Кое означава за измиване на пода е по-добре да се използва?

Средства за миене на пода

По време не е толкова отдалечен домакиня промиване подовете в апартамента с вода с добавка на детергент или топла сапунена разтвор, получен себе си. А преди това, когато даден прахове за пране и покрития, като например ламинат, балатум или мокет, не е имал представа, небоядисани дървени подове измити с помощта Golik и речен пясък или тъп нож - стъргалка. В някои случаи такива трикове позволяват да се отърват от мръсотията, но с петна по дървената повърхност е трудно да се борим. Днес, благодарение на съвременните средства за почистване на ситуацията на пода са се променили драстично, и почистване се е развила от тежко бреме в бърз и лесен за работа, не изисква голяма физическа сила.

Малко за детергентите

Обърнете внимание! Предлаганите продукти не само премахват ефективно примесите, но и дезинфекцират повърхността, придава приятен цвят на подовата настилка, а също така изпълва стаята с пресен мирис.

Обикновено детергентите, предназначени за почистване на подове, се правят под формата на течност. Те включват повърхностноактивни вещества (повърхностноактивни вещества), които свързват замърсяванията и позволяват лесното им измиване с вода, както и различни парфюми, багрила, антибактериални средства и средства за отстраняване на петна. Съставът зависи от производителя и марката на продукта.

Някои от продуктите от ново поколение съдържат сода, която е дезинфекцираща и унищожава различни микроби. Други производители предлагат вещества, съдържащи хлор, но те не се препоръчват за употреба в малки помещения. Хлорът ще бъде много по-полезен за измиване на просторни помещения, например в големи търговски центрове, болници или офиси. Много експерти настояват потребителите да дават предпочитание на продукти с лек мирис и минимални антибактериални добавки.

За почистващи фирми съществуват специални средства за измиване на пода, които представляват цяла гама от вещества за всички случаи - за почистване на каменния под, мрамор, дървени подове, почистване на повърхността след ремонт и др.

Някои съвременни перилни препарати имат един вид противоплъзгащ ефект, който започва да работи след изсъхване на пода. Това важи и за подови настилки под формата на керамични плочки. Такива инструменти се образуват на пода, невидими за филма за очи, което забавя замърсяването на повърхността и я предпазва от повреда.

Като се има предвид факта, че около 70 пъти прекарва почистване на къщата, отива за измиване на подове, предложените съединения могат значително да ускорят този процес и да спестят енергия и ресурси време.

Как да изберем правилния инструмент?



Всеки, който се пита как да намери най-ефективния помощник за почистване на пода, който в същото време няма да представлява заплаха за здравето на другите, ще помогне на следните препоръки:

  • Не забравяйте да прочетете състава на препарата. Желателно е той да не съдържа хлор или други антибактериални добавки, тъй като подът в къщата не се нуждае от дезинфекция на ниво лечебно заведение.
  • Подовият агент трябва да бъде универсален, така че ако е необходимо, може да се използва и измива други твърди повърхности - врати, плочки и т.н.
  • Чрез закупуване на няколко детергента едновременно, трябва да дадете предпочитание на тези продукти, произведени от един производител и в идеалния случай са компоненти на една колекция.

Важно! Също така си струва да помним, че всеки човек реагира различно на компонентите на домакинските химикали. Ето защо, ако забележите, че на кожата се е появило зачервяване с покупката на нов детергент на кожата или ако има проблеми с дишането, е необходимо да спрете употребата на такива вещества.

Когато избирате даден продукт, трябва да разберете какъв вид подови настилки има в къщата.

Свързване на подови покрития и детергенти

Ново за почистване

Универсален инструмент

За почистване на паркета са необходими специални инструменти - почистващите препарати, които развалят повърхността и почистват примесите.

За почистване на линолеум не се препоръчва използването на състави, съдържащи алкохол и абразивни вещества - те могат да причинят потъмняване на покритието. Освен това, при тежки замърсявания, не увеличавайте дозата на продукта, за да не повредите горния слой линолеум.

За измиване на подови плочки е строго забранено използването на течен сапун, тъй като съдържа много мазнини. Той оставя след почистване на плочки светъл развод, което е много трудно да се премахне, а понякога напълно невъзможно.

Също така за измиване на плочки не са подходящи средства с абразивни частици. Те разчупват горното покритие и по този начин причиняват много микро-надраскване. Особено това се отнася за полирано керамично покритие. Всички почистващи препарати за измиване на керамични плочки трябва да съдържат киселини, които лесно разтварят най-трудните мръсотия, а също и да унищожат патогенните микроби.

При избора на средство за измиване на пода на ламинат, трябва да се има предвид, че те трябва да бъдат само с неутрално рН. Тъй като алкалът е способен да развали горния защитен филм на материала и по този начин да го подложи на бързо унищожаване. Освен това е забранено да се измива ламинатът с абразивни средства, които също могат да повредят покритието.

заключение

За да бъде почистващият препарат ефективен и да реши проблема с мръсния под, трябва да се ръководите от качеството на подовата настилка във вашия дом, както и степента на замърсяване на повърхността. Все пак е по-добре да се даде предпочитание на доказани производители, които имат добра репутация и положителна обратна връзка от клиентите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Почистване след ремонтПочистване след ремонт
Как правилно да се мият подоветеКак правилно да се мият подовете
Почистване на линолеумПочистване на линолеум
Как да измиете подовете след ремонт от бяла плакаКак да измиете подовете след ремонт от бяла плака
Как да направите ламинатът да блестиКак да направите ламинатът да блести
Как да измиете ламинатКак да измиете ламинат
Отколкото да измие ламинат какви препарати и инструменти да се използва?Отколкото да измие ламинат какви препарати и инструменти да се използва?
Почистващ килим избираме народни и химически продуктиПочистващ килим избираме народни и химически продукти
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Как и какво да измиете опънатите таваниКак и какво да измиете опънатите тавани
» » Кое означава за измиване на пода е по-добре да се използва?
© 2021 BggeHat.com