Оборудване за промиване на отоплителни системи

Всяка отоплителна система, дори наскоро въведена в експлоатация, изисква редовно почистване. Специалистите препоръчват това да се прави поне веднъж годишно. Най-препоръчително е да го направите преди началото на отоплителния сезон - в този случай, след като започне, той ще работи колкото е възможно по-ефективно.

За съжаление, не е необичайно общинските служби да пренебрегват тези препоръки, като се позовават на липсата на средства или начина за премахване на депозитите в системата. В резултат на това жителите на жилищни сгради отбелязват много ниската ефективност на отоплителната система. За подобряване на ситуацията е модерно да поканим представители на частни фирми, които ще могат да премахнат проблемите в отоплителната система, като използват модерно оборудване за измиване на отоплителните системи.

Отоплителна тръба преди и след измиване
Отоплителна тръба преди и след измиване

Видове оборудване

Навременното почистване на системата позволява да се отървете от такива проблеми като ръжда, мащаб и утайка. Съществуват няколко вида оборудване за измиване на отоплителните системи, използвани за различна степен на запушване на системата.

Gidropromyvka

Този метод е доставка на сгъстен въздух и вода за отоплителната система. Високо налягане и чести импулси позволяват малки въздушни мехурчета, които активно запълват отделен участък от системата, за бързо и ефективно отделяне на отлаганията по стените.

компресор за промиване на отоплителната система
Компресор за промиване на отоплителната система

Трябва да се има предвид, че такъв компресор за промиване на отоплителната система ви позволява да почиствате цялата система, но това се извършва на етапи.

За да се постигне максимален ефект, почистването се извършва на отделни, сравнително малки зони (да речем - една стъпало). Преди да започнете процеса на почистване, трябва да определите количеството и скоростта на водата, необходими за почистване, както и количеството и нивото на въздушното налягане. При изчисляване е необходимо да се вземе предвид както дължината на избраната система за промиване, така и диаметърът на тръбите, използвани в този раздел.

хидравлично промиване на отоплителните системи
Хидравлично промиване на отоплителни системи с компресор

Хидравличното почистване на отоплителните системи може да се извърши по два начина - метод на потока и пълнене. Методът на потока предполага пълно напълване на отоплителната система с вода. В същото време клапанът за всмукване на въздух трябва да е отворен. След като системата е пълна, вентилът се затваря и сгъстеният въздух започва да тече през компресора. Хидропневматичното промиване на отоплителните системи завършва, когато от отворената тръба започва да тече само чиста вода без примеси. За по-нататъшна работа, системата трябва да бъде почистена от сместа за вода и въздух.

Когато прилагате метода за пълнене, за да постигнете максимален ефект, трябва да следвате определена процедура.

На първо място, площта на избраната за почистване система трябва да се напълни с вода. След това - вентилът за входящ въздух е затворен. След това започва подаването на сгъстен въздух през втория вентил. Първо проверете нивото на мръсотията - от него, както и дължината на почистваната област зависи от продължителността на подаването на въздух. След спиране на захранването с въздух затворете спирателния вентил. След това трябва да направите спускане на сместа, образувана в системата, от вода и утайка в дренажа. След прилагането на този метод системата трябва да се измие няколко пъти с вода.

Уреди за почистване

хидропневматично промиване на отоплителните системи
Отпадъчен химикал Rothenberger


Химически елементи. Те се използват за максимално ефективно почистване на системата, която използва стоманени или медни тръби. Химическите средства за промиване на отоплителната система са течност с интензивен червен цвят, която по време на почистването (реагира с замърсяване) променя цвета си до светлооранжево. В зависимост от количеството и състава на замърсителите количеството използвано химично съединение трябва да се коригира.

Средно за качествено почистване в системата трябва да има 10-30 химикала. Неговата употреба не само позволява почистване на отоплителните тръби и други елементи на системата. Той перфектно предпазва от корозия, пенене на вода, значително увеличава живота на помпата. Важно е да се има предвид, че след почистване на системата с химически средства е необходимо да се почисти от остатъците.

Устройството за премахване на скалата на Романтика 20. Много достъпно оборудване за измиване на отоплението, което позволява висококачествено почистване на системата, обемът на охлаждащата течност, който не надвишава 300 литра. Устройството се използва за почистване от голямо количество мащаб. Romantic 20 позволява автоматично управление на обратните интервали. Ако е необходимо, устройството може да бъде допълнено с нови програмисти. Романтик 20 доставя струя с капацитет 1,5 бара., Ръководител на главата - до 10 метра, производителност - до 35-40 литра / мин.

ROPULS. Тази инсталация може да се използва не само за почистване на отоплителни системи. При еднаква ефективност е възможно да се почисти системата за питейна вода с нея. Също така е приемливо да се използват Ropuls за почистване на подовата отоплителна система (подово отопление), както и за слънчеви колектори (в случай на депозити със силен характер). Трябва да се отбележи, че при почистването на системите за питейно водоснабдяване не се извършва само цялостно почистване на камъни и премахване на ръжда - системата ще бъде напълно дезактивирана.

компресор за отопление
Ropulse - компресор за измиване на отоплението

Рок. Това е малък ръчен компресор за измиване на отоплението, което се използва за почистване от скалата на стоманени и медни нагревателни тръби. Най-подходящо е използването му за системи, чийто обем на охлаждащата течност не надвишава 300 литра. Въпреки компактния си размер, Rockal има голям капацитет - до 40 литра в минута. Налягането постоянно се поддържа на 1 бара.

средства за промиване на отоплителната система
Rockal - миникомпресор за почистване

Почистваща станция CILLIT-BOY. Модерна система с електронен контрол. Оборудването от този тип се използва не само за почистване на отоплителни системи. С еднаква ефективност, той може да се използва за почистване на заразените системи за питейно водоснабдяване (системата също е напълно почистена от бактерии), топъл под.

Предимството му е най-висококачественото и бързо хидро-пневматично почистване на отоплителната система. Най-новата система позволява равномерно подаване на сгъстен въздух и вода. В този случай пулсиращите колебания преминават не само през тръбите и радиатора - те също така извършват вътрешно почистване на котела, като по този начин значително увеличават експлоатационния живот и нивото на нагряване. След приключване на почистването, отпадъчните води трябва да се изхвърлят в канализацията.

оборудване за измиване на отопление
Почистваща станция CILLIT-BOY

CILLIT-BOY има друго голямо предимство - мощността и честотата на вълничките могат да се регулират в зависимост от вида на почистваната система, както и от количеството замърсители.

Цялата информация се показва на специален табла, чрез която можете да контролирате процеса. Принципът на работа на устройството е съвсем прост: с помощта на компресор навлиза сгъстен въздух в системата. Електронният модул следи броя и интензитета на вибрациите в тръбите.

Съвременният пазар предлага голям брой устройства и методи за почистване, чрез които можете самостоятелно да отстранявате отлаганията, образувани в тръбите. Преди да започнете работа, обаче, препоръчваме да се консултирате с специалист, който, след като определи степента на замърсяване и състоянието на системата, ще може да посъветва най-подходящия метод.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Промиване на отоплителни системиПромиване на отоплителни системи
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
Измиване на отоплителната система, защо, по какъв начин?Измиване на отоплителната система, защо, по какъв начин?
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
Системата за самостоятелно отопление на жилищна сградаСистемата за самостоятелно отопление на жилищна сграда
» » Оборудване за промиване на отоплителни системи
© 2021 BggeHat.com