Как да почистите газовата печка без да повредите нейната повърхност

Всяка техника с правилна и подходяща грижа ще продължи много години. Това правило важи за газовите печки. Производителите предлагат модели, чиито повърхности за готвене са направени от неръждаема стомана, емайл, закалено стъкло. Важно е да изберете правилно почистващото средство, което да е в състояние да се справи добре с примесите и да не повреди покритието.

газова печка за почистване

Никога не използвайте почистващи препарати върху опаковката с надпис "абразивен", тъй като тя просто ще надраска емайла. Не използвайте твърди вълнени платове или, особено, телени четки, които домакините използвали, за да се наслаждават в съветско време.

Почистване на повърхности "газ на стъкло"

За почистване на стъкло (керамика) има специални средства за деликатна грижа, които да се справят с различни примеси: изсъхване, мазнини, изсушени остатъци от храна и т.н. След нанасянето им оставят невидим филм върху повърхността, който предпазва покритието от повреда при по-нататъшна работа на плочата.

Най-простият и най-икономичен начин за поддържане на чистотата е премахването на петна веднага след появата им. Изчакайте, докато печката се охлади, след това избършете петна с мека кърпа, напоена с обикновен препарат за миене на съдове. Ако за първи път не можете да измиете, овлажнявайте повърхността обилно с топла вода, изчакайте няколко минути (15 до 30) и избършете с кърпа.

За да премахнете старите петна, използвайте следните методи:

  • въглерод, разтопена захар, избягваното изгорено мляко се отстранява лесно с обикновена вода и със специален пластмасов скрепер. За да направите това, навлажнете замърсяването с вода и внимателно отстранете;
  • особено упоритите петна се отстраняват със содова паста. Сокът за печене трябва да се смеси с малко количество вода преди образуването на овесена каша. Тази овесена каша се нанася върху петна, в продължение на 7-10 минути, без да се оставя да изсъхне. След това измийте содата с обикновена влажна кърпа или гъба.
  • специални петна се продават за упорити петна. Ако ги съхранявате предварително, почистването на повърхностите на "газ върху стъклото" няма да бъде много трудно.

За да сте сигурни, че върху стъклената повърхност няма петна, я избършете с оцет. За да направите това, разбъркайте оцет и вода в съотношение 1: 1. Сместа се излива в спрей и се напръсква. След 5-10 минути избършете табелата със суха, чиста кърпа.



повърхностни газове за почистване на стъкло

Почистваме емайла и неръждаемата стомана

Когато почиствате плочата с неръждаема и емайлирана повърхност, използвайте гел или кремообразни продукти, тъй като дори и най-малките абразивни частици или киселини могат да повредят покритието. Тези плочи могат да се измият със следния разтвор: в малко количество вода разтваряйте содата за хляб и добавете малко течност за миене на съдове. С получената смес измийте плочата и я избършете със суха мека кърпа.

Покриването на неръждаема стомана изисква допълнително полиране. За да направите това, използвайте специално масло, една капка от която трябва да се нанесе върху чиста гъба и добре да изтриете повърхността - тогава тя ще получи красив блестящ външен вид.

газова печка

Как да почистя фурната?

Измийте фурната - не е лесна задача, особено трудно да стигнем до мръсотията в ъглите и на детергентите далеч stenke.Mozhno употреба и физическа сила или прости, но ефективни химически реакции:

  • използвайте детергент за емайллак или неръждаема стомана и средно втвърдена гъба;
  • простото решение за сапун е отлична опция, ако коксът и мазнините все още не са здраво залепени. Нанесете продукта, налейте в съда за печене с препарат, включете фурната на 120 градуса и изчакайте 30 минути. Премахнете мръсотията с кърпа;
  • за да се отървете от сериозно замърсяване, използвайте химическата реакция на сода и оцета (или лимонена киселина). Разредете оцет във вода (1: 1), навлажнете стените на фурната, нанесете сода - съставките ще реагират и в същото време ще премахнат замърсителите.

почистване на газовата пещ

За собствениците, които не искат да се занимават с измиването на фурната, производителите оборудват устройствата със самопочистваща функция въз основа на пиролиза или катализа - абсолютно прости и безопасни. Производителите наричат ​​тази функция по различен начин: EcoClean, AquaClean.

Не забравяйте, че е по-лесно да поддържате чистотата на печката редовно, отколкото да се борят упорито със стари петна. Повече информация за газовите печки, техните характеристики и експлоатационни характеристики можете да намерите на уеб сайта на Technomaster https://tehnomaster.com/catalog/plate/gazoviye.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отколкото да измие ламинат какви препарати и инструменти да се използва?Отколкото да измие ламинат какви препарати и инструменти да се използва?
Как и какво да измиете опънатите таваниКак и какво да измиете опънатите тавани
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
Кое означава за измиване на пода е по-добре да се използва?Кое означава за измиване на пода е по-добре да се използва?
Кои котли са по-добриКои котли са по-добри
Как да изберем тиган с умКак да изберем тиган с ум
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Как да почистите мивката правилноКак да почистите мивката правилно
6 Митове за индукционните плочи6 Митове за индукционните плочи
» » Как да почистите газовата печка без да повредите нейната повърхност
© 2021 BggeHat.com