Какво е електрическа мини фурна, как работи?

Всяко кухненско оборудване, което се използва за готвене, има свои собствени характеристики, предимства и недостатъци. Електрическите уреди обикновено са съвсем компактни, но по време на работа поглъщат скъпа електроенергия. Газовото оборудване е икономично, но може да бъде инсталирано само на точно определено място. Микровълновете консумират много енергия и имат ограничен списък от възможни ястия.

Преносимата електрическа фурна е универсално устройство, което за днешна популярност не е по-ниско от газовата или електрическата печка. Както всяка техника за кухнята, електрическата фурна трябва да може да избира според нуждите си, така че първо трябва да се запознаете с възможностите и функциите на това устройство.

Домашен уред за готвене
Друг полезен домакински уред за кухнята

достойнство

Трябва да има сериозни аргументи, за да се избере не е най-скъпият източник на енергия. Такива аргументи не само дават право на съществуване на електрическо оборудване, но и го правят невероятно популярен.

  • Малък размер. Размерите на печките са продиктувани от капацитета на камерата, в която се приготвя храната. Този обем в минималната му стойност от 8 литра ще осигури храна само за един човек, а 45-литровите пещи могат да "хранят" цялото семейство и гостите му.
  • Security. Липсата на жив пламък по време на готвенето намалява класа на опасност на уреда. Но не губете бдителност, защото всеки електрически уред е свързан с друг вид опасност - електрически.
  • Страхотен дизайн. Миниатюрните фурни са изработени в няколко стила, които задължително се вписват в кухненския комплект. За външно обзавеждане се използват бяла и черна пластмаса, метал, стъкло.
  • Универсалност. Компактната мини фурна е снабдена с модулен принцип с допълнителни функции, които разширяват възможностите и позволяват не само за печене на брашно, но и за приготвяне на голям асортимент от ястия. Естествено това води до увеличаване на стойността, но купувачът може да избере само онези опции, които ще му бъдат полезни.
Красиво приготвено пиле
Сладко пиле

Как функционира устройството?

Работата на електрическата пещ се основава на действието на инфрачервеното лъчение върху продукти, поставени в камерата. Емитиращият е горният или долният панел на камерата, а в някои случаи и страничните стени. Те се отопляват с вградена ТЕМ.

В модерните модели е възможно да се регулира тока, протичащ през всеки нагревателен елемент, като по този начин се контролира еднородността на печенето.

Дори при наличието на двойки разположени трансевропейски мрежи на противоположни панели няма да се облекчи неравномерното излагане на инфрачервена радиация. Регулирането може да бъде по-малко ефективно и ще отнеме цялото свободно време. За да се установи същата температура в камерата ще помогне принудителна конвекция. Извършва се с помощта на вентилатор, който кара въздуха да циркулира и равномерно разпределя топлината вътре в камерата.

Готови ястия от италианската фурна
Ястия от италианска малка печка

Този ефект има няколко предимства. Еднообразният ефект на топлината ви позволява да подготвите най-сложните ястия, които не понасят изгарянето. Поради факта, че топлината не се натрупва в горната част на камерата, тя най-ефективно "работи", което означава, че времето за готвене се съкращава.

характеристики на

Когато купувате някой модел, предпочитате го по някакви причини. Купувачът избира стоките, така че те да отговарят на формираните искания. Следователно, всеки модел има редица характеристики, които трябва да бъдат взети предвид при закупуването на домашна фурна.

Първата характеристика по отношение на стойността и с яснота е обемът на камерата. Според индикаторите за обема се приема дискриминационно да се разграничат три типа пещи.

  1. Мини фурни с обем до 15 литра обикновено се избират от потребителите, които вече имат стационарна фурна.
  2. Счита се, че средният обем е в диапазона от 15 до 25 литра.
  3. Всичко, което надвишава тази граница, се отнася за професионални фурни.

Не мисля, че избора на максимален обем ще даде решение на всички проблеми. Първо, в размерите си, фурната не може да се приближи до избраното място. На второ място, големи пещи с обем имат повече мощност, което означава, че всеки път, когато стартирате устройството, ще трябва да плащате повече.

Производителят, отчитайки редица фактори, инсталира нагревателни елементи на определена мощност. Това става съзнателно и целесъобразно, поради което е невъзможно да се намери електрическа пещ с капацитет 9 литра и мощност 2 kW. Повечето потенциални купувачи вярват, че колкото повече енергия устройството, толкова по-добре. Това не винаги е правилното мнение.

Ако за приготвянето на определено ястие е необходима определена температура и време, увеличаването на мощността ще доведе до нарушаване на препоръчителните параметри. Когато готвите за една или две души в мини фурна, прекомерното снабдяване с енергия просто ще остане непотърсено.



Най-простите модели пещи нямат дори елементарен контролен интерфейс. Като допълнителни функции са оборудвани, възможностите на устройството също се променят. Повечето домакини избират възможности за себе си, при които се предвижда промяна в начините на работа.

