Правилно почистване след ремонт

Дългоочакваният ремонт приключи и сега е време за почистване. Тази работа е отнема много време и е многоетажна. Първо трябва да се отървете от всички боклук, натрупани по време на ремонта. Разбира се, можете да го вземете сами, но е по-лесно да прибягвате до помощта на специална услуга за тези цели. Освен това, преди да започнете да работите с прахосмукачка, трябва ръчно почистване на апартамента от малки фрагменти от материали, останала след отделянето на основния размер на боклук. След това можете да започнете да почиствате всички налични повърхности, като използвате прахосмукачка. И след това трябва да почистите белите стени и тавани. Въпреки, че тази процедура може да се извърши преди да се работи с прахосмукачка, тъй като е вероятно варовикът да се утаи на пода и на други отворени повърхности.

Почистването след ремонт е труден процес, тук банята и тоалетната трябва да бъдат почистени добре. След почистване на банята е необходимо да я дезинфекцирате. Ако мебелите бяха покрити с капаци, все още можеха да се замърсят. Разбира се, не всички места могат да бъдат изтеглени по един и същи начин, без значение колко високо е било. Но има неща, които трябва да знаете, за да улесните работата си, например, когато почиствате килим, диван или стол.

Трябва да се има предвид, че ако наскоро се появи петно, то най-вероятно може да се отстрани с обикновена вода. Много внимание трябва да се обърне на места, които са забелязани твърде късно. Не се разстройвайте веднага. Необходимо е да се разбере произхода на петна, т.е. защо са се появили. Не се опитвайте да ги отстранявате с всички налични средства. Така че можете да развалите мебелите още повече. Оцет или лимонов сок лесно може да се отърве от петна от алкален произход. И за киселинни петна, сода за хляб или обикновена сол ще станат незаменими.



По време на ремонта се оказва, че лакираните или полирани мебелни повърхности са сериозно повредени. Например, ако мебелите се надраскат, може да се прикрият с крем за обувки с подходящ цвят. Смес от растително масло и сол или бензин може да се отърве от остатъците от варовик. Полицията, която е загубила блясъка си, ще опреснява всяко растително масло, смесено с вино или парфюм. Засегнати от следи от варовик, мебелите от дърво трябва да бъдат почистени с разтвор, пропорциите на вода и оцет, в които са равни на две до едно.

Следвайки всички основни препоръки, "общото" почистване на обновената къща може да бъде завършено успешно и бързо. Но неизбежен е фактът, че в рамките на един месец прахът след ремонт отново ще се натрупа върху почистените повърхности и процедурата за почистване на апартамента ще трябва да се направи отново. Най-хубавото е да почистите апартамента отново един месец след основното почистване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
Прахосмукачка за почистване на камината и печката, основните разлики от домакинствотоПрахосмукачка за почистване на камината и печката, основните разлики от домакинството
Как да почистите опънати таваниКак да почистите опънати тавани
Как да почистите килима суха и мокраКак да почистите килима суха и мокра
Тайните на почистване след почистванеТайните на почистване след почистване
Цената за ремонт на банятаЦената за ремонт на банята
Общо почистване на апартаментите след ремонтОбщо почистване на апартаментите след ремонт
Как да комбинираме баня и тоалетнаКак да комбинираме баня и тоалетна
Услуги по почистванеУслуги по почистване
Почистване на помещенията в апартамента след ремонтПочистване на помещенията в апартамента след ремонт
» » Правилно почистване след ремонт
© 2021 BggeHat.com