Затопляме стените на къщата и виждаме как и как

Затопляне на фасадата на къщатаМного хора се чудят как да спестят пари за потреблението на енергия, което, наред с други неща, се изразходва и за отопление на дома. За днес най-ефективният начин на икономия е затоплянето на фасадата на къщата, което позволява да се харчат по-малки средства за отопление на обитаване.

Тази опция ви позволява да поддържате топла къща, намалява нейната топлинна загуба, увеличава енергийната ефективност на отделна структура и това - значително икономия на електроенергия.

За да разберете какво да изолирате къща фасада отвън, каква трябва да е плътността на изолацията на фасадата, дали изолацията и мазилката на фасадата могат да се съпътстват, нека да разгледаме какви видове външна изолация и покрития съществуват.

Какви фасади съществуват и как да ги изолирате

Има много видове фасади и всички са изолирани по различен начин. Вижте по-долу:

Затопляне на дървената фасада

Фасадата на дървена къща обикновено е изолирана с минерална вата или екструдирана полистиролова пяна. За да поддържате стените на тази къща идеално топло, не монтирайте допълнителни радиатори. Просто трябва да направите изолацията на дървената фасада.

За да инсталирате нагревател върху дървената фасада, трябва да натрупате специално решение или лепило. Увеличаването на здравината на закрепването ще позволи висококачествени пластмасови дюбели.

Затопляне на фасадата 1

Затоплянето на фасадата на дървена къща с помощта на пластмасови дюбели ви позволява напълно да отстраните студените мостове, които биха били в случай на използване на метални закачалки или самонарезни винтове заедно с дървена щайга.

Затопляне на фасадата на тухлена къща

загряване стените на фасадата на тухлена къща най-добре е да го направите с пяна. Има два много прости начина за затопляне на тухлена къща.

Първо: монтирайте пантираната фасада, която ще проветрява панелите. Под панела или сайдинг инсталираме нагревател.

Второ: създайте "мокра фасада", която е залепена към изолацията с допълнителни усилени слоеве или гипс.

Вентилирани и невентилирани фасади

Има един вид вентилирани и не-вентилирани фасади. Качествено затопляне на вентилираната фасада може да бъде направено, ако между изолационния материал и самата фасада е предвидена вентилационна междина. Това също така ще избегне ненужната влажност в помещението.

Затопляне на фасадата на къщата 2

Плътността на изолацията за вентилираната фасада зависи от това как е монтирана цялата торта и от това дали има защита от вятър в тази верига.

Ако има защита от вятър, плътността на изолацията за вентилирана фасада може да се вземе от 35 до 45, а ако не - от 65.

Невентираната фасада не може да бъде оборудвана с вентилационна система. Пяната или минералната вата могат да бъдат закрепени директно към фасадата.

Защо да се изолира отпред къщата на къщата?

В съвременните времена няма възможност за приютяване без допълнителна топлинна защита. Най-оптималното решение е външната изолация на фасадите на къща или апартамент. В един падам, можете да се отървете от много проблеми, както и да спестите от електричество и газ.

Защо външна изолация? Проучванията показват, че действието на стената на корпуса губи около 40 на топлина, прозорци - 20, се изкачва до върха - 15 топлия въздух, а през вентилите 25. Ето защо, спестяванията на топлина, най-добре е да се изолира от външната страна на стените, тъй като те преминават през много топлина ,

Също така голям голям плюс е, че разходите, които ще бъдат изразходвани за този процес, ще се изплатят само за 2-3 години. Това ще се случи поради спестяване на пари за енергия, тъй като външна изолация на фасади може да съхранява до 60 топлина.

В допълнение към икономии на топлинна енергия ще бъдат постигнати също е много странични цели, например, стени на къщата, вече няма да се замразява и няма да се появят черни мухъл и гъбички, които могат да унищожат цялата къща само за няколко години.

Поради факта, че външната изолация на фасадите се извършва в къщата, периодът на нейното функциониране се увеличава значително. Съвременните технологии на строителите на всички ивици са използвани от много години и съществуват проучвания, според които материалът, който се използва при завършване и затопляне на фасадата, може да продължи повече от 70 години.

