Пенопласт за изолация

1Забелязали ли сте, че къщата е започнала да тече черни или имаше влага? Вие ли сте объркани, защото едва наскоро сте изолирани прозорци и стени? Така че е време да проверите дали е дошло времето да изолирате покрива.

Топлоизолацията на покрива не е толкова трудоемка и скъпа работа, колкото изглежда на пръв поглед. Един от най-евтините и най-удобни за използване материали е полистироловата пяна. Защо е толкова привлекателен? На първо място, неговите свойства: трайност, добра звукоизолация, способността да се поддържа топлина, устойчивост на влиянието на неблагоприятни климатични условия. В допълнение, за да изолирате покрива с този материал, не е нужно да имате никакви специални познания, можете да правите без професионална помощ. Пенопластът е лесен за използване, лесно се разделя на части с необходимия размер и форма и накрая включва няколко опции за поставяне на листове.

Има две технологии за покривна изолация с пяна: вътрешна и външна. Изборът на технология зависи от вида на покрива. Покривите, както е известно, са два вида: едноетажно и двустепенно.

За едностепенния покрив трябва да се използва външна изолация. За начало е необходимо да се изчисли броят на плочите от пяна, които са необходими за изолиране на покрива. И трябва да се погрижим пяната в количество от най-малко пет плочи да е на склад. Въпреки множеството предимства на пяната, този материал е крехък, така че лесно може да се повреди по време на транспортирането. Оптималната дебелина на листа трябва да е най-малко 7 сантиметра. Преди полагането на пяна е необходимо да се провери състоянието на покрива. Ако повърхността е стара, има механични повреди или замърсяване, тогава горният слой трябва да се актуализира или поне да се почисти. След това повърхността може да бъде покрита със слой хидроизолационен или покривен материал. След това можете да започнете полагането на пяна. Не трябва да има големи прорези между ръбовете на листовете. Но все пак се случва, че пукнатините на кръстовището на двата листа не могат да бъдат избегнати. В този случай пространството между листовете може да бъде запълнено с монтажна пяна.



Ако покривът на къщата е челна, тя е изолирана от вътрешността на тавана. В този случай, пяновите листове се поставят между гредите. Въпреки това, преди да започнете натрупването на пяна, както в първия случай, трябва да обърнете внимание на състоянието на вътрешната повърхност на покрива. При необходимост тя трябва да бъде почистена или обновена, а обновеният слой трябва да бъде покрит с хидроизолационен материал. Това ще помогне за предотвратяване на кондензацията.

Пяната се фиксира на повърхността със специално лепило или дюбели. Ако става дума за вътрешното покритие на полистироловите покриви, има опция за фиксиране на листовете със стелажи, които са приковани към гредите. Между другото, специалистите препоръчват комбиниране на различни видове закрепване.

След като фиксирате листове от пластмасова пяна в таванската стая, е необходимо да изолирате пяната със защитен материал, например покривен материал. Тази изолация от пяна ще увеличи експлоатационния живот на пяната и ще я предпази от механични повреди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирам правилно покрива на къщата с минерална вата?Как да изолирам правилно покрива на къщата с минерална вата?
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
» » Пенопласт за изолация
© 2021 BggeHat.com