струва?
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Стиропорът е надеждна изолация на фасадатаСтиропорът е надеждна изолация на фасадата
» » Как да изолираме правилно къщата с пластмасова пяна?
© 2021 BggeHat.com