Поддръжка на пластмасови прозорци

Поддържането на пластмасови прозорци е важен въпрос. Много хора смятат, че за разлика от дървените рамки, прозорците с двоен стъклопакет не трябва да се почистват освен за измиване. Но това не е така - трябва да наблюдавате техническото състояние.

На първо място е необходимо да се поддържа чистотата на всички подвижни елементи на конструкцията, за да се отстрани своевременно прах и мръсотия. Повече от това. Металните прозорци се нуждаят от периодично смазване с машинно масло, особено в опорни части.

Силата на триене може да се увеличи или намали чрез регулиране на регулиращите винтове. Те трябва да бъдат преместени в подходящата посока, за да се постигне желаното съпротивление. В същото време настройката трябва да се извърши внимателно, без да се затягат винтовете, така че да няма изкривяване.

Грижите за блокиращата система се извършват лесно: веднъж годишно просто трябва да прилагате определено количество масло или специална смазка на всички движещи се части. Като цяло планираната техническа поддръжка трябва да се извършва два пъти годишно.



За да измиете профила, основно се нанася топла вода с добавяне на сапун и кърпа. По отношение на очилата им се препоръчва да се мият с течност, предназначена за тези цели. След мокро почистване всяка част трябва да бъде изтрита. Запомнете: Избягвайте абразивни и амонячни почистващи препарати, тъй като тяхното използване може да доведе до драскотини върху профила, очилата и дръжките.

Стойността има уплътнение на прозореца, трябва редовно да се търка. За да не се износва бързо, препоръчително е да използвате специална смазка. Освен това е необходимо да премахнете остатъците, които се събират между рамката и пломбата. Особено отстранете дренажните канали от мръсотия и отломки.

Поддържането на триещите елементи е от голямо значение и в тази връзка инструкциите на производителя за настройка и смазване трябва стриктно да се спазват. След извършване на тези работи, трябва да сте сигурни, че всички крепежни елементи са здрави и фиксирани.

Също така трябва да запомните, че профилът на PVC не може да бъде боядисан. Ако вида на пластмасовите прозорци е просто престанал да ви подхожда, трябва да използвате самозалепващ се филм. С нейната помощ можете да скриете недостатъци, но напълно незабелязани.

Е, ако трябва да продадете рафтовете в Санкт Петербург, за да съхраните инструмента - посетете сайта sklad-servise.ru. Само там е всичко необходимо, за да оборудвате склада си без допълнителни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правила за грижа за прозорцитеПравила за грижа за прозорците
Съвети за ремонт на алуминиеви прозорциСъвети за ремонт на алуминиеви прозорци
Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?Какво трябва да знаете за грижата за пластмасови прозорци?
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Основни правила за грижата за пластмасови прозорциОсновни правила за грижата за пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Поддръжка на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com