Сладки печени стоки
Красива сладкиши

Гладкото регулиране на температурата на нагревателния елемент или неговото свързване и активиране позволяват да се изпълнят качествено дори и най;"причудливите" рецепти. Радиацията от горния и долния панел е идеална за печене на месо или риба. В този процес важен фактор е високата температура, но действието е равномерно. Загряване само от горния панел ще замени грила, ще се справи с брашно продукти. Включеният долен панел е подходящ за подгряване на готови ястия.

За да контролирате функциите, имате нужда от панел и колкото повече функции има устройството, толкова по-сложен е алгоритъмът за управление. Има механично управление, базирано на промяната на определен параметър от механичното действие върху елемента. С обикновени думи, когато трябва да завъртите копчетата, натиснете бутоните, преместете плъзгачите. Електронно и докосване означава предаване на управляващ сигнал чрез импулс. Всички настолни фурни с такъв контрол над цената надминават аналогичните си колеги. Те също така не блестят с надеждност, поради което механичните модели са все още в търсенето, тъй като са евтини, надеждни и поддържащи устройства.

Важна характеристика, с която трябва да се запознаете, преди да изберете мини фурна, е пакет от допълнителни опции. Тя може да включва всяка комбинация от програмирани отоплителни предварително приготвени ястия, размразяване на храната, вряща мляко. Самата интелигентна система определя времето и температурния режим в зависимост от входа на потребителя. След като процесът приключи, се чува звуков сигнал и фурната се изключва автоматично. Ръчното програмиране включва настройка на температурата на времето и броя на отоплителните елементи. Съвременната мини електрическа фурна ви позволява да запомните персонализирана програма в случай на честа употреба.

Друга характеристика е наличието на електрически горелки върху хоризонталната повърхност на обвивката на някои пещи. Това допълнение е измислено, за да направи устройството по-гъвкаво. Такава печка с горелки може да готви две съдове едновременно. Едната е приготвена във фурната, а другата е на горелката.

Как да изберем

Теоретичната обосновка за избора на конкретен модел е много голяма, тъй като, освен представените характеристики, съществуват редица специфични подробности, които рядко се забелязват от купувачите.

Многофункционално устройство
Многофункционална машина

Сред тези дреболии може да бъде защитно покритие на вътрешната повърхност. Той ще предпази фурната от въздействието на температури и механично обработване при измиване на уреда. Въпросът за това как се отваря вратата рядко се пита, но с течение на времето потребителите започват да оставят обратна връзка, което показва, че най-сигурният начин е да се завърти вратата спрямо вертикалната ос.

Ако къщата има деца, тогава опцията "студено стъкло" е полезна. Това е специално покритие за термична защита, монтирано на вратата отвътре. В резултат на това е възможно да се докосне стъклото отвън.

Наличието на разширението ще се инсталира електрически на всяко място в кухнята, независимо от разстоянието от стената, но когато докинг щепсел е неизбежен феномен на превключване, което води до загуба на контактите на тока и парното. Ето защо трябва да обърнете внимание на дължината на кабела на устройството.

Изчислете консумацията на енергия не е възможно. Ориентацията в него ще помогне за подобно изчисление по броя на членовете на семейството. Смята се, че пълна вечеря за 2-3 души може да бъде приготвена във фурна с капацитет от 0.6-0.8 kW. Освен това тази стойност се увеличава линейно, в зависимост от броя на потребителите. Останалите индикатори се избират в съответствие с представения списък с характеристиките на устройството.

Печка на италианската марка
Печка от италианската марка

Някои популярни модели

Анализът на търсенето позволява на всеки продавач на домакински уреди да направи рейтинг на определен тип устройство, който ще включва най-популярните модели. Има много такива проучвания, така че намереният материал не трябва да се приема като редовен и се препоръчва да се използват няколко източника по едно и също време.

  • Дори и при истинска фурна, се препоръчва да закупите миниатюрен Panasonic NT-GT1WTQ. Липсва сложна технология, която заслужава още по-голяма увереност. Използва се за бързо загряване или приготвяне на съдове от полуготови продукти. Механичната настройка на температурата не определя стойността в градуси, а само определя нивото на интензитета на нагревателните елементи.
  • Средната класа е представена от лидера на Supra MTS-210. Мощността на нагревателя от 1300 W ще позволи готвене на месни ястия и продукти от печене на брашно. Температорът има междинни стойности.
  • Турският гигант Simfer M4572 на 45 литра е оборудван с почти максималния списък от функции. Работата на такова устройство не изисква коментари, остава само въпрос на цена.

Най-важното предимство на тези пещи е тяхната мобилност, тъй като способността да се вземе устройството на дача гарантира вкусна храна през целия сезон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по видЕлектрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Малък рейтинг на качествени електрически мини-пещиМалък рейтинг на качествени електрически мини-пещи
Трифазен електромерТрифазен електромер
Електрическа фурна за саунаЕлектрическа фурна за сауна
Веднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатацияВеднъж забравена електрическа чудодейна фурна е отново в експлоатация
Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича такаКак действа една електрическа руска печка и защо се нарича така
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
Устройство за спестяване на електрическа енергияУстройство за спестяване на електрическа енергия
» » Какво е електрическа мини фурна, как работи?
© 2021 BggeHat.com