Как да почистите монтажната пяна от дрехите с най-ефективните средства

Когато ремонтните работи много често е случаят на малки проблеми, като например получаване в кожата на консумативи и неща, които е защо възниква въпросът - "Как да премахнете монтажната пяна от дрехите?".

Как да премахнете монтажната пяна от дрехите, преди да изсъхне?

Основната причина за широкото използване на монтажна пяна е нейната отлична адхезия, т.е. прилепването към различни материали. Това е неговата собственост може да бъде недостатък, ако човек след ремонт трябва да разтрива остатъците от ръцете си. Ако има неприятности и поглъщащото устройство се сблъсква с нещата, има нужда от премахване на замърсителите, което най-добре се прави веднага, преди да изсъхне.

Почистете монтажната пяна от облеклото до втвърдяването е достатъчно просто. С тази задача, специални вещества, които се продават в специализирани магазини, вършат чудесно. На наличието на такъв чистител трябва да се вземе предварително, така че по-късно не трябва да бързат да пазаруват в бързаме, особено след като пяна изсъхне достатъчно бързо.

Пяната за фиксиране е лесна за почистване със специални инструменти

Пяната за фиксиране е лесна за почистване със специални инструменти

За да се отървете от композицията, трябва:

  1. 1. Свалете капачката на пяната веднага след като я облечете, така че да няма време да се накисва и да изсъхне. Препоръчително е да не почиствате нещата с голи ръце, по-добре е да използвате шпатула или кухненски нож.
  2. 2. В закупения почистващ препарат овлажнявайте парцал или салфетка, след което можете да започнете да напоявате замърсената област на нещата. Това е най-важният етап от почистването: колкото по-бързо се полага почистващото средство върху дрехите, толкова по-голям е шансът за премахване на замърсителите, без да се повреди тъканта.
  3. 3. Сега остава само да се измият дрехите с ръце, използвайки доматен сапун или голямо количество прах. Колкото повече почистващи препарати ще се използват, толкова повече време ще трябва да похарчите за изплакване.

Описаният метод е много ефективен, но не винаги има специален почистващ препарат, тъй като много хора се интересуват от това как да почистват монтажната пяна от дрехи без специални средства. Има много вещества, използвани за отстраняване на остатъците от уплътнителя възможно най-бързо. Най-добре е да използвате ацетон и бензин.

По-трудно е да се отстрани монтираната пяна от дрехи с импровизирани материали, но с тяхна помощ е възможно да се получи приемлив резултат

По-трудно е да се отстрани монтираната пяна от дрехи с импровизирани материали, но с тяхна помощ е възможно да се получи приемлив резултат

Отстранете натрупаната пяна с дрехите, използващи импровизирани вещества, е по-трудно, но с тяхна помощ е напълно възможно да се получи приемлив резултат. Само не забравяйте, че бензинът и ацетонът ще изискват много по-продължителна процедура за излагане на тъканта, така че дрехите да се повредят. За да проверите предварително как функционира почистващото средство върху плата, препоръчваме тестване на избраното вещество на гърба на заразената дреха. Само ако не е приложено видимо увреждане на тъканта, можете да почистите замърсяването.

След това да изтриете монтажната пяна след изсушаване - ефективни вещества и методи

По време на ремонта не винаги има време за почистване на замърсеното облекло, тъй като уплътнителят изсъхва и петната е много трудна за отстраняване. Все пак не трябва да бързаме да изхвърляме замърсени неща, вероятно те пак могат да възвърнат предишната си привлекателност. Ако трябва да извадите монтажната пяна от дрехите след втвърдяване, използвайте Dimexidum.

dimexide - евтин медикамент, продаван в аптеки. Активното вещество на агента е диметилсулфоксид, то е способно да разтваря почти всичко, включително супер-лепило. Веществото може да почиства дрехите дори при най-сериозното и сложно замърсяване. За да я използвате е много проста, основното е да следвате инструкциите. Първо, отстранете уплътнителя с помощта на импровизирани средства. След това приложете dimexide върху сюжета на нещата и изчакайте около половин час. Отстранете пяната с плътна четка. Сега остава само да се разпространят нещата и да се изплакнат напълно.

Ако е интересно, отколкото да почистите монтажната пяна за множество петна, е необходимо да обърнете внимание на специалните средства, използвани за измиване на работните инструменти. Те не само могат да почистват монтажните пистолети, но повечето тъкани. Инструкцията за премахване на замърсяването:

  1. 1. Отстранете горния слой мръсотия от нещата.
  2. 2. Проверете ефекта на продукта върху тъканта от гърба.
  3. 3. Потопете мястото на замърсяване със специално решение.
  4. 4. Избършете пяната от дрехите с твърда четка.
  5. 5. Прострирайте предмета в пералнята.


