Как да изберем тиган с ум

Какво любовница не бихте искали да имате под ръка в кухнята на тигана, където храната не залепва и не се придържат, пържени пържени без мазнина, и вкуса на храната не се променя по време на продукта за топлинна обработка? За да се избере тава за пържене, е необходимо преди всичко да се обърне внимание на материала, от който е направен, тъй като всеки от тях има свои собствени уникални характеристики. Да видим кой от материалите е най-подходящ за приготвяне на качествени ястия за пържене? Как да изберем тиган?

От какво се правят тиганите?

Как да изберем тиганИзпитана с чугун чугун

Опитайте се да дадете на любимата си баба нов тиган с незалепващо покритие. Тя, разбира се, ще благодари за подаръка и, усмихнато, ще се върне в любимия си чугунен тиган, който е тестван от десетилетия. И покрива "с незалепващо" е не по-лошо от ултрамодерен модели и постига този ефект се дължи на порьозността на метал - желязо, в микропорите получава мазнини и по този начин предпазва от изгоряла храна. Между другото, не използвайте нова чугунена тиган веднага по предназначение. Сложете го на огъня, добавете маслото и го запали старателно (можете да във фурната, на печката може да бъде), така че ще получите най;"незалепваща" покритие, което няма да се придържат към повърхността на храната.

Този тиган се загрява бавно, но след като се загрее, то дава много по-голяма топлина и може да задържа топлината дълго време. Такива ястия са идеални не само за пържене на пастети до златна коричка, но и за приготвяне на задушени зеленчуци или месо.

Може би, това са най-безкраен, непретенциозен в експлоатация и грижи тигани. За да се превърне храната, не е необходима специална гарнитура, а като пералня не използвайте вода, а печка - тя просто се калцинира в огън (или върху електрическа печка) и се поставя на място. Ако все пак решите да го измиете, трябва незабавно да го изсушите, за да го предпазите от ръжда и за да избегнете запушване на порите, е по-добре да не се използват течни препарати за измиване.

Е, как? Все още не сте се научили как да изберете тиган? След това отиваме по-далеч.

Как да изберем тиганНовият тефлон

Protoptav път от Америка, той твърдо установени в нашите кухни. Производителите все още захранват интереса на обикновените хора, като твърдят, че никаква мазнина не трябва да се излива в тиган, за да изпържи яйцата или да изгони месото. Или, например, че този тиган за палачинки е най-много. Тук и любовниците тичат към магазина за тигани с тефлоново покритие.

Има много плюсове, най-важното от които е "незапалимостта" на храната, но има и минуси в тава за пържене. Например, надраскан незалепващ слой вече не е подходящ за употреба. И за да не се повреди покритието Teflon, с помощта на специални дървени или пластмасови остриета - някои домакини, свикнали да метална лъжица и черпак, за да се приспособят към "острието" е сложно.

В допълнение, за работа с такъв тиган е необходимо с ума. Не може да се нагрява при висока температура, тъй като от прегряването Teflon се изпарява и покритието се разваля. За да не се повреди покритието, той не може да бъде измит с метален шкур и абразив.



По противен случай можете да включите и крехкостта на такива ястия, рано или късно тефлоните ще бъдат изтрити и тиганът ще трябва да бъде променен. Е, как избирате тафлон? За да не хвърлите пари, веднага да получите тиган с дебело дъно, това ще продължи по-дълго.

Как да изберем тиганЛек алуминий

Евтина за цената, лека тежест и непретенциозна работа - какво би могло да бъде по-добре? Но с незалепващо покритие, това е просто нещастие - те могат лесно да горят върху тях. По невнимание можете да включите и крехкостта на такива ястия - лекият алуминий е податлив на деформация поради нагряване и може лесно да бъде надраскан, така че да се складира предварително с шпатула.

За да издържите тиган повече, изберете модел с дебело дъно, особено ако планирате да го използвате на електрическа печка. За такива плочи най-добре е да не се подпечатва тиган, а да е отляво, обикновено е по-дебел от "сестрите", направен чрез щамповане и ще продължи по-дълго.

Как да изберем тиганНеподходяща "неръждаема стомана"

Неръждаемата стомана не уврежда здравето на човек, не реагира с храната, пържените картофи - погасява абсолютно безопасно. Лесен и непретенциозен в грижите, той може да стане асистент в кухнята и за бързо приготвяне на продукти за пържене и за гасене. Като тенджера, в тиган от неръждаема стомана, от силното прегряване се появяват синкави или зеленикави ивици. Затова не се препоръчва да се оставя празна на огън.

Кой тиган е подходящ за вашата печка?

С материала разбрахме, че сега остава само да разберем дали тиганът пасва на вашата чиния. За газ и електрически печки поберат всички тиган, с изключение на електрически добре е да изберете ястия с дебело дъно, тъй като тя е в пряк контакт с нагревателен елемент, и, както вече бе споменато по-горе, лят алуминий тигани за този тип дъски не са подходящи.

За стъкло-керамични чинии, както и за електрически печки, е подходящ тиган с дебело дъно, с изключение на щампован алуминий. Предпоставка за това е наличието на плоско и плоско дъно, което е в перфектен контакт с плота.

И в заключение бих искал да кажа за дебелината на тигана. Какъвто и материал да е направен, колкото по-дебели са дъното и стените, толкова по-дълго ще продължи. И в експлоатация по-издръжлив ще бъде този, който не се загрява бързо при висока температура.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прибори за хранене рецензии и мненияПрибори за хранене рецензии и мнения
Чудесна печкаЧудесна печка
Веднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатацияВеднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатация
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Кои котли са по-добриКои котли са по-добри
Устройството на преносим умивалня със собствени ръцеУстройството на преносим умивалня със собствени ръце
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
» » Как да изберем тиган с ум
© 2021 BggeHat.com