Топлоизолация на фасади с пяна технология

Затоплянето на къщата, по-специално, затопляне на фасадите

пяна, ще спести пари по време на експлоатацията на къщата, запазвайки не само топлината през студените дни на годината и прохлада през горещите дни на лятото, но и целостта на носещите стени и тавани на къщата. Цената на топлоизолацията на фасади с пяна пластмаса се компенсира за няколко години работа на изолираната къща.

Да анализираме основните етапи от работата по топлоизолацията на конструкцията.

Технология на фасадна изолация с пяна пластмаса

Технология на фасадна изолация с пяна пластмаса

Подготовка на стените на къщата

За по-удобна работа и получаване на качествена изолирана повърхност, трябва да доведете основната стена до максимално ниво. Голям вдлъбнатина или изпъкналост на стената на повърхността на основата, разбира се, е затворен пяна плочи, но ... ще създаде допълнителна заплаха за "пауза" изолация с случаен (или не-случайни) въздействие върху фасадата. Необходимо е да се сведат до минимум всички разлики - до 1-1.5см

С разреден релеф. Сега нека поговорим за покриването на стената. Това влияе върху качеството на залепване на плочите към стената. Цветната фасада с отлепването на боята трябва да се почисти. Ако боята използва PF боя - подгответе за почистване на целия слой боя.

Поставянето на повърхността на стената може да се пропусне при идеално качество на стената. Качеството на почистването на стената се проверява ръчно - дланта, задържана по стената, трябва да остане чиста.

Но, както казват: "Не можете да разваляте овесената каша с масло!" Същото важи и за грунд. Не трябва да спасявате на този етап, особено ако на дланта ви има следи от гипс.

Изключително ронливата структура на стената (под дланта на ръката) "изисква" по-дълбоко допълнително почистване на стената. При отсъствието на положителен ефект тази "грозна" стена трябва да бъде грундирана от пръскачката и измазана с добавяне на лепило PVA.

Грундирането се извършва по два начина:

  • четка;
  • спрей.

Прилагането на почвата с четка позволява допълнително "почистване" на стената, но в случай на слаба "консистенция", тя все пак трябва да използва пулверизатор.

Затопляме склоновете на прозорците, инсталираме външни отливки

Фасада изолационната пяна се пресича с малки "победи на ритъм" моменти са изолационни работи и разкрасяване на склоновете на прозорци и врати монтаж на первази и толкова лесно, отлив. Ето защо е по-добре да работите с такива "предмети" преди "глобалното" затопляне на цялата къща.

Широчината на изтичане се влияе от дебелината на пенопласта за изолацията на фасадата. Тя се определя на базата на широчината на изолационния слой с допълнителна пропускливост. В резултат на това ръбът на перваза на прозореца (нисък прилив) трябва да изпъква на 3-4 см зад ръба на изолацията. Такъв "полет" няма да позволи на дъждовната вода да стигне до стената под прозореца. Можете, разбира се, да направите прилив надолу и голям, но ще бъде хубаво само за наемателите, които обичат да слушат силния барабан на дъждовете при отлив.

Правилното инсталиране на цветовете е гаранция за защита на вашия прозорец от проникване на улична улица. В модерните прозорци техният PVC в профила има специален канал, в който е необходимо да се монтира отклонението. Това ще предотврати проникването на влага (което, както всички знае, винаги се намира на пътя дори в микроскопи) в пространството между рамката и прилива.

Монтиране на отклонението при затопляне на стената

Как да изолирам фасадата с полистиролова пяна? Топлоизолация на склонове

Как да изолирам фасадата с полистиролова пяна? Топлоизолация на склонове

Външните склонове са изолирани с пяна с по-малка дебелина от пяната, която е залепена към фасадата на стената. Предвид дебелината на рамката на прозореца, изолационният слой трябва да бъде избран така, че да не се "залепва" върху стъклото. Обикновено слоят на изолацията е 20-35 мм + дебелината на лепилния шев. Съответно е необходимо да се избере дебелината на изолацията.

Дебелината на изолацията по наклона трябва да е по-малка или равна на размера на

Дебелината на изолацията по наклона трябва да е по-малка или равна на размера на "A"

Важно е също така да не се подреждат топлоизолационните плочи по склоновете, изравнени с външната фасадна стена. Препоръчително е да оставите ръба от 1 см за по-удобно свързване с фасадната изолация

Поставяме нагревателя на стената

След като "бижутата" работят върху изолацията на склоновете, можете да се отпуснете малко и да започнете да инсталирате изолационните плочи на фасадата на сградата. Този процес може да бъде условно разделен на два етапа: залепване на плочите върху лепливата смес и допълнително закрепване на плочите с дюбели-чадъри, след като лепилната смес се изсуши. Това "двойно" фиксиране на изолационните плочи гарантира, че след няколко години те няма да паднат от натоварването от вятъра, особено на високи височини на фасадните стени.

Първоначално долната редица от изолационни плочи е залепена, която трябва да бъде подпряна от предварително фиксиран бърз монтаж на дюбел в размер 3 броя / м. Началният профил (кофражна шина).

Инсталиране на стартов профил

Инсталиране на стартов профил

Преди да затоплим фасадата на къщата с полистирол ...

Преди да затоплим фасадата на къщата с полистирол ...

