Как да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителите

С пристигането на пролетта наемателите започват пролетно почистване. И много от тях са изправени пред следи по прозорците, от които е доста трудно да се отървете без специални средства. Нека да разгледаме тайните на тяхното почистване от различни видове замърсяване.

Как да премахнете следи от ръжда - средства от магазина

Често се налага да се мият прозорците от старата ръжда, която е изяла на снежнобялата повърхност. В този случай, първото нещо, което трябва да направите, е да отидете до най-близкия домакински химически магазин. Изборът на почистващи средства е доста голям, но не всички от тях са много ефективни. Сред най-популярните инструменти са:

  • Господин Правилното универсално;
  • Cillit Bang;
  • Санита;
  • Domestos;
  • Cosmofen 10.

Първият инструмент е подходящ за всеки продукт, включително пластмасов прозорец. Продава се среща Господин правилен под формата на гел с абразивни частици в състава или под формата на свободно течащ прах. Първо разтваряйте 3 супени лъжици прах в пет литра топла вода. След това разтворът се изсипва в домакинската пръскачка и се овлажнява перваза на прозореца. Оставете го за 10 минути, след това започнете триене. Накрая, разпененото съединение трябва да се измие с чиста топла вода и да се избърсва с хартиени салфетки. Не забравяйте, че ако не измиете напълно продукта от перваза на прозореца, прахът ще се придържа към него като магнит. Наркотикът ще измие дори и най-старите петна, ако ги напръскате с разтвор и оставите за няколко часа.

Възрастните петна от стареене могат да се измият с химикали в домакинството

Възрастните петна от стареене могат да се измият с химикали в домакинството

Друга ефективна помощник домакиня - Cillit Bang. Той лесно се справя с различни примеси върху пластмаса и други продукти. За да се справите с петна, напръскайте продукта на повърхността и разтрийте с парцали. След 20 минути измийте замърсяването с много топла вода. Не забравяйте да отворите всички прозорци, така че изпарението да не навреди на жителите на къщата. Има добри качества за почистване Санита. Този агент се характеризира с остър мирис, така че е необходимо да се работи с него само с отворени прозорци. За да увеличите ефективността на работата, изтрийте композицията и я оставете за 25 минути. След това изплакнете с топла вода и я избършете с хартиена кърпа.

Сред другите почистващи средства могат да бъдат идентифицирани Domestos. Той бързо се справя с всички видове мръсотия, включително стара ръжда. Първо го нанесете върху повърхността, оставете за половин час, след това изплакнете с топла чиста вода. За да се отървете от много стари мръсотия, предлагаме да използвате Cosmofen 10. Той включва голям брой химикали, които изпускат опасни изпарения. Работете с него само в респиратора и гумените ръкавици. прилага Cosmofen 10 не върху продукта, а върху гъбата, след което го търкайте в перваза. След работа, стаята ще трябва да се излъчва дълго време от противоположната миризма.

Почистване на прозореца след ремонт - стъпка по стъпка алгоритъм

След ремонт на прозореца има огромно количество различни следи и замърсители. Изчистете повредения пластмасов прозорец в такива случаи е много по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. За тази цел направете следните стъпки:

  1. 1. Първо извадете всички щепсели, защото те натрупват лъвския дял от мръсотия и прах.
  2. 2. След това избършете продукта с влажна кърпа или кърпа.
  3. 3. Ако върху него има следи от боя, те трябва да бъдат отстранени с почистващи препарати с абразивни частици. За тази цел нанесете крем или гел на повърхността и оставете за 25 минути. След това го избелвайте, като постепенно триете мръсотията. В крайна сметка трябва да измиете остатъците от мръсотия и боя с топла вода.
  4. 4. Когато приключите, отстранете всички следи, измийте отново повърхността с топла, чиста вода и след това избършете.
След ремонтни работи, първото нещо, което трябва да направите, е да махнете монтажната пяна

След ремонтни работи, първото нещо, което трябва да направите, е да махнете монтажната пяна

Отстранете монтажната пяна също няма да бъде трудно. За това препоръчваме да използвате четка с твърда купчина. Преди това сухите следи най-добре се третират с белина.

Как да се отървете от сухия грунд и други материали

Един от най-често срещаните проблеми е остатъците от сух грунд върху повърхността на прозореца. Има няколко метода за ефективно почистване на продукта. Първата е използването на специален разтворител, който се използва за разреждане на грунда преди нанасяне. Преди да почистите прозореца от прахта и старите замърсявания, е необходимо да капе няколко капки от лекарството върху сухи следи и да изчакате около половин час. След това замърсителите трябва лесно да се измият с твърдата страна на гъбата.

