Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия

Санитарен уплътнител за банята - отлично средство за запечатване на шевове при условия на висока влажност. Съставът му включва много компоненти, включително силикон, промотори на адхезията, пластификатори и други добавки, осигуряващи добра адхезия на състава към обработваната повърхност.

Силиконови уплътнители - за дълго време

За да разберете кой уплътнител е най-подходящ за банята, е необходимо да разберете какви продукти обикновено са представени на съвременния пазар. Съставите се различават по техните характеристики и експлоатационни характеристики, които зависят от това, от което е направен уплътнителят.

Един от най-популярните видове полимери е силиконовият уплътнител за банята. Неговите положителни качества включват:

  • ефективна адхезия към различни повърхности;
  • устойчивост на околната среда с висока влажност;
  • устойчивост на температурни промени и ултравиолетово лъчение;
  • малко свиване на ниво 2;
  • еластичност, благодарение на която може да се използва за запечатване на фуги на движещи се повърхности;
  • трайност;
  • широка гама от цветове;
  • вътрешна и външна употреба
Санитарният силиконов уплътнител е идеален за ставите при контакт с вода

Санитарният силиконов уплътнител е идеален за ставите при контакт с вода

Има два основни типа силиконови средства за запечатване на шевове - неутрални и киселинни. Неутралният уплътнител е доста скъп, но може да се използва при всякакви условия и да работи с всякакъв вид повърхности. Киселинното средство се характеризира със специфичен мирис "оцет", способно е да окислява повърхностите и следователно не може да се използва за обработка на метали. Киселинните материали могат да се използват за запечатване на пластмасови, стъклени, керамични и дървени продукти, които не са обект на окисляване.

Един от най-добрите уплътнители за бани със силикон в състава е санитарен. Той включва специални фунгициди, които ефективно убиват гъби и мухъл. Ето защо се счита, че той е идеално подходящ за обработка на фуги постоянно в контакт с вода по време на работа.

Също така има и аквариумни материали - киселинни силиконови съединения, които не съдържат допълнителни компоненти и поради това са подходящи само за работа със стъклени изделия, те се използват за запечатване на душове, за запечатване на аквариуми и др.

Акрилни уплътнители - бързо втвърдявайте

Вторият общ вид уплътнители е акриловите съединения. Те не служат толкова дълго, колкото силикон, но имат и важни предимства:

  • устойчивост на температурни промени;
  • устойчивост на ултравиолетово лъчение;
  • висока адхезия към различни повърхности;
  • възможността за покритие с боя или лак;
  • втвърдяването се извършва в рамките на 24 часа.

Тъй като при акрилните продукти еластичността на силикона е нестандартна, те не могат да се използват за уплътняване на ставите на движещи се повърхности, тъй като по време на операцията такова уплътнение е силно деформируемо. Най-доброто от всичко е, че тези материали са подходящи за запълване на пространството между тухлени, каменни и бетонни повърхности, както и за фугиране на широки фуги.

Не всички акрилни продукти са устойчиви на влага, затова преди да купите композицията, е необходимо да прочетете инструкциите на производителя.

Силиконовите акрилни състави включват и двата компонента и комбинират своите положителни качества.

Полиуретанови уплътнители - плюсовете и минусите

Третият тип уплътнители са полиуретанови съединения. Те са подходящи за запечатване на фуги между дървени, каменни, стъклени и бетонни повърхности. Положителните характеристики на полиуретановите лекарства включват:

  • бързо втвърдяване;
  • възможността за използване като лепило;
  • наличието на прозрачни, цветни и бели опции на пазара;
  • еластичност;
  • устойчивост на външни влияния;
  • възможност за покритие с боя.
За запечатване на фуги между бетонни повърхности, полиуретанов уплътнител

За запечатване на фуги между бетонни повърхности, полиуретанов уплътнител

Основният недостатък на полиуретановите материали е тяхното агресивно влияние върху човешката кожа при контакт. При работа със сходни съединения е необходимо да се използват лични предпазни средства - ръкавици и маска.

Почти всички състави на пазара включват голям брой допълнителни компоненти, които включват пълнители, разредители, разтворители, бои, минерални масла и други. Те добавят положителни характеристики към уплътнителя, но тяхното количество трябва да бъде много ограничено (не повече от 10 от общия обем на материала), в противен случай те могат да повлияят неблагоприятно на лепилото и изолационните качества на стоките.

Как да изберем подходящия състав за запечатване на ставите в банята и тоалетната?

