Покривна изолация

Добър дом е удобен дом и какъв е удобството, ако къщата е студена? Прекарването на големи пари за газ или електричество за поддържане на температурата не е опция. Ето защо, добър и икономичен собственик на първо място ще инсталира добра топлоизолация. Важно е не само подът и стените, но и покривът, защото през него протича около 30% от топлината. Топлоизолация на покрива със собствените си ръце ще спести до една трета от парите, платени за отопление, следователно, при изграждането на къща, изолацията на покрива трябва да бъде на първо място.

Какъв материал е подходящ за изолация на покрива?

Изолатори за покриви, по принцип, не много, нека да разгледа основните типове изолация.

Минерална вата

Минералната вата е, разбира се, един от най-евтините и най-популярните нагреватели на руския пазар. Той има отлична термична проводимост за пестене на енергия, не се намокря и не гори, той е сравнително евтин и лесен за използване.

Минерална вата

Нагреватели от целулоза

Този сравнително нов нагревател веднага спечели сърцата на купувачите със своите свойства. Най-важното нещо е не само нагревател, но и отличен антисептик. Той не се яде от гризачи, той не се страхува от мухъл, а също така поддържа топлина добре. Можете да добавите, че материалът лежи много плътно и ако е необходимо, лесно се измива.

целулоза

Полимерна изолация

Това са синтетични изолации, състоящи се от полистирол. Предимствата им включват ниско тегло и отлична изолация на влагата. Също така, синтетичните нагреватели поддържат топлината добре, но има един недостатък на миризмата. При монтажа на изолацията и когато се изсушава, тя е просто непоносима.

Полимерна изолация

Подготовка за затопляне на покрива

Преди да монтирате изолацията, покривът трябва да бъде подготвен. На първо място, носещите покривни конструкции се проверяват за целостта и мухъл, ако рамката е изгнила, тя трябва да бъде заменена и ако се установи, че плесенът покрива покритието със специален антисептик.

След това проверете качеството на окабеляването. За да инсталирате нагревателя, продължете само ако сте убедени, че кабелите не се затоплят и няма шанс за късо съединение и огън в окабеляването. Това е особено важно, неспазването на последната точка може да доведе до пожар.



Много интересно и информативно видео

Как да изолирате покрива

Има два метода на изолация - вътрешни и външни.

вътрешен

Най-често се използва вътрешна изолация, тя е подходяща за всеки тип покрив. Първо поставете слой от вътрешни довършителни работи и парна бариера, а след това топлоизолацията, ако е осигурена, можете да поставите защита от вятър и седименти. Тогава всичко е покрито с покривен материал.

Вътрешна покривна изолация

външен

Външна изолация е инсталирането на топлоизолационни плоскости върху плосък покрив, след което се натиска с камъчета или бетон.

външна изолация на покрива

заключение

Всеки покрив трябва да се приближи поотделно, изолацията на покрива е много важна, защото в бъдеще ще спести много пари за отопление на къщата ви.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Нагревател урсаНагревател урса
Изолация на урса технически характеристики на изолацията на къщатаИзолация на урса технически характеристики на изолацията на къщата
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Топлоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация на отоплителни тръби
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Видове нагреватели, кой е по-добър?Видове нагреватели, кой е по-добър?
» » Покривна изолация
© 2021 BggeHat.com