Уплътнител за отоплителна система за дома

Обикновено при правилна и качествена инсталация на отоплителни системи се използва вещество като уплътнител за отоплителната система. Такива вещества принадлежат към категорията на вулканизацията. Това са полимерни компоненти, използвани за уплътняване на фуги между повърхности.
уплътнител за отоплителна система за дома
Уплътнители за отоплителна система за дома

Видове уплътнители

Към днешна дата най-висококачественият и най-разпространеният е уплътнител за нагряване на тръби от универсална топлоустойчива. Обикновено собствениците на отоплителни системи го използват, тъй като това вещество има всички необходими качества за изолационния материал. Използва се и в ежедневието и в индустрията. Това е вискозна маса, която може да издържа на високи температури и бързо замръзва.

Силиконов уплътнител е също често срещан. Той е устойчив на влага и мухъл, както и на температурни промени. Такъв уплътнител често се използва в ежедневието, за да запечатва фуги на различни повърхности.

тръбен уплътнител
Силиконови уплътнители за нагряване на тръби

По-рядко срещаните типове са уретанови и полиусулфидни уплътнители за отоплителната система за дома. Но тези уплътнители не могат да се използват навсякъде, така че трябва внимателно да проучите техните характеристики и възможности преди употреба.

Много често можете да намерите използването на такъв уплътнител, тъй като топлоустойчив. Такъв уплътнител е способен да проникне дори в тези пропуски, които трудно се добиват.

Също така този уплътнител има увеличена еластичност и отлична еластичност. Топлоустойчивият уплътнител за отоплителната система се използва за лепене на метал, гума и други материали. Основната задача на това вещество е, че той защитава отделните елементи на отоплителната система от проникване на влага.

уплътнител за отоплителна система
Топлоустойчив уплътнител

За качеството на топлоустойчивия уплътнител, специалистите го наблюдават внимателно, което непрекъснато го тества, проверява за якост и разтегливост. Ето защо такъв уплътнител перфектно изпълнява присвоените му функции, той е устойчив на влиянието на различни фактори - слънчева светлина, вода и е практичен и лесен за използване.

Имайте предвид също, че топлоустойчивият уплътнител се произвежда в момента в широка гама от цветове и от различни производители.



Разбира се, по-добре е да дадете предпочитание на доказани марки, които гарантират качество.

Как да изберем уплътнител за отопление?

уплътнител за отопление
Херметично за комини

Основният критерий за избор на уплътнител за отоплителни системи е устойчивостта на деформация. Добър вариант е силиконовият уплътнител за отоплителната система (киселина или неутрална). Ако купувате акрилен уплътнител, тогава само един, който ще бъде устойчив на високи температури.

Има уплътнения, които могат да издържат на температури над 1000 градуса по Целзий. Обикновено те се използват за уплътняване на цели и пукнатини в камини, около комини и тръби.

Не се опитвайте да използвате един универсален уплътнител за всичко. По-добре е, ако са специализирани съединения за специфични материали.

Елиминирайте изтичането в отоплителната система

Много собственици на отоплителни системи рано или късно ще научат какъв е пробният проблем. С помощта на уплътнител за отопление лесно можете да се отървете от него.

Първо трябва да запълнете максимално системата с вода, да извадите целия въздух от нея и да я затоплите до работната температура. Кал и други филтри са премахнати по-рано. Уплътнителят трябва добре да се смеси до гладка и да се излее в удобен контейнер за вас. От системата е необходимо да се източи обемът на водата, съответстващ на обема на уплътнителя. Уплътнителят трябва да се изпомпва в системата с помощта на помпа, която е свързана към всички налични входове към системата. Маркучът на помпата е свързан, вентилът се отваря и помпата започва. След изпомпване на уплътнителя, системата трябва да работи най-малко 7 часа при температура 45-60 градуса по Целзий и налягане от 1,1-1,6 бара.

Не забравяйте, че при работа с вещество като течен уплътнител за отопление е необходимо да се спазват всички стандартни мерки за безопасност за работа с химикали. Ако това вещество внезапно попадне в очите ви или на кожата ви, измийте я с много вода. Ако уплътнителят попадне вътре - изплакнете устата си и изпийте обилно количество вода, а след това се обадете на лекар! Не съхранявайте уплътнителя близо до киселината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Ламинат УплътнителЛаминат Уплътнител
Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?
Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работиХерметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи
Тръби за отоплениеТръби за отопление
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Топлоустойчив и топлоустойчив уплътнител за камини и печкиТоплоустойчив и топлоустойчив уплътнител за камини и печки
Отоплителни кръгове и чертежиОтоплителни кръгове и чертежи
Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?
Замяна на гумен уплътнител на пластмасови прозорциЗамяна на гумен уплътнител на пластмасови прозорци
» » Уплътнител за отоплителна система за дома
© 2021 BggeHat.com