Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?

Всеки тръбопровод евентуално губи своите оригинални свойства и се нуждае от допълнително запечатване. Това е така, защото материалите в неговия дизайн постепенно се разрушават под въздействието на агресивна влажна среда. Да видим какво ще ни помогне да възстановим процеса на водоснабдяване.

Какви проблеми решава санитарният уплътнител?

Няма значение какво се прави от тръбопровода - винаги има възможност за изтичане на кръстопътя на отделни елементи от главната линия. Колкото по-дълго служи, толкова по-голяма е вероятността. Въпросът за уплътняването трябва да се вземе на сериозно, тъй като зависи от това по-нататъшното функциониране на водоснабдяването.

Специално внимание се изисква, когато се свързват различни материали или отделен клон трябва да бъде изрязан без да се използват стандартни фитинги. Такъв сайт се счита за най-проблематичен. Идеален в този случай е уплътнителят за санитарен фаянс.

Какви проблеми решава санитарният уплътнител?

Използването на уплътнители за водопровод може да предотврати изтичането

Задачи, които се решават с негова помощ:

  • предотвратяване на течове, които произтичат от силното налягане на изтичане на течността;
  • Защита от възможни температурни колебания, идващи от водата в тръбата или околната среда;
  • защита на целостта на съоръжението от разрушаване в резултат на излагане на различни вещества, съдържащи се във водата - земята, дренаж, вода.

Процесът осигурява вътрешна и външна здравина на ставите. Ако в случай на конвенционални водопроводни системи могат да се използват различни видове уплътнители, силиконът е просто необходим за поливинилхлоридни структури. С негова помощ тръбата се вкарва в гнездото, или връзките на гумените маншети са запечатани. Те трябва да бъдат допълнително обработени, защото гуменото уплътнение не създава пълно запечатване. Това удължава продължителността му и предотвратява възникването на щети.

При какви форми се получава уплътнителят

Най-течните уплътнителни съединения се предлагат в специални пластмасови тръби с обем 310 ml. Търсенето се използва в епруветки до 100 ml - за обработка на малки площи. Tuba е удобна за това, че се доставя със специално бутало, подобно на спринцовка. Тя може да бъде заредена в конструктивен пистолет, който се използва за монтиране на пяна. С него е лесно да се стисне правилното количество силикон. Ако материалът не е напълно използван, дупката в опаковката се залепва с регулярно съвпадение, така че да не изсъхне вътре.

При какви форми се получава уплътнителят

Стандартната форма на освобождаване е тръба с обем от 310 ml

За по-мащабни работи с тръби, санитарните уплътнители се предлагат в големи и меки опаковки с капацитет 600 мл. За тяхното използване се използват пистолети от различен тип, принципът е същият като в спринцовка. Когато избирате подходящата сума, опитайте да изчислите областта, която ще се обработва възможно най-точно.

Характеристики и приложение на неутрални уплътнители

Този тип запечатващо средство е състав, основаващ се на силиконова гума. Консистенцията е вискозна, вискозна, втвърдява се при контакт с влага в атмосферата. Лекарството има висока еластичност. Поради това може да се използва при обработката на ставите, които могат да бъдат деформирани. В допълнение към обработката на тръби, използвани в областта на довършителните работи.

Характеристики и приложение на неутрални уплътнители

Неутралните съединения нямат агресивен ефект върху повърхността, но не могат да бъдат боядисани

Предимства на неутралните уплътнители:

  • имат висока степен на сцепление с всички строителни материали;
  • абсолютно водоустойчива;
  • Не се страхувайте от ултравиолетовата радиация - можете да я използвате под открита слънчева светлина;
  • устойчиви на органични разтворители;
  • не са изложени на корозивни среди на киселини и основи;
  • остават ефективни в температурния диапазон от -60 до +300 градуса;
  • издръжлив.

Основната разлика от киселинните формулировки е, че те нямат агресивен ефект върху материалите. Недостатъкът е, че поради водоотблъскващия агент уплътнителят не може да бъде покрит с боя. Ако ситуацията изисква маскиране на шева с боя, изберете цветова опция.

Характеристики на киселинните санитарни уплътнители

Този тип уплътняващи съединения е базиран на силиконови силиконови полимери. Като разтворител се използва оцетна киселина. предимства:

  • имат по-ниска цена от неутралните съединения;
  • Те съдържат фунгициди, които потискат растежа на плесени, гъбички и други микрофлора;
  • Водоустойчиви;
  • не се страхуват от ултравиолетовата радиация;
  • може да работи при температура от -60 до +150 градуса;
  • дълго служат.
Характеристики на киселинните санитарни уплътнители

Киселинните уплътнители не са биоразрушителни, така че те са най-подходящи за система за водоснабдяване

Санитарният силиконов уплътнител на "киселинна" основа най-често се използва за преработка водопроводни тръби, защото не се поддава на биоразграждане. Недостатъкът на материала е неговият киселинен компонент, който може да повреди "нежните" повърхности, например амалгама, цветните метали. Не е подходящ за места, където контактът с храната е възможен, защото съдържа биоциди.

