Прахосмукачка за почистване на камината и печката, основните разлики от домакинството

Еднократното използване на камината в стаята оставя почти никаква следа. Но думата "на практика" с течение на времето може да отговори със сериозни ремонтни работи. Защо? Достатъчно е да си спомним селото на баби и дядовци. Те ни посрещнаха с боядисани кърпи, шарени бродерии и дори цели картини, всички на фона на ослепителни бели стени и тавани. Ежегодно са извършени работи, свързани с измиване. Така че, непосредствено преди тези произведения от предишната белота да не остане следа.

Сега ще се преместим в настоящето. Да предположим това запечатани врати с камина предупреждавайте да не получите сажди в стаята. Но всеки ден има почистване, което е да се премахне пепелта от пещта и пепелта. Има няколко фолк трика, които помагат да се сведе до минимум освобождаването на прах в стаята. Това омокряне на пепелта, използването на екрани за ръцете, определени методи за събиране на горивни продукти.

Събиране на пепелта с прахосмукачка
Събиране на пепелта чрез вакуумиране

Каквито и да са мъдростите, които използваме, то няма да даде гаранции, че палето не пада върху елементите на скъпите завършвания на стаята или мебелите. Едно от решенията чист почистване на печки и камини е използването на прахосмукачка.

Ако отидете сега, вземете обикновена домакинска прахосмукачка и го почиствате, можете да получите доста добър резултат и в същото време да кажете сбогом на скъпо оборудване.

Системата за филтриране на конвенционално устройство не е проектирана за големи частици пепел, а количеството боклук, събрани на цикъл, е няколко пъти по-голямо от максималния обем на вградения контейнер. Горещите въглища, които нямат време да се охладят, ще изгорят материала на торбичката за боклук, ще загреят и ще деформират пластмасовата кутия на прахосмукачката. Освен това е малко вероятно засмукването да е достатъчно за висококачествено почистване. От горното е лесно да се установи, че обикновена прахосмукачка, която се използва за почистване на помещения, не е подходяща за камини за някой от необходимите параметри.

Подходящо оборудване

Въпреки всички трудности, които възникват, когато се опитвате да използвате прахосмукачка за почистване на камината и пепелника в камини и печки, тази идея не е забравена. Днес някои производители са готови да представят отделни модели устройства, предназначени за почистване на гаражи, работилници, камини, помещения за обществено обслужване. С една дума, те се използват, когато големи количества отпадъци се събират в големи количества.

Работи по почистване на камината за пелети
Почистване на пелетната камина

Съгласно задачите, прахосмукачката за камината има някои отличителни черти:

  • Той има стоманена кутия, която ви позволява да събирате все още не охладени въглища. В края на краищата, за пълно охлаждане отнема много време, а следващото разпалване трябва да започне след няколко часа.
  • При една и съща консумация на енергия прахосмукачките с камина имат увеличена всмукателна мощност.
  • Капацитетът, в който се събират прах и пепел, се увеличава и достига 20 литра.
  • Многостепенната филтрираща система разпределя боклука по фракции и не пропуска да получава сравнително големи частици.

Модели на прахосмукачки за камина



Преди да прегледате популярните модели за почистване на печки и камини, трябва да се отбележи, че има специални дюзи под формата на метален контур и отдушник. Маркучът на обикновена прахосмукачка се вкарва в дюзата и системата работи съгласно следния принцип: в резервоара се създава вакуум, в резултат на което пепелта се изсмуква. Материалът на тръбата е в състояние да издържа на високи температури. Вътре в резервоара се извършва предварително филтриране, в резултат на което в прахосмукачката влизат фини прахови частици, а в металния контейнер остават големи частици.

Дюза за прахосмукачка с филтър
Работете с дюзата на прахосмукачката

Работата на такава дюза обаче постоянно разкрива недостатъци. Нестабилната работа на основния филтър води до запушване на филтъра на самата прахосмукачка. В пепелта идват малки частици, които имат висока температура. Те проникват в прахосмукачката и причиняват прегряване на кутията, което оказва неблагоприятно влияние върху състоянието на устройството като цяло.

Германската компания Kercher, която е лидер в областта на вакуумното оборудване и устройствата за високо налягане, представлява модела Karcher AD 3.200. Това е сравнително мощна прахосмукачка, въпреки че текущото потребление е само 1.2 кВт. Устройството на турбината позволява да се постигне висока степен на рядкост. Устройството е лесна за използване, теглото му е 7,4 кг, но не е необходимо да се повдига по време на работа. Тялото е оборудвано с леки колела, а маркуч с дължина 1,7 м ще достигне до всяко място в камината, където е необходимо да се почисти.

Индустриална прахосмукачка от добре позната марка
Популярен модел прахосмукачка от известен производител

Карчер АД 3.200 е подходящ не само за почистване на камини. Той ще се справи с уличните печки и барбекю, ще помогне за възстановяване на реда в гаража, ще събира боклука по асфалтови пътища. Капацитетът на контейнера е 17 литра. Това е достатъчно, за да се извърши пълно почистване. Удобното разглобяване и монтаж на прахосмукачката ви позволява бързо да освободите заредения контейнер. Широкият обхват на приложение на прахосмукачката се дължи на факта, че разклонителната тръба и контейнерът са изработени от метал, което прави възловите елементи устойчиви на удари на големи частици с остри ръбове.

Прахосмукачка Karcher AD 3.200 може да се използва във всекидневния живот по време на ежедневното почистване. Тя включва различни аксесоари са на разположение, между които има разширение на тръба, избран подходящ за почистване на различни повърхности на дюзи, който е удобен за работа не само у дома, но също така в колата, многократно филтърния патрон.

Почистване на камината
Почистване

Други модели на подобни устройства също са на пазара:

  • ZD99 моделът от китайската компания Dongyi е евтин и надежден аналог, използван за поддържането на пещи. Някои от неговите характеристики изпреварват немската марка. Например капацитетът на резервоара е 20 литра, но силата на Dongyi ZD99 е малко по-ниска. За съжаление, този модел не е оборудван с дюзи, така че може да се използва само за събиране на едри зърна.
  • Модел Shop-Vac Ash Vac Vac 20-I се различава по това, че може да премахне сухата или мокра пепел. Например, след като валеше навън, можете да почистите фурната с Shop-Vac Ash Vac 20-I. Капацитетът на резервоара е 20 литра. Металният и гъвкавият маркуч са фиксирани с резбова връзка. Този метод на закрепване ви позволява да работите без да повредите материалите. Прахосмукачката може да събира не само големи въглища, но и фин прах. Филтърът HEPA Cleanstream задържа до 95 вредни частици. Това изпълнение е настроено на само 800 вата консумация на енергия.

Ако предпочитате да използвате съвременна технология за почистване, тогава определено трябва да разгледате прахосмукачки, предназначени за почистване на камини и печки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите коминната тръбаКак да почистите коминната тръба
Как да се чисти камината, какви инструменти и инструменти трябва да използвамКак да се чисти камината, какви инструменти и инструменти трябва да използвам
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Редът на камината с вашите ръцеРедът на камината с вашите ръце
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Ремонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съветиРемонт на камината от капитана и извършване на работата сами, полезни съвети
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
» » Прахосмукачка за почистване на камината и печката, основните разлики от домакинството
© 2021 BggeHat.com