Тиган за палачинки, какво е това?

Гледайки през готварски предавания, вероятно сте забелязали колко висок клас готвачи изпържи златни палачинки в тиган, те се обърнаха върху тяхното майсторско, повръща? И нямат никакви първи палачинки, а златист цвят се постига чрез равномерно изпичане. Може би това е така, защото те използват някои специални съдове? Може би е време да се научим как да подготвим такива шедьоври на кулинарното изкуство? Тиган за палачинки, отидете при съда!

Пан за палачинки

Идеален тиган за палачинки

Независимо от това, какви палачинки искате да готвите, тънки pellicola или дебел на дрожди, pancake тиган ще бъде същото. И за тези цели е по-добре да използвате специален палачинка.

Какво е различно от обичайното? Височина на границата. Ниските ръбове (около 1 см) ще превърнат палачинката в полет и лесно ще я махнете с лопата. Също така, изборът на тигана за палачинки се определя от дебелината на дъното и дължината на дръжката. Трябва да се помни, че по време на пържене палачинка тиган се подлага на високи температури, освен по нагрява повърхността на тестото се излива в студена, ще издържат тази температура не разлика всеки съдове. Поради това наличието на дебело дъно е задължително, а плоското дъно без вдлъбнатини ще осигури равномерно нагряване. Колкото по-дебел дъното на тиган, толкова по-дълго ще продължи, тънки модели в интензивното време на работа ще бъдат разрушени.

Дължината на дръжката предпазва хастара от изгаряния, колкото по-дълго е дръжката, толкова по-безопасно е използването на тигана. Диаметърът на тиган за палачинки може да бъде между 16 и 24 см, тук изборът прави себе си любовница, в зависимост от това, което по размер палачинки като домакинство. Същото важи и за формуляри. На мястото на класическите тигани за тиган се появиха правоъгълни и дори със специални канали за палачинки.

Пан за палачинки

И от какъв материал да избереш тиган за палачинки?



Чудото ленено пържене, добре затоплено, ще ви позволи да изпържите непрекъснато палачинките, без да се залепвате и кома. Благодарение на малките пори на чугун, мазнината прониква дълбоко в тигана и се задържа там, осигурявайки му естествено "незалепващо" покритие. За да премахнете палачинки от тава за пържене може да бъде всяка scapula или дори метална вилица, тя не се страхува от драскотини. Но теглото може да играе решаваща роля, чугунът, както знаете, металът не е лесен, така че ще бъде много да се претеглят чинии от чугун.

Как да изберем тиган за алуминиеви палачинки? Алуминиевите палачинки са леки, достатъчно тънки и могат бързо да се деформират под влияние на температурата. И когато пържене палачинки, както разбрахме малко по-рано, термошокът е неизбежен. Но ако алуминиевият тиган има покритие, което предпазва от деформация, то благодарение на топлиннопроводимите свойства е отлично за пържене на палачинки.

Пан за палачинкиМалко по-скъпи от алуминий, но по-трайни палачинки от неръждаема стомана, които също са чудесни за готвене "слънчеви" палачинки. Обърнете внимание и на ноу-хау от последните години - долният сандвич, който съчетава няколко слоя от различни метали, например, се състои от два слоя стомана и един слой от алуминий. Благодарение на многопластовото покритие се постига равномерно нагряване и бързо разпределение на топлината по цялата повърхност на тигана.

Пан за палачинкиПодложките с тефлоново покритие са чудесни за пържене на палачинки - те не изгарят, могат лесно да бъдат отстранени, равномерно изпържени. Въпреки покритие тефлон, което няма да позволи на пръчката, за да изберете тиган за палачинки все още трябва дебело дъно и стени, така че ще продължи по-дълго. Значителна допълнение към тефлоново покритие - termospot - показва, че повърхността се нагрява до желаната температура и времето до първия палачинка пържене. Недостатъците на такива подложки могат да включват лекота на увреждане покритие, при което вече не е подходящ за непрекъсната работа. Поради това наличието на специална дървена или пластмасова лопата, за да се обърнат палачинките, е задължително. Също така, повреждането на покритието може да се постигне чрез прегряване на тигана, така че трябва да се загрее постепенно.

Е, накрая няколко съвета. Първата палачинка не беше бучка, загрее добре тигана преди да излее тестото от първата палачинка. И не изпържете други палачинки в тиган за палачинки, нека се използват само за определената цел. И че тя е служила дълго време, не увреждайте покритието с остри предмети, колкото и дебели да изглеждат дъното.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чудесна печкаЧудесна печка
Какво да готвя от пушено пиле топ-10 рецептиКакво да готвя от пушено пиле топ-10 рецепти
Веднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатацияВеднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатация
Начини на готвене и ползите от пушеното сиренеНачини на готвене и ползите от пушеното сирене
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Рецепта за салата от палачинка с пушено пилеРецепта за салата от палачинка с пушено пиле
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
» » Тиган за палачинки, какво е това?
© 2021 BggeHat.com