Тогава да измиете пластмасови прозорци и первази

Грижата за пластмасови прозорци включва редовното им миене - това е разбираемо за всяка домакиня. Но как да се мият пластмасови прозорци и первази не са известни на всички. Материалът е доста сложен и изисква спазване на определени правила за грижа. За процедурата ще ви трябва: топла вода, мека гъба, специални промишлени почистващи продукти или варени вкъщи. Обърнете внимание, че топлата вода трябва да бъде сапунена - добавете малко количество препарат към нея. Вместо мека гъба, можете да вземете всякакви парцали - или специални от материал, наречен микрофибър или обикновен парцал (изключвайки синтетика). Почистващите средства не трябва да съдържат абразивни материали - те непременно ще се оставят на повърхността на пластмасовото микро-надраскване, което веднага е трудно да забележите. Но при продължителна употреба в тях ще се задържат прах и прах, което ще даде на прозорците и первазите много грозна външност.

Избор на почистващи препарати

Така че, отколкото да се мият пластмасови прозорци?

Запомнете: враговете на пластмасовата повърхност са киселини, сода и алкохол. Препоръчително е да се даде предпочитание на гелообразни или крем-почистващи препарати - те не съдържат абразивни вещества, което означава, че рискът от надраскване на пластмасовата повърхност е минимален.

Можете да се възползвате от популярните рецепти, ако по някаква причина използването на фабрично направени почистващи продукти е нежелателно - например в къщата има алергичен човек. В този случай използвайте горчица, лимонов сок, водороден прекис. И можете да решетка на рендето е (без избелване ефект), излейте малко количество вода и получената каша да търкат повърхността. Ефектът от използването на изброените инструменти няма да бъде толкова впечатляващ, колкото от индустриалното почистване, но при отсъствието на прекалено дълбоко и старо замърсяване ще помогне да се възстановят пластмасовите прозорци и прозорците с девствен облик.

Промиване

Пластмаса върху рамката, първо намокрена с топла вода, след това мека гъба или парцал сапунен сапун разтвор, след което се измива с чиста вода и се изсушава с парцал. Ако има много мръсотия на повърхността или остатъците от опаковъчния филм, не е необходимо да я почиствате с метална мрежа или нож. Достатъчно е да се разрежда малко количество препарат с избелващ ефект във водата (оказва се каша) и да се приложи към проблемни области. След 20 минути можете да изплакнете продукта - и филмът ще изчезне от мръсотията, дори и старият да се пенсионира.

Стъклената единица винаги се измива от горе надолу. Последователността на стъпките е същата като при работа с пластмасов сапунен разтвор, изплакване и сушене. Някои любовници се интересуват от това как да се мият пластмасови прозорци, по-специално прозорци с двоен стъклопакет, без да се използват почистващи препарати? Това е просто: добавете малко амоняк към водата. В този случай няма да е необходимо да се отървете от сапун / кални петна за дълго време - стъклото буквално ще блести. Ако имате тонирано стъкло, не можете да се притеснявате за безопасността на оцветяването - производителите го инсталират на вътрешната страна на прозореца.

Обърнете внимание: за приготвяне на сапунен разтвор за измиване на изолиращо стъкло е по-добре да не се използва течен сапун, а миялен препарат. Можете да използвате оцет вместо амоняк в съотношение 1 част оцет и 10 части вода - този метод беше известен дори на нашите баби. Във всеки случай, не забравяйте внимателно да измиете ъглите на стъклената уредба, където се свързва с пластмасовата рамка - тук се събират много прах и прах.



Друг актуален въпрос сред домакините е: как да измиете прозореца на пластмасов прозорец от следите от наличието на саксии за цветя или други предмети върху него? Първо, можете да използвате горните методи. На второ място, е необходимо да се вземе гел и крем за почистване на газови пещи - тя не надрасква повърхността, но има избелващи свойства. Трябва да се приложи към перваза на прозореца и да се остави за 10-15 минути, след това да се изплакне с обикновена топла вода и мека гъба или парцал.