Затопляне на фасадата на къщата 3

Затоплянето на фасадата на дървена къща или къща от обикновена тухла ще се възползва не само в студения сезон. Ако топлината в къщата се забави през зимата, то през лятото такава система ще предпази помещението от прегряване. Това се осъществява по метода "термос", във връзка с който се създава най-благоприятен климат във всяко жилище.

Какви са предимствата на външната изолация на фасадите?

След като решите кое е по-добре да изолирате фасадата, можете да видите сами какви предимства има в сравнение с неотопляемата къща:

  • Значително намаляване на разходите за климатичната система, както и за отопление.
  • Елиминира замръзването на стените. Стаята не е застрашена от черни плесени и гъбички.
  • Дълъг живот на фасадата на сградата.
  • Звукоустойчиви свойства
  • Лесен за ремонт
  • Огромен потенциал за архитектурни решения.
  • Дава на сградата естетика.
  • Екологично чист материал, който не уврежда здравето.

Както можете да видите, списъкът с предимствата е достатъчно голям и вашите разходи за затоплящи стените на къщата изплащайте не само под формата на пари за отопление, но и под формата на морални дивиденти и спасеното здраве на вас и вашите близки.

Кой материал е най-подходящ за изолация?

Основното нещо е да не правите грешка при избора на нагревател и да решите какво да изолирате фасадата на къщата отвън. Трябва сериозно да вземем този въпрос. Невъзможно е веднага да се определи кой изолационен материал ще бъде най-подходящ за фасадата на къщата. Трябва да знаете какви са характеристиките на тази част от къщата, която ще бъде изолирана.

Затопляне на фасадата на къщата 4

Може да се каже недвусмислено, че не можете да купувате изолационни материали, които не притежават сертификати за автентичност, както и епидемиологични заключения. Прекаленото спестяване на пари може да има отрицателно въздействие върху здравето. И така, какви са видовете изолационни материали.

Минерална вата



Минералната вата е отличен изолационен материал, който се оказа много положителен. Вата е много различна по отношение на плътността, размера и дебелината си и също така е огнеупорен и устойчив на влага материал.

Производителите на минерална вата са се уверили, че могат да бъдат използвани на всякакви сгради.

стиропор

стиропор - много гъвкава изолация, която може да се използва в почти всички домове. Основното е да изберете подходящата плътност на материалите.

Пенопластът е популярен поради стабилната си хомогенна структура. Също така издържа на високи натоварвания и има отлични топлоизолационни свойства. Често се използва за изолация на подови настилки.

Затопляне на фасадата на къщата 5

Плочи от пяна със затворени пори в материала, поставени с припокриващи се шевове, позволяват да се избегнат "студените мостове". Също така този материал е много евтин, което ще ви спести пари.

Ековата

Ecowool - има лека ронлива структура и идеално се вписва във всеки интериор на фасадата. Използва се, ако дизайнът на къщата има сложен архитектурен дизайн. За разлика от пенопластите и минералната вата, ecowool запълва труднодостъпните места, отвори и пукнатини. Като правило, тя се използва при конструкцията на рамката.

За да изберете компетентно нагревател, можете да наемете висококвалифицирани професионалисти, които ще се запознаят с дизайна на къщата и ще ви помогнат да изберете най-добрия вариант.

След като сте преценили всички положителни и отрицателни страни, можете да купите материала, но си струва да си спомните, че си заслужава да закупите само от доверени компании и компании.

Каква е оптималната плътност на изолацията?

Както е известно, плътността на изолацията за фасадата е една от най-важните характеристики за висококачествена изолация на помещението. Колкото по-висока е плътността, толкова по-добра е топлоизолацията.

За да се създаде гъст материал, трябва да прекарате много суровини, така че плътна изолация струва много пари. Изолацията на теглото е значително различна, в тази връзка използването му трябва да се разглежда отделно за всеки вид.