Правилният избор на уплътнител определя качеството на шлайфането, за щастие правилата за избор на такива материали са доста прости. За да се осигури успешен ремонт, е достатъчно да се вземат под внимание следните характеристики на уплътнителя:

  1. 1. Цвят. На пазара има материали от бял цвят, прозрачни и разнообразни ярки цветове.
  2. 2. Устойчивост на влага. При условия на висока влажност е необходимо да се работи с формулировки, способни да издържат на неблагоприятните ефекти от влагата. Тази информация задължително е посочена на опаковката на обекта.
  3. 3. Цел. Уплътнителите са домакински и професионални. Професионалният разполага с най-добрите технически характеристики, но работата с тях е много по-трудна.
  4. 4. Вид на повърхността. Някои повърхности може да изискват използването на специални уплътнителни разтвори, например при работа с PVC панели.
  5. 5. Количеството на примесите. Не трябва да има твърде много допълнителни компоненти.

Анализирайки пазара на модерни уплътнителни съединения, специалистите определиха някои от най-подходящите за употреба в бани и тоалетни. Първото от тях е Ceresit CS 25 - универсална силиконова фугираща смес. Един от най-популярните инструменти на пазара, който може да се използва както за запечатване, така и за фугиране. Той съдържа противогъбични добавки, които свеждат до минимум вероятността от плесен в стаята.

Един от най-популярните силиконови уплътнители за банята е Ceresit CS 25

Един от най-популярните силиконови уплътнители за банята е Ceresit CS 25

Ceresit CS 25 се характеризира с добра адхезия към стъкло, емайлирани повърхности и керамика, има характерна висока еластичност и пада добре върху всяка повърхност, включително гладка и порьозна. Съставът се нарича киселинни материали, поради което не трябва да се използва върху метали.

Ако имате нужда от добър материал за керамика, определено трябва да изберете Белинка Белсил Санитарен ацетат. Този силиконов уплътнител има в състава силни добавки срещу мухъл и се отличава с пастообразна консистенция, което улеснява работата с него. Продуктът се характеризира с повишен вискозитет и следователно няма да се измие чрез директен контакт с вода, което го прави идеален за фугиране на керамични плочки.

Когато се изисква висококачествена композиция за широки шевове, обърнете внимание Момент на хърватия. Това е името на цяла серия от уплътняващи продукти, които са подходящи за изолиране на проблемни съединения. Тези уплътнители ви позволяват ефективно да запечатате дори най-големите шевове и да избирате между тях, като се съобразявате с условията на работа в помещението. В помещения с висока влажност е по-добре да използвате силиконов санитарен миг или силиконов универсален, за други помещения са подходящи акрилни съединения.

Най-добрият уплътнител за банята срещу мухъл - S 400. Той включва противогъбични добавки, много по-ефективни от другите производители. Наличието на мощни фунгициди почти напълно премахва възможността за гъбички и плесени дори в най-проблематичните области. В допълнение, S 400 има отлична адхезия към гладки и непорьозни повърхности, устойчива на влага и издръжливост. Магазините са представени в различни цветове.

Сред съединенията с най-добра адхезия към различни повърхности може да се разграничи наличния уплътнител CIKI FIX. Силиконовото съединение от турския производител надеждно се придържа към други материали, почти плътно фиксира дърво, метали, керамика и емайлирани покрития. Също така е устойчива на влага и не се измива с вода. Въпреки това, той няма антигъбични компоненти, затова е по-добре да изберете друг материал, ако мухълът вероятно се появява в стаята.

Съвременният пазар предлага на всеки голям избор от средства за запечатване и запечатване на ставите. Изборът между тях е необходим предвид бъдещите условия на работа и техните индивидуални нужди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средстваКак да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средства
Как да лепи пластмасов ъгъл на тапета защита на ъглите на стената с декоративни ъглиКак да лепи пластмасов ъгъл на тапета защита на ъглите на стената с декоративни ъгли
Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?
Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работиХерметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи
Анаеробно уплътнение за резбови връзки, плюсове и минусиАнаеробно уплътнение за резбови връзки, плюсове и минуси
Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?
Ламинат уплътнител как да избере най-добрия състав?Ламинат уплътнител как да избере най-добрия състав?
Уплътнител за отоплителна система за домаУплътнител за отоплителна система за дома
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Видове силиконови уплътнителиВидове силиконови уплътнители
» » Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
© 2021 BggeHat.com