Разбира се, вариантът на инсталирането на нагревател и без да се започне на опорната повърхност (профил), но се съгласи, че е по-лесно да се избегнат мобилност (подхлъзване) плочи на възстановяващия лепилото, особено когато първият брой на невтвърден напълно сглобен втора, трета ...



За да се приготви лепилото, сухата смес се излива постепенно в измерения обем студена вода, след което се смесва, за да се получи хомогенна маса. За смесване можете да използвате приставка за миксер към тренировка.

Смесител за смесване на глутинова смес

Смесител за смесване на глутинова смес

След петминутно тихо "престой" на разтвора, то се смесва отново.

В процеса на залепване, обикновено се използват две шпатули с различни ширини (80-100 mm и 200 mm) и шпатула за гребени. Пенираната шпатула нанася върху плаката лепилна смес, когато монтира плочите върху повече или по-малко равномерни стени.

Ако на стената има повече от 1 см, се използва методът за нанасяне на лепилна смес, изолирана на стената, под формата на "lapuh".

Глутиновата смес може да се нанася и с интермитентни ленти на разстояние от 3 до 4 см от ръба на плочата. Пропуски в лепилото са необходими за безпрепятствено освобождаване на въздуха.

Обърнете внимание! В случай на значителни неравности на стената, сместа може да се постави върху стената, а не върху плоча за затопляне, както в първия случай. Този подход ще ви позволи визуално да определите изпъкналостите и кухините на стената и по този начин ще бъде по-лесно за монтажника да определи дебелината на необходимите "bloopers", за да компенсира нередностите.

Прилагането на смес върху плочата с гребен е в този случай нерационално, тъй като нейното тегло значително се увеличава и вдлъбнатата част на стената просто не може да контактува с топлоизолационната плоча. Но въпреки това обикновено лепкава смес се налага върху чиния.

След нанасянето на лепилото, плочата се нанася върху стената с хоризонтална дълга страна и се натиска. "Verticality" на плочата инсталация се проверява с ниво. Вторият ред плочи се подрежда с превръзка (като зидария), което предпазва лепилото от влизане в пространството между плочите (шевове).

Когато стените на изолация пенополистирол според правилата на безопасност при пожар, е необходимо да се извърши пожарна безопасност пояс около прозорци и врати отвори и високи сгради с топлоизолация - солидна зона от минерална вата (незапалим изолация) е монтиран през трите етажа.

Освен това непременно закотвяне полистирол и минерална вата със специални запушалки, чадъри, които трябва да бъдат включени в основната стена на дълбочина най-малко 5-6 см. За предварително монтаж тапи е необходимо да се пробие дупка, в която чук чук дюбел така че разрушаване на края втулка лицето не се извършва повърхността на плочата-нагревател.

Как да изолирам фасадата с полистиролова пяна? Дюбел-чадър за закрепване на плочата

Как да изолирам фасадата с полистиролова пяна? Дюбел-чадър за закрепване на плочата

Топлоизолация на фасади с монтажна технология от полистирол

Топлоизолация на фасади с монтажна технология от полистирол

Увеличете механичната якост на изолационната мрежа

За да се увеличи механичната здравина на изолационния слой, всички ъгли на къщата, както и ъглите на склоновете на вратите и прозорците, се укрепват посредством перфориран алуминиев ъгъл или ъгъл с подсилена мрежа.

Перфориран алуминиев ъгъл

Перфориран алуминиев ъгъл

На повърхността на изолираната изолация с широка шпатула непрекъснат слой в посока отгоре надолу, нанесете адхезивна маса по ширината на армировъчната мрежа. Решетката е фиксирана на върха, сплескана и равномерно нагрявана с шпатула в адхезивния разтвор. Мрежите се полагат с припокриване не по-малко от 5-7 см, а в ъглите стената трябва да се наклони до следващата стена с 12-20 см.

На основата на нагревателя се препоръчва да се поставят два слоя на мрежата, така че изолацията на фасадите с пяна пластмаса да има допълнителна механична якост.

Над решетката се нанася нов слой лепило и внимателно се изглажда.

Довършителни работи

Затопляне на фасадата на къщата с пяна пластмаса завършва довършителни довършителни работи. Декорацията на изолираните фасади започва не по-рано от два дни след монтирането на армиращата мрежа. Повърхността е грундирана и shpaklyuetsya под боядисване. Или се прилага слой от декоративна мазилка.

Топлоизолацията на фасадата с експандиран полистирол ще изисква, разбира се, допълнителни инвестиции в строителството, но по време на експлоатацията на къщата ще се превърне в невидим "източник" на доходи под формата на спестявания при отопление.

Разходите за фасадна изолация с експандиран полистирен се изчисляват на 1 m2 изолирана повърхност. Към тази цена се добавят и разходите за произведения.

Затоплянето на дървени фасади с пяна пластмаса има свои специфики, неспазването на които може да доведе до бързо разрушаване на стените на къщата.

В този видеоклип изолацията на фасадата с пяна е "демонтирана" на семантичните етапи.

10 етапа на фасадна изолация с пяна пластмаса

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изолирате фасадата с полистиролКак правилно да изолирате фасадата с полистирол
Технология на топлоизолацията на фасади с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасади с минерална вата
Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?
Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщатаКак правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
» » Топлоизолация на фасади с пяна технология
© 2021 BggeHat.com