Характеристики на лепило-уплътнители от силикон



Материалът осигурява отлична хидроизолация, докато залепва повърхностите. Подходящ за продукти от:

  • метал;
  • амалгами;
  • мед;
  • алуминий.
Характеристики на лепило-уплътнители от силикон

Прозрачните силиконови съединения няма да се забелязват на повърхността

Предимства на свързващите уплътнители:

  • Ненатрапчива на повърхността поради прозрачната структура;
  • добре се простират и сключват договор;
  • диелектрици;
  • топлоустойчива;
  • лепило всяка комбинация от материали;
  • устойчиви на механично натоварване;
  • не изискват специална повърхностна обработка.

Съставът включва силиконов каучук, пигмент и добавки - фунгицидни, тиксотропни и пластифициращи, както и катализатор.

Преглед на най-популярните марки уплътнители

Продуктите на руската марка "Крас" се произвеждат в Европа. Уплътнителите могат да имат различни цели. За да се обработва канализационната тръба, ще ви е необходима универсална Крас или метал.

Характерна особеност на санитарните уплътнители на този производител е липсата на свиване на шевовете. Когато се прилага, наркотикът не се разпространява, равномерно и равномерно запълва шевовете и отворите. Подходящ за стационарни и мобилни връзки, с висока еластичност. Допълнително предимство - пожарна безопасност и топлоустойчивост (издържат на температури до +1500 градуса).

Марката Tytan принадлежи на полския производител Селена. В сравнение с първата версия, това лекарство не е подходящо за създаване на нови, а за възстановяване на съществуващи връзки, защото няма специални якостни характеристики, но прилепва добре към повърхността и има добра еластичност. Характеристика - повърхността може да бъде боядисана.

Продуктите на Ceresit са популярни благодарение на високите им изолационни свойства и прилепването към голямо разнообразие от материали. Той притежава всички свойства на стандартен уплътнител, плюс това има увеличено количество добавки срещу микроорганизми. Ако искате напълно да избегнете появата на мухъл, този продукт е за вас. Страна на произход - Германия.

Марката "Moment of Herment" от Хенкел е представена на пазара от редица уплътнители за различни цели. При обработката на тръбите на водоснабдителната и канализационната система най-добре е да изберете "Silicon Universal" или "Silicone Neutral". Предимствата на формулировките са, че те имат ниска цена и бързо замразяват. Те имат добри показатели за еластичност и устойчивост на влага.

Уплътнител, произведен под марката S 400, е шампион по отношение на дела на фунгициди. Благодарение на уникалните добавки, мухъл или гъбички никога няма да се появят на него. Съставът на препарата е подобен на гъстата паста, удобно е да се нанася, най-добре да се прилепва към гладки и непорьозни повърхности. Интересно е, че производителят може да поръча желания нюанс на материала.

Друг противогъбичен уплътнител-силикон е продуктите на Belinka. Тя струва малко повече от предшественика си, има силни антибиотични свойства. Предимство - комфортна пастообразна консистенция, благодарение на която композицията пада много равномерно. По време на работа, отстраняването е възможно само механично, има повишен вискозитет.

Dow Corning е най-доброто уплътняващо лепило. Подходящ за най-сложните стави, сто процента предотвратява просмукване на вода. Той има много дебел състав, поради което той прониква дълбоко в пукнатини. Има силна адхезия към различни материали, включително метал и гума.

Универсален силикон CIKI FIX е турски производител и е един от най-добрите от гледна точка на адхезионните свойства. Повърхности, които се различават един от друг, това лекарство прилепва почти "плътно", и те могат да бъдат боядисани. Дава еластични и водоустойчиви шевове, не се измива и не се разпада, когато се използва в продължение на много години. Той има един недостатък - към състава не се добавят противогъбични вещества, поради което повърхността, обработена с него, трябва да бъде добре проветрявана.

Дайте предимство на определен тип и марка, в зависимост от ситуацията, в която ще трябва да използвате материала. За да се гарантира, че резултатът от работата е доволен от много години, когато купувате уплътнител, проверете срока на годност и целостта на опаковката. Ако тя е повредена, дори незначително - в състава ще бъде полу или напълно изсушен, не е възможно да се използва. Ако "гърлото" на спринцовката е повредено, съставът ще се приложи неравномерно, това ще повлияе на качеството на запечатване. За да избегнете покупката на продукти с лошо качество, купете стоки от добре познати марки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средстваКак да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средства
Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работиХерметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Разпределение на водата в частна къщаРазпределение на водата в частна къща
Замяна на гумен уплътнител на пластмасови прозорциЗамяна на гумен уплътнител на пластмасови прозорци
Уплътнител за отоплителна система за домаУплътнител за отоплителна система за дома
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
Как да изберем правилните водопроводни инсталации?Как да изберем правилните водопроводни инсталации?
Ремонт на пукнатини в санитарен фаянсРемонт на пукнатини в санитарен фаянс
Проектиране на водопроводаПроектиране на водопровода
» » Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?
© 2021 BggeHat.com