Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?

В зависимост от целта и производителността, уплътнителните оръдия са разделени на професионални и аматьорски оръдия. В най-простият дизайн се използва механичният принцип на работа. В този случай физическата сила, приложена към спусъка, се прехвърля на стъблото, което изтласква уплътнителния материал от тръбата. При по-сложни продукти, например пневматичен тип, доставката на силикон се осъществява от действието на сгъстен въздух.

Основните типове строителни пушки за уплътнители

Използват се най-широко следните типове инструменти:

  • скелет;
  • с цилиндрично тяло;
  • polukorpusnoy;
  • пневматичен;
  • електрически.

Скелетен тип. Продуктът от този дизайн е станал най-разпространен. То може да се припише на аматьорски инструмент, но се справя добре с големи задачи в строителството и по време на ремонта. Подходящ за работа със средно вискозни вещества, особено със силиконови уплътнители. Използването на пистолет е лесно. Няма специални затруднения в процеса на подготовка - просто поставете уплътнителя и можете да започнете работа. Следователно, той често се използва от непрофесионални строители.

Затворен пистолет с цилиндрично тяло. Основният материал за производство е стомана, алуминий. Този тип е подходящ за работа с неопаковани уплътнители, но можете да използвате тръби. Тя се характеризира с гладък ход на пръта. Комплектът често включва няколко демонтируеми приставки с различни диаметри, така че е избран за работа с големи площи. Един от най-добрите аматьорски инструменти.

Тип полумесец. Усиленият корпус със спусъка увеличава надеждността на дизайна и улеснява процеса на използване. Той често се избира от професионални строители.

Пневматичен изглед. Това е професионален инструмент, при който се получава екструзия на запечатващото вещество поради сгъстен въздух. Характеристиките на устройството ви позволяват да работите с тръби, непакетирани уплътнители, други материали. Подходящ за ежедневна употреба, лечение на големи помещения.

Електрическият инструмент. В много отношения подобно на предишната версия, само вместо силата на сгъстения въздух се използва токът. Преместването на пръта се осъществява с помощта на електродвигател.

Подготовка на инструмента и прилагане на запечатващия шев



При използване на произволен продукт от тип скелет или полу-тяло трябва да се извършат следните операции.

  • Премахнете специалните ограничители, ако има такива, на дъното на тръбата.
  • Издърпайте стеблото. За това, като натискате лоста на стоп, е необходимо да я натиснете на себе си. Поставете касетата. След това натиснете спусъка, докато пръчката е на дъното.
  • На изхода от патрона направете дупка и навийте конуса. За да се получи шев с желания диаметър, изрязването на корпусното тяло се прави по-високо или по-ниско.
  • Натиснете силикона от тубата. Запълвайки конус, ще излезе.
  • Продължете да запечатате шевовете.

Инструмент с тръбна конструкция или спринцовка се приготвя малко по-различно.

  • Стъблото се отстранява.
  • В касетата се прави отвор и в чантите с уплътнител, един ъгъл (край) е внимателно отрязан.
  • Уплътняващият материал се изтласква в тръбната кухина.
  • Поставете пръчката, поставете върха и започнете да запечатвате шевовете.

При всеки дизайн има разлики по отношение на работата и избора на уплътнител!

При инструментите от механичен тип уплътнителят се захранва чрез гладко натискане на спусъка. При електрическите пистолети скоростта на подаване на материала е регулирана, така че трябва да тренирате преди да започнете работа. За практикуването на умения е по-добре да изберете малко място, например в далечния ъгъл на стаята.

Последователност на операциите при работа с пистолет за херметичност.

  • Защитно оборудване се подготвя, носят се предпазни ръкавици.
  • В зависимост от избора на инструмента се избира уплътнителят (в мека опаковка или в патрон).
  • Проверете функционалността на механизма.
  • Остатъци от строителни материали се отстраняват от повърхността. Ако е необходимо, той се обезмаслява и избърсва с чист парцал. Финият прах и трохи се отстраняват с прахосмукачка.
  • Съдържанието на пистолета е изцедено.
  • За да се уплътни или изравни материала в равнината, пръстите се намокриха във вода, след което те се носеха по гладката повърхност.
  • Шепът се оставя да изсъхне на открито. Той ще придобие необходимата твърдост след няколко часа.
  • В края на работата върхът е затворен с капачка.

В магазина за строителни материали в интернет можете да си купите оръжие за всякакъв вид уплътнител, но когато избирате, обърнете внимание на цената, удобството на използването му. Тъй като качественият продукт не може да бъде евтин и лесната поддръжка е важен показател при извършване на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Electric nyler е отличен заместител на обикновен чукElectric nyler е отличен заместител на обикновен чук
Топлинният пистолет е начин на топъл живот в студаТоплинният пистолет е начин на топъл живот в студа
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Електрически нагревателни батерииЕлектрически нагревателни батерии
Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Сешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за домаСешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за дома
Съвременна класификация на строителните крановеСъвременна класификация на строителните кранове
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Видове силиконови уплътнителиВидове силиконови уплътнители
» » Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?
© 2021 BggeHat.com