При малки примеси само един топъл сапунен разтвор е достатъчен. Не е необходимо да добавяте повече ефект към водното избелващо средство или почистващия препарат, пастата - всичко това уврежда пластмасата и стъклото. В действителност, много домакини предпочитат да изтрие пластмасова повърхност с разтвор на вода с "белота" - имайте предвид, че по-добър ефект, този метод дава само на първите две или три дела, а на "белите" ще даде пластмасов жълт оттенък, от който бягство е невъзможно. Ако прозорците са разположени така, че не се очаква по-голямо замърсяване, това е достатъчно, за да отмие праха периодично течаща вода и само веднъж в годината да се направи общ "къпане" прозорци. Но имайте предвид, че тази препоръка не важи за прозоречни первази - те могат и трябва да се измиват толкова често, колкото се изисква от нивото им на работа.

Последният етап

Веднъж идентифицирани, можете чисти прозорци, как да се прилагат инструментите на "традиционни рецепти" категория и как да се отървете от вековната мръсотия, прекарал целия процес измиване, е необходимо да завършите процеса, както следва:

  1. Избършете сухия прозорец с двоен стъклопакет - това може да стане с парцал или мека гъба. Не е желателно да се използва синтетичен материал или памук за тази цел - то неизбежно ще остави петна върху повърхността на стъклото, а влакната на тъканта могат да бъдат изляти от тъканта.
  2. Изсушете пластмасовата рамка - това може да се извърши или с гъба / парцал, или да се остави да изсъхне при естествени условия. Но във въздуха може да изсъхне рамката само в случай на минимален риск от развод - например, ако няма силни замърсители и процесът на измиване се свежда до просто изплакване на повърхността с вода.
  3. Уверете се, че сте избърсли и прозорчето, тъй като останалата влага върху него може да увреди качеството на пластмасата.

Ако редовно се грижите за прозорците, можете да избегнете сложни манипулации с почистващи препарати, тогава въпросът как да се мият пластмасови прозорци и первази ще престанат да бъдат прекалено спешни. Единственото изясняване - много украсяват прозорците с двоен стъклопакет с рисувани стъклени рисунки. В този случай производителят и монтажникът трябва да изяснят колко са възприемчиви към "водните процедури".

Съвети от специалист

Не е необходимо, след като видите мръсотията или натрупания прах върху колчетата, незабавно да започнете процеса на общо миене. Работата е там, че климатичните условия играят важна роля тук. Най-доброто от всичко, ако на този ден на улицата ще бъде облачно. Слънчевите лъчи незабавно изсушават прозорците с двоен стъклопакет и пластмаса, чийто препарат незабавно изсъхва на повърхността им и резултатът ще бъде грозни петна.

За да се защитят стъклото от честото замърсяване може да бъде нанесен върху повърхността на специален разтвор - се смесват 2 супени лъжици глицерол, 1 супена лъжица вода и няколко капки амоняк. Това решение се прилага върху стъклото - се образува невидим защитен филм.

Ако имате намерение да извършват ремонтни дейности в една стая, по-добре е да затворите филма на прозореца - няма да се налага да се чудя как чисти пластмасови прозорци с боя на водна основа, шпакловка и други строителни замърсявания. Докато миете прозорците, парцалите са напълно изгорени - излишната вода ще остави ивици и петна, от които ще бъде проблематично да се отървете от тях.

Ако редовно измиване пластмаса okonispolzovat само подходящи перилни препарати и продукти за почистване, за да не пренебрегваме съветите на специалисти, тяхната продължителност на живот ще бъде много дълга, но на външен вид ще бъде привлекателен без да се правят каквито и да било ремонти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
9 Начини за измиване на прозорци без развод, полезни съвети9 Начини за измиване на прозорци без развод, полезни съвети
Как да измиете ламинатКак да измиете ламинат
Как и кое пране измийте, измийте пластмасовите прозорци?Как и кое пране измийте, измийте пластмасовите прозорци?
Правилната грижа за пластмасови прозорциПравилната грижа за пластмасови прозорци
Как да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителитеКак да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителите
Как и какво да измиете опънатите таваниКак и какво да измиете опънатите тавани
Правила за грижа за прозорцитеПравила за грижа за прозорците
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
Как да се измие опъвам таваниКак да се измие опъвам тавани
Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?
» » Тогава да измиете пластмасови прозорци и первази
© 2021 BggeHat.com