Затопляне на фасадата на къщата 6

Най-оптималната плътност за висококачествена изолация: 30-50 килограма на кубичен метър.

Как да изолирам фасадата със собствените си ръце?

За да направите фасадната изолация със собствените си ръце, първо трябва да решите материала. Не е необходимо изолирането на стените на цялата стая с материал с еднаква плътност и дебелина. Голямо количество топлина пада върху южната стена, така че трябва да се използва нагревател с по-ниска плътност.

От колко добре се подготвят стените, зависи целият успех на работата. Първо трябва да премахнете всички изпъкнали елементи от стената. Ако стената е измазана, трябва да я проверите за здравина, като почукате. Ако има слабости, тогава те трябва да бъдат укрепени.

След като стените са изравнени, всички инженерни комуникации са предвидени, завърши "мокра поръчка" вътре в стаята, е възможно да се започне грундиране на повърхността и да започне затопляне фасадни ръце - монтиран бойлер и нанесете декоративен слой.

Какъв трябва да бъде изолационният материал, върху който да се полага мазилка?

За изолация на неравни повърхности ламелните плоскости са най-подходящи. За повърхността на клетъчен бетон често строителите използват двуслойна минерална вата, която има твърда повърхност само от едната страна.

Поради това е възможно да се наложи слой мазилка върху него, като преди това е инсталирана подсилваща мрежа върху изолацията, която е фиксирана посредством пластмасов закопчаване.

Затопляне на фасадата на къщата със собствените си ръце

Преди да започнете, трябва да си купите качествена мазилка върху изолацията. Той е насложен, както и обичайният, така че няма да отнеме много време за това.

Най-често срещаните методи за затопляне на стените

Има няколко начина за затопляне на стените на стаята:

  1. вътрешна и външна изолация на носещите стени;
  2. затопляне на слепи зоната и сутерена на стената;
  3. изолация на конструктивни носещи елементи и вътрешни стени.

Към днешна дата най-популярната е външната изолация, поради факта, че този метод има много предимства - това вече сме написали по-горе.

Най-важното предимство е висококачествената защита на конструкцията от нежелани ефекти.

На второ място има вътрешна топлоизолация - елементи и стени. За тази цел минералната вата или ecowool е най-добре. Щори са обикновено изолирани много рядко. Но напразно.

За тези, които все още не са разбрали, ще добавим малко - основната технология на изолацията изглежда така:

  1. За начало е инсталирана клетка, след което трябва да изберете плътността и качеството на материала.
  2. Между щайгата и стената се изисква да остави празнина, така че да има вентилация.
  3. След това трябва да инсталирате специални ламели, върху които ще бъдат фиксирани плочите от изолационен материал.
  4. Ако е необходимо, плочите се изрязват, за да постигнат желания размер. След това трябва да шиете хидроизолационен филм върху материала.
  5. В края на работата се монтира сайдинг. Трябва да се отбележи, че този материал има висок коефициент на термично разширение.
  6. Панелите за сайдинг трябва да бъдат закрепени, оставяйки малка празнина по краищата на конструкцията.
  7. Също така е необходимо винтовете да се затягат правилно, така че шапките им да не докосват изолационния материал.

Затоплянето на вентилираната фасада е различно, тъй като за това е необходимо да се закрепи метална рамка, към която са монтирани изолационните плочи.

Затопляне на фасадата на къщата

Пролуката, която е структурно реализирана между стената и облицовката, ще служи за ефективно циркулиране на въздуха, което предотвратява възможното образуване на конденз върху вътрешната повърхност на облицовката. Какво е основното предимство? Цялата конструкция е суха, няма отрицателен ефект на прекомерна влага върху лагеруващите елементи, няма негативен ефект на влага върху нагревателя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Как да актуализирате стара къща за мисленеКак да актуализирате стара къща за мислене
По-добре да изолирате дневник?По-добре да изолирате дневник?
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Затопляне на фасадата на частна къщаЗатопляне на фасадата на частна къща
» » Затопляме стените на къщата и виждаме как и как
© 2021 BggeHat.com