Избор на електрически котлон

Основните предимства на електрическите повърхности за готвене са: липсата на открит огън, гладката повърхност, която е лесна за почистване и запазването на кислорода в стаята. Трябва да се отбележи, че когато го използвате, имате нужда от ястия с дебело и равно дъно.

Готварските повърхности са разделени на два типа, в съответствие с принципите на инсталация. Зависещите готварски повърхности са поставени над фурната, те са избрани, ръководени от специални маси. В този случай единичният контролен панел се намира само във фурната. Независимите повърхности за готвене имат собствен контрол и такива повърхности се поставят отделно от фурната.

Независимият тип инсталация Ви позволява да изберете броя и вида на горелките. Помислете за това какви ястия ще приготвите, какви размери имате в кухнята. Горелките могат да бъдат проектирани за определени национални ястия, те се различават значително по форма. Решете дали имате нужда от вградена скара.
Готварска печка Siemens EH679MB17E
Отоплителните елементи могат да бъдат направени от неръждаема стомана, стъклена керамика, емайл, закалено стъкло, чугун. По-голямата част от електрическите готварски повърхности са изработени от стъклена керамика или чугун. Последните имат традиционен външен вид и недостатъци: бавно отопление-охлаждане.

Асортиментът от отоплителни елементи на повърхностите на стъклокерамиката е много богат. Включва: котлони, халогенни, индукционни и HI светлини.

При бързите готварски пръстени спиралата се загрява за секунди, като създава висока температура.



В халогенните горелки в допълнение към спиралата има халогенна лампа, която свети ярко и излъчва топлина в големи количества.

Елементите на коланите в горелките HI Light се затоплят по-бързо от халогенните за няколко секунди.

Индукционните горелки изискват използването на специални прибори, изработени от чугун или стомана, съдържаща желязо. Те съдържат индукционна единица, която загрява дъното на съдовете, самите плочи са винаги студени.

За съжаление, не всичко е толкова привлекателно в стъклокерамичните повърхности. Тези повърхности перфектно издържат натоварвания, те могат да бъдат поставени тежки ястия. Но те са много уязвими на щети от острието на ножа, твърди насипни вещества (сол, захар, крупа). Ако трохите попадат под ястията, винаги ще има драскотини, а захарта може да се стопи и няма да е възможно да се измие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Професионално оборудване за ресторантиПрофесионално оборудване за ресторанти
Какво е електрическа мини фурна, как работи?Какво е електрическа мини фурна, как работи?
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Фурни за отопление и готвене със собствени ръцеФурни за отопление и готвене със собствени ръце
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакиниКаква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича такаКак действа една електрическа руска печка и защо се нарича така
Кои котли са по-добриКои котли са по-добри
Как да изберем тиган с умКак да изберем тиган с ум
» » Избор на електрически котлон
© 2021 BggeHat.com