Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?

Съществуват много фактори, които влияят върху изсъхването на монтажната пяна, от качеството и състава на използвания уплътнител, до температурата и влажността на околната среда. Всички тези характеристики трябва да се вземат предвид за надеждно запечатване на процепите и отворите.

Какъв е коефициентът на разширение на уплътнителя

Монтажната пяна има свойството да се разширява значително

Монтажната пяна има свойството да се разширява значително

Цилиндрите винаги показват максималната възможна мощност на пяната, но е възможно да се постигнат такива резултати при идеални условия, поради което не е полезно да се вярва на претенциите на производителите.

Цялата процедура за удължаване на преполимера е разделена на два етапа. Първичното разширение настъпва веднага след като материалът напусне цилиндъра. Вторичната експанзия продължава до окончателното втвърдяване на състава и превръщането му в полимер. По-голямата част от материала се придобива на първия етап, но не се препоръчва да се пренебрегва вторичната експанзия, от която пяната може да придобие до 30 от максималния обем.

Полиуретановата пяна може не само да се разширява, но и да се настани след напускане на цилиндъра. За добрите строителни материали стойността на свиване рядко надвишава 5, което означава, че силното свиване може да показва ниско качество. Значителното свиване на пяната често води до разкъсване на полимерната маса, което от своя страна може да доведе до допълнителни проблеми.

Как да намерите качествен състав - вижте обема, адхезията и опаковката

Пяна за уплътняване на пукнатини започна да използва относително наскоро, но само след няколко години, този материал придоби огромна популярност сред професионалните строители и домашни майстори. Лесно е да се работи с, характеризира се с висококачествени топло- и звукоизолационни характеристики и освен това е евтино. След прилагане на преполимера това значително се разширява и изпълва околните кухини, като по този начин може да се използва за фиксиране на дограма в стените, и да запечатват всички пукнатини и други отвори.

Запълване на слота с пяна

Запълване на слота с пяна

Полимерът не се страхува от ниски температури и валежи, не позволява преминаването на електрически ток, не уврежда плесените и гъбичките. Единственото нещо, което може да повреди работата на замразена пяна, е ултравиолетовата. Ето защо, когато се използва на открито, се препоръчва запечатване с покривни материали. Сред най-важните характеристики на полимера може да се отбележи и неговата порьозност. За работа се препоръчва да се избират композиции с минимална порьозност - колкото по-малко пори, толкова по-силен е материалът и по-малко консумацията му по време на ремонта.

На цилиндрите, можете също да намерите такива характеристики като обем - това е индикатор след втвърдяване. Производителите посочват обемите за замразяване при стандартни условия плюс температура и висока околна влажност. През студения сезон не е възможно да се получи определено количество материал от балона. Обемът на дори най-висококачествената пяна при минус температура може да бъде намален наполовина.

Много ценна характеристика на всеки уплътнител е неговата адхезия или способност за залепване с повърхности. Качественият уплътнител трябва да има добри адхезионни характеристики към всички материали. Проблеми с съединителя могат да възникнат само ако имате нужда от фиксиране на целофан, полиетилен или тефлон.



Качеството на строителния материал е повлияно от самата негова опаковка - балонът. Добрите цилиндри имат надеждни и издръжливи клапани, които ефективно предотвратяват навлизането на въздух в цилиндъра и прекаленото изтичане на газ. На опаковката често е възможно лесно да се разграничи висококачествената монтажна пяна от нестандартните. Висококачественият балон е с много тегло и когато го навиете, можете да почувствате как съдържанието му бавно се движи навътре.

Колко дълго изсъхва монтажната пяна - точното време на полимеризация

Монтажната пяна е сложен материал, чието качество и характеристики зависят от много външни фактори. Замразявайте монтажната пяна под влияние на нейните индивидуални параметри и условия на околната среда. Най-силно влияние върху скоростта на втвърдяване на полимера е влажността. Процесът на полимеризация директно зависи от водата, поради което при висока влажност се повишава скоростта на втвърдяване на състава и се повишава качеството на сцепление с мокри повърхности. Специалистите препоръчват да се овлажнят пукнатините и отворите с вода преди да бъдат вградени.

Замразена монтажна пяна

Замразена монтажна пяна

При висока влажност времеви параметри настройка pyatisantimetrovym предполимер слой е не повече от три часа, но след това на полимера, за да продължите да спечелят в твърдост през следващите 6-9 часа. При минусови температури тази процедура ще продължи много по-дълго - до 24 часа. Специалистите в областта на строителството не препоръчват бързането с окончателното завършване на отворените слотове и отвори. Най-добре е да се даде време за уплътняване за максимална здравина. През лятото - до 24 часа за замразяване, а през зимата - до 36 часа. За да се ускори процедурата, материалът може периодично да се напръсква или овлажнява с други средства. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че полимерът се страхува от слънчевата светлина.

Какъв уплътнител да избере - анализ на съвременния пазар

Ключът към успешния ремонт е използването на най-висококачествени и надеждни строителни материали. За да приложите професионално запечатване на фуги и пукнатини, изберете уплътнители, които имат най-добри технически и оперативни характеристики.

Сред всички марки на монтажна пяна на пазара препоръчваме да обърнете внимание на следното:

  1. 1. Монтажен въртящ момент. Оправдана популярна марка, представена в почти всеки строителен магазин. Различава се в еднаква плътност, добра адхезия към почти всички материали, може да се използва за външни и вътрешни ремонтни работи. Недостатъкът на марката е силно вторично разширяване, в резултат на което използването на голям обем пяна може да доведе до деформация на вградените шевове.
  2. 2. Makroflex. Една от най-известните марки. Тя може да се използва за работа по всяко време на годината, прилепва добре към различни повърхности, има хомогенна структура и се характеризира с минимални параметри на вторично разширение. По несъгласие има наличието на честен брак на пазара. Цилиндрите обикновено се отхвърлят, които след кратка работа започват да отделят един газ или един уплътнител.
  3. 3. Soudal. По-малко известна марка, при която се произвеждат качествени уплътнители. Пазарът представя пяна за работа през лятото и зимата. Зимната версия може да се използва дори при температура минус 20 градуса. Всички продукти под тази марка се характеризират с добра адхезия, леко вторично разширение и минимално свиване. Пяната не толерира слънчевите лъчи.
  4. 4. Penosil. Качествен уплътнител с еднаква и гъста структура. Почти няма второстепенно разширение и има добри обеми на продукция. Особено ефективен за работа на закрито. Неподходящо за работа на открито. При температури под -4 и над +35, то не може да се използва.
  5. 5. Титан О2. Смята се за най-популярната марка професионални уплътнители. На ниска цена, той има отлични характеристики, добра адхезия и гъста структура. Може да се използва при различни условия.

Няма перфектен уплътнител. Всеки специалист знае, че всеки материал има както положителни, така и отрицателни качества. Затова, за да постигнете добър резултат, трябва внимателно да изберете уплътнител и да го използвате в пълно съответствие с препоръките на производителя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите пистолет от техника за почистване на пяна за различни случаиКак да почистите пистолет от техника за почистване на пяна за различни случаи
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Как да почистите монтажната пяна от дрехите с най-ефективните средстваКак да почистите монтажната пяна от дрехите с най-ефективните средства
Как да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и маркитеКак да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и марките
Лепило за плочки от таван от пенопласт, момент или майстор?Лепило за плочки от таван от пенопласт, момент или майстор?
Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
Тогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начиниТогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начини
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Инсталиране на дограма от пластмаса до ключИнсталиране на дограма от пластмаса до ключ
» » Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?
© 2021 BggeHat.com