Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?

Металните пластмасови прозорци са високотехнологични конструкции, които се различават по функционалност, красота и дълъг експлоатационен живот. Но, въпреки повече от задоволителни технически характеристики, надеждността на продукта зависи от почистването и рутинните операции, които всички прозорци трябва систематично да преминават. В този случай пластмасовите прозорци на компанията, чиито прозорци са разположени дълго време в складовете, задължително трябва да бъдат преразгледани в навечерието на продажбата. В противен случай продуктът на прозореца няма да може ефективно да изпълнява функциите си и вследствие на това това ще доведе до чувство на неудовлетвореност от страна на купувача.

Необходимо е да се обърне внимание на характеристиките на металопластните продукти и да се извършва техническата поддръжка изключително в комплекса. Ето защо е необходимо да се разгледа възможно най-задълбочено техниката на грижа за всички компоненти на прозореца.

Техника за поддръжка на пластмасови прозорци

За да се поддържа прозорец, не е необходимо да се обаждате на специалист или да имате специални професионални умения. Всеки собственик може да се грижи за PVC прозорци. За да направите това, достатъчно е да се придържате към следните препоръки:

  • Грижа за пломбите - тук най-важното е редовността, тъй като печатите имат отрицателна възможност да загубят качествата си (защита на къщата от прах, шум и чернови). Не забравяйте, че уплътненията са изработени от гума и са разположени около периметъра на рамката на прозореца. За оптимална грижа, ще бъде достатъчно няколко пъти в годината, изплакнете ги с обикновен сапунен разтвор. След това трябва да смажете пластмасовия прозорец със силиконово масло, а пластмасовият прозорец го третира редовно.
  • Грижа за профила на прозореца - процедурата за почистване включва използването на специални препарати за почистване. Лекарството трябва да се приложи към профила с мека кърпа. След това трябва да го оставите да изсъхне. След това е необходимо пластмасовата рамка да се третира с влажен парцал. Силно се препоръчва да не се използват абразиви и разтворители за почистване. Когато се грижите за профила, не забравяйте за перваза на прозореца. Тъй като е неразделна част от прозоречния продукт;
  • Поддръжка на прозорци с двоен стъклопакет - процесът осигурява защита срещу пукнатини, драскотини, удари и други повреди. Навременното напускане гарантира сигурността на прозорците с двоен стъклопакет в продължение на десетилетия. Почистването на този прозорец се извършва с помощта на почистващи препарати, които не съдържат агресивни химически елементи, включително разтворители. Не е допустимо да се мият прозорци с двоен стъклопакет с помощта на твърди, по-острите предмети;
  • Фитинги за смазване - някои фирми, пластмасови прозорци предлагат мазнина със специална грес. Но в повечето случаи техническото петролат или моторното масло е напълно подходящо. Препоръчва се аксесоарите да се третират с мазнина най-малко два пъти годишно;
  • Почистване на дренажните отвори

За да се премахне нежеланото натрупване на влага във времето, е необходимо да се погрижите за дренажните отвори. Периодично те стават запушени, така че трябва да се отървете от мръсотията навреме.

Зимна грижа за продукти от метал-пластмаса

Студената, са най-опасното време за пластмасови прозорци. През зимата, трябва да очаквате много потене на стъклото и много проблеми. Ето защо, пластмасови прозорци трябва да бъдат предварително приготвени за студено време. За да направите това, трябва да изпълните следните действия:

  • Премахнете комарните мрежи от прозорците и ги измийте със специални средства или сапунени разтвори;
  • Всички клипове са пренаредени в зимния режим (профилът и клапата трябва да са много плътни една срещу друга, така че студеният въздух да не преминава);
  • Измийте добре прозорците, первазите на прозорците и профила на прозореца.



Има специални екипи от майстори, които предоставят подобни услуги. Обикновено те са готови да обслужват пластмасовите прозорци на компанията, прозорците, които са направени по поръчка и инсталирани в апартамента на клиента. Всички процедури обаче могат да се извършват независимо.

За да предотвратите замъгляване на кондензацията, трябва редовно да проветрявате стаята.

Като алтернатива се препоръчва да се избърсват чашите няколко пъти в месеца с разтвор на алкохол с глицерин (в съотношение 20 към 1). Ако проблемът с мъгляването не бъде решен с някой от горните методи, то може да бъде технически неуспех. В този случай е по-добре да се свържете със сервизния център на фирмата, която е инсталирала пластмасовите прозорци.

Комплект от необходими инструменти за грижа

Доскоро собственикът на металопластични продукти трябваше да отиде в строителните магазини, като избираше средствата, с които да се грижи за тях. Сега има възможност за закупуване на "комплект за първа помощ" за PVC дограма, която ще съдържа всички необходими за почистване. Разбира се, такъв универсален инструмент е от голяма полза, тъй като не е нужно да се страхувате, че почистващите елементи могат да повредят структурата. Много потребители могат да тестват и пластмасови прозорци на компанията, прозорци, направени по реда на реакцията на детергентите, които се съдържат в "Аптека".

Закупуването на такъв комплект за грижа за прозорците, е необходимо да се обърне внимание, така че е удобно в експлоатация. Обикновено комплектът е достатъчен за няколко години използване в двустаен апартамент. Като част от изчерпателен комплект за грижа за метални пластмасови изделия е:

  • Специална грес за аксесоари;
  • Детергент за почистване на профила;
  • Специална салфетка;
  • Средства за грижа за тюлени;

За измиване и почистване на изолационни стъкла се препоръчва да се купи обичайно средство за почистване на стъклото, но изборът трябва да се третира внимателно. Първо, трябва да проверите реакцията на агента в малка част от прозореца, да изчакате известно време и след това да обработите цялата повърхност. След като сте слушали горепосочените препоръки, можете самостоятелно да се грижите за пластмасовите прозорци и значително да увеличите техния живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Windows pvc предимстваWindows pvc предимства
» » Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com