Тайните на почистване след почистване

Почистването на жилището след завършване на ремонтните работи е по-добре разделено на етапи.

Всеки, дори и най-професионално направеният ремонт е купчина мръсотия и прах, изсъхнали остатъци от цимент и пяна. Можете сами да почистите всички последствия от ремонта, но това е значителен момент и усилия. Можете също да се обадите на фирма за почистване, но как да я изберете, какви услуги може да осигури, каква е приблизителната цена? Всичко това може да се прочете тук: https://surgut-uborka.ru/services_for_private_persons/kak-vybrat-kachestvennuyu-kliningovuyu-kompaniyu.html, нека си апартамент или къща svezheotremontirovannaya просто блести от чистота!

Първо трябва да се отървете от големите отпадъци от боклук и строителни отпадъци. След това се събират гарнитури и остатъци от по-малки размери, но не се изтеглят от прахосмукачка.

Сега можете да започнете вакуумиране. Е, ако това е индустриална прахосмукачка, ще бъде по-лесно да се справите със задачата. Първо почистваме всички налични повърхности, след което се придвижваме до тавана и стените и ги освобождаваме от остатъците от варовик. Уайт дървесината има свойството да се уталожи с течение на времето, така че ще трябва отново да се изсмуква. Баните трябва да се почистват със специални грижи и само тогава да се дезинфекцират и дезинфекцират в тях.

Това беше редът на мебелите. Често наличието на защитни покрития не гарантира напълно липсата на различни видове замърсители. Ето защо, без съмнение е необходимо да почистите килими и мека мебел. Към днешна дата няма средства, които да могат да се справят с петна и кал от различен произход, да не вярват в рекламата. Но има правила, спазването на което ще ви улесни при почистването.



Първото и най-важното правило е премахването на свежи петна. Тя може да помогне на обикновена варена вода. Ако петната е изсъхнала, ще трябва да работите по-дълго, като използвате всички видове прахове. Ако това не помогне, остава само да се направи химическо чистене.

Преминаваме към второто правило. Ако не веднага обърна внимание на замърсяването, но междувременно потънали в тапицерията на мека мебел, не пръска го за първи път средствата ръка, за да не се влоши положението. Необходимо е да се установи естеството на произхода му. Алкалните петна се екскретират от натурални киселини, оцет или лимонов сок. Съответно киселинната среда за замърсяване се отстранява със сода или сол. Всеки агент за зацапване трябва да се тества на отделна, по-малко видима част от тапицерията.

Разбира се, е почти невъзможно напълно да се запази лакираната и полирана повърхност на мебелите по време на ремонта. След като откриете драскотина, опитайте се да поставите върху него крем за обувки с подходящ цвят. Следи от зацапване от такива повърхности могат лесно да бъдат отстранени със салфетка, импрегнирана с бензин. Подходящ за тази процедура и смес от растително масло и сол. Ако полирането е загубило блясъка си, достатъчно е да го избършете със същото масло, като добавите вино или парфюм към него. Смес от вода и оцет в съотношение 2: 1 ще измие капещата кал на дървените мебели.

След като сте извършили всички горепосочени процедури, не мислете, че мащабното почистване вече е приключило. След няколко седмици ремонтният прах най-накрая ще падне и процесът ще трябва да бъде повторен. За да се справите добре със задачата, не бъдете прекалено мързеливи, за да провеждате пролетно почистване след един месец.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
Как да почистите килима суха и мокраКак да почистите килима суха и мокра
Прахосмукачка с рецензии за аквафилтър и какво по-добре да изберетеПрахосмукачка с рецензии за аквафилтър и какво по-добре да изберете
Правилно почистване след ремонтПравилно почистване след ремонт
Общо почистване на апартаментите след ремонтОбщо почистване на апартаментите след ремонт
Отърви се от боклука след ремонт, без да нарушава законаОтърви се от боклука след ремонт, без да нарушава закона
Изграждане на отломкиИзграждане на отломки
Самопочистване на ремонтиран апартаментСамопочистване на ремонтиран апартамент
Услуги по почистванеУслуги по почистване
Почистване на помещенията в апартамента след ремонтПочистване на помещенията в апартамента след ремонт
» » Тайните на почистване след почистване
© 2021 BggeHat.com