На перваза на прозореца, който трябва да се почисти, можете също така да поставите няколко влажни парцала, за да получите мокър прах. След това премахването на следите ще се извърши по-бързо.



Повърхността може да се почиства и със скрепер, който се продава във всеки строителен цех. Мръсотията трябва да се навлажни с вода, да изчакате няколко минути и да започнете внимателно да изстъргвате накисвания грунд. Също така от следите на материала може да се изхвърли с алкохол. За да направите това, напръскайте сух грунд с алкохол и надраскайте повърхността. За да се отървете от остатъците от цимент и гипс, съветваме ви да използвате лекарство SZOP. Той бързо и ефективно отстранява следи от всякакви повърхности, но преди почистване калта трябва да се накисва и да се остави да се накисва в продължение на няколко часа.

Сухият материал може да бъде отстранен със специални строителни разтворители

Сухият материал може да бъде отстранен със специални строителни разтворители

Много стари замърсявания могат да бъдат отстранени с ацетон, бензин или терпентин, но трябва да бъдете изключително внимателни при нанасянето на продукта. Най-добре е да пуснете няколко капки от почистващия препарат през пипетата директно върху самите следи. Материали, които са гъсто изядени в повърхността, махнете с оцет на маса. Не забравяйте обаче, че преди да работите, е необходимо да носите маска или респиратор.

За да се отървете от изсушен материал, експертите съветват използването на специални строителни разтворители - Hodrupa A и Dopomat. Тези лекарства са доста опасни за дихателните пътища и кожата, така че трябва да работите с тях в специален костюм, респиратор и ръкавици. Тези почистващи препарати ефективно премахват следи от всякакъв вид и предписания. Все пак, човек трябва да бъде изключително предпазлив, тъй като голям брой средства могат да изядат повърхността на перваза на прозореца.

Как да върнете бивш изглед на бял перваз

Белите повърхности от поливинилхлорид изглеждат много привлекателни и могат да запазят първоначалния си вид за дълго време, ако се придържат към правилата за грижа за тях. Следи и ивици върху прозоречните первази, изработени от пластмаса, трябва да бъдат отстранени по начин, върху чиято опаковка е посочено, че са подходящи за продукти, изработени от този материал. Ако не сте намерили такива лекарства, тогава можете да използвате съставите на основата на алкохол, които често се използват за почистване на стъклото.

Избелели пластмасови первази от пожълтяване със сапун

Избелели пластмасови первази от пожълтяване със сапун

За да се измие снежнобялният пластмасов прозорец, е възможно и чрез прах за пране, предназначен за измиване на бели предмети. За да направите това, прахта трябва да се разреди в малко количество вода, докато се образува дебела "овесена каша". След това нанесете продукта на повърхността, разтривайте с твърдата страна на гъбата и я оставете за 10 минути. След това изплакнете пяната с топла вода и избършете прозореца с гъба от влакна. Накрая избършете продукта с хартиена кърпа.

Също така, пожълният пластмасов прозорец може да бъде избелен със сапунени пръти. Напълнете полулитровия контейнер със остатъците и изсипете малко топла вода. След като сапунът се разтвори, нанесете суспензията върху продукта, изчакайте 15 минути и изплакнете останалата пяна. След това избършете перваза на прозореца с чиста кърпа. За предотвратяване появата на замърсяване, первазите на прозореца трябва да бъдат залепени с прозрачен филм. Той е добре почистен и надеждно предпазва повърхността от всякакви следи.

Доказано и сравнително ефективно средство е смес от зъбен прах и тебешир. Тези компоненти не надраскват покритието и бързо отстраняват дори стари следи от мръсотия. За да се приготвите, вземете една супена лъжица креда, същото количество прах и разтваряйте двата компонента в топла вода. Нанесете продукта на повърхността, разтрийте с твърдата страна на гъбата и я оставете за 10 минути. След това ще трябва да измиете останалата част от сместа с голямо количество вода и да я изсушите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Почистване на линолеумПочистване на линолеум
Как и кое пране измийте, измийте пластмасовите прозорци?Как и кое пране измийте, измийте пластмасовите прозорци?
Как да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхностиКак да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхности
Почистващ килим избираме народни и химически продуктиПочистващ килим избираме народни и химически продукти
Оборудване за промиване на отоплителни системиОборудване за промиване на отоплителни системи
Тогава да измиете пластмасови прозорци и первазиТогава да измиете пластмасови прозорци и первази
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?
Как да почистите газовата печка без да повредите нейната повърхностКак да почистите газовата печка без да повредите нейната повърхност
Тайните на почистване след почистванеТайните на почистване след почистване
» » Как да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителите
© 2021 BggeHat.com