Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид

При изграждането на класическа тухлена пещ е избран проект, в който се осъществява способността да се затопля стаята и да се участва в готвенето. Електрически модели не могат да си позволят такава комбинация, това се дължи на прекомерно нагряване на проводящи елементи и доста високи разходи за електроенергия. Но за изпълнение на отделни функции, все още се произвеждат електрически пещи и те са конкурентен продукт, който позволява на кухнята напълно да измести газовата печка.

Топлинният ефект от електрическия ток отдавна служи на човешкото благо. В процеса на готвене, тя формира отделна посока, заедно с печка, микровълнова фурна и класическа фурна. В кухнята електрическата фурна е ключов възел, така че е толкова важно да изберете правилния тип и модел, които да отговарят на нуждите и изискванията на всеки наемател.

Въпреки факта, че всяка домакиня ще изисква голяма фурна с котлони и просторна фурна, което трябва да разберете какви алтернативи има към днешна дата, отколкото може да бъде принесен в жертва и кои функции напротив, да се разпределят като приоритет.

Модерна фурна за кухня
Модерна фурна в кухнята

За да притежавате цялата информация, не е нужно да изучавате параметрите на всички съществуващи модели. Достатъчно е просто да направите визуална класификация. Големият асортимент от електрически пещи няма да позволи класифицирането на само една функция, така че ще бъде на много нива.

Класификация по метода за получаване на топлинна енергия

Принципната схема на работата на която и да е пещ се основава на физически явления, възникващи при отделянето на енергия. Технологичните особености на дизайна са насочени към събиране на тази енергия и представянето й в подходяща форма за по-нататъшна употреба. По отношение на получаването на енергия устройствата са разделени на две групи. Първата е съпротивителната пещ, а втората включва индукционни пещи за дома.

Важна част от кухнята
Неразделна част от кухнята
  1. Първият тип пещ работи на базата на добре известния закон на Джаул-Ленц, който количествено отразява зависимостта