Добрите резултати за отстраняване на пяната могат да бъдат постигнати, като се използва рафиниран бензин и средство за отстраняване на петна. Ако няма бензин, сменете го с бял спирт. Отстранете останалата пяна от тъканта, разтрийте замърсяванията, които са импрегнирани с мръсотия на диска, и оставете за около половин час или час, докато замърсителите се разтворят напълно. След това замърсената зона се напълва с почистващ препарат за петна и се измива със старателно изплакване.

Добри резултати при отстраняването на пяната могат да бъдат постигнати с помощта на пречистен бензин или бял спирт

Добри резултати при отстраняването на пяната могат да бъдат постигнати с помощта на пречистен бензин или бял спирт

Този метод е добър, но не е подходящ за всички тъкани, бял спирт и бензин ще разтварят боята на дрехите толкова ефективно, колкото и следите от монтиращата се пяна. Следователно, преди да използвате метода, трябва да проверите реакцията на тъканта.

Как да премахнете петна без използване на опасни химикали?

Ако се интересувате от въпроса как да измивате монтираната пяна без химикали и без да застрашавате нещата си, можете да използвате един от следните методи. В борбата срещу замърсяването, ниските температури ще помогнат. Необходимо е да поставите мръсни неща в пластмасова торбичка, така че петна да не са покрити с целофан. Сега поставете чантата в "фризера" и я оставете там, докато замърсяването замръзне.

Втвърдените поради студена пяна могат да бъдат отстранени ръчно или остър предмет. Остатъците, които не могат да бъдат остъргвани, трябва да бъдат третирани с разтворител. Тази опция за почистване, от една страна, избягва силно химическо въздействие върху нещата, но също така има недостатъци - тъканта може лесно да бъде повредена при всяко невнимателно движение на ножа. Ако изстъргането завърши с пълно почистване на пяната, то остава само внимателно да се разстила.

Поставете чантата на дрехите във фризера и го оставете там, докато замърсяването замръзне, след което пяната може да бъде извадена на ръка

Поставете чантата на дрехите във фризера и го оставете там, докато замърсяването замръзне, след което пяната може да бъде извадена на ръка

Вместо студ, можете да използвате слънчева светлина. Този метод отнема много време, тъй като е подходящ само ако не се налага да се почистват в близко бъдеще. Под въздействието на ултравиолетовите лъчи структурата на самия уплътнител се разрушава. По този начин, за да почистите нещо, което ви трябва слънчев ден, който трябва да извадите сако или джинси на улицата и да оставите под директните ултравиолетови лъчи. За да ускорите унищожаването на утайките, периодично изтрийте замърсената зона с ръцете си. Най-доброто от всичко е, че тази техника за почистване е подходяща за силни тъкани, но за съжаление не дава 100% гаранция за пълно унищожаване на замърсители.

За почистване можете да използвате слънчогледово олио. За тази цел трябва да се загрее и да се постави върху цялата замърсена тъканна област. Изчакайте 5-7 минути след импрегнирането на дрехите с масло, изсипете препарата на върха и го впсете. След това остава само да се разпространи това. Ако мръсотията не излезе напълно, процедурата за почистване може да се повтори няколко пъти.

Предпазни мерки, които ще помогнат за запазването на нещата

Всеки ремонт е винаги риск от замърсяване, а понякога и наранявания. За да използвате монтажната пяна не води до проблеми, трябва да знаете няколко важни правила и винаги да ги спазвате:

  1. 1. Използване на лични предпазни средства. Уплътнителят е много труден за избърсване и може да бъде опасен за човек, следователно, когато работите с него, трябва да използвате средствата за защита на косата, лицето, дихателните пътища, ръцете и очите.
  2. 2. Бързо почистване. Ако продуктът попадне върху кожата, достатъчно е просто да го избършете с чиста вода, но само ако действате възможно най-бързо. Ако веществото е имало време да изсъхне, можете да използвате ацетон или бял спирт.
  3. 3. Подготовка за замърсяване. За да премахнете бързо замърсителите от нещата и ръцете, препоръчваме предварително да се грижите за наличието на необходимите средства и вещества.

Тези прости предпазни мерки ще помогнат да се избегнат редица проблеми и бързо да се решат проблемите в случай на тяхното възникване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отстраните монтажната пяна от ламинатаКак да отстраните монтажната пяна от ламината
Как да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средстваКак да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средства
Как да почистите пистолет от техника за почистване на пяна за различни случаиКак да почистите пистолет от техника за почистване на пяна за различни случаи
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Как да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и маркитеКак да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и марките
Как да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителитеКак да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителите
Какво да измиете керемидата от фугиращия разтвор след ремонт Практически съветиКакво да измиете керемидата от фугиращия разтвор след ремонт Практически съвети
Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?
Тогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начиниТогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начини
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
» » Как да почистите монтажната пяна от дрехите с най-ефективните средства
© 2021 BggeHat.com