Видове силиконови уплътнители

Видове силиконови уплътнители

В съвременното строителство се използват различни видове силиконови запечатващи съединения, които в ежедневието се наричат ​​силикони или уплътнители. Основната цел на тези смеси е да запълнят разликата между различните строителни материали. Всъщност това е гаранция за целостта на връзките. В допълнение, уплътнителите имат добра адхезивна способност. Въпреки всички отлични свойства на силиконите, много често те остават подценени, защото се използват за други цели. Просто казано, с тяхна помощ просто маскират различни недостатъци. Въпреки че силиконите изобщо не са предназначени за това, и освен това, техните различни видове са подходящи за различни повърхности.

Така че, изграждането на силикони са универсални. Те могат да се използват както за вътрешна, така и за външна работа. Най-често те се използват за запълване на пукнатини в фасадата, както и за запечатване на прозорците. Предимството им е добро сцепление с повечето съвременни строителни материали.

Водопроводните силикони обаче се използват само за вътрешни работи и главно в помещения с висока влажност. Основната им цел е да уплътнят пукнатините между стените и различните водопроводни инсталации (мивки, вани и др.). Предимствата им са, че те имат добра адхезия към повечето материали (с изключение на акрил, от който се произвеждат вани и палети). Също така санитарната керамика се характеризира с противогъбични свойства. Интересно е, че за да се уплътнят пролуките между стените и акрилните вани, се използва отделен тип силикон - това са маси на неутрално втвърдяване. Те могат да се използват и за PVC, поликарбонат и бетон. Времето за втвърдяване на тези силикони е малко по-дълго. Но резултатът си заслужава: не миришат, не причиняват корозия или обезцветяване на материала, осигуряват надеждна защита на ставите.



Отделно е необходимо да се разпределят силикони, предназначени за естествен камък и мрамор. Те могат да се използват дори и за лепене на малки каменни плочки. Тези силикони се използват както за вътрешна, така и за външна работа. Те са добри, тъй като не оставят неестетични петна на гладка мраморна повърхност (за разлика от други видове уплътнители).

Най-устойчиви на атмосферни влияния са покривните силикони. Те могат да бъдат използвани за компактиране на почти всички покривни покрития, метални и керамични.

Е, ако се интересувате от най-добрите въздуховоди за вентилация - посетете уеб сайта vent-tehno.ru. Само там можете да изберете и закупите най-добрите въздуховоди на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?
Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работиХерметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Топлоустойчив и топлоустойчив уплътнител за камини и печкиТоплоустойчив и топлоустойчив уплътнител за камини и печки
Фасадни бои от А до ЯФасадни бои от А до Я
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Уплътнител за отоплителна система за домаУплътнител за отоплителна система за дома
Сухи смесиСухи смеси
Че фасадата на къщата беше надеждна и красиваЧе фасадата на къщата беше надеждна и красива
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
» » Видове силиконови уплътнители
© 2021 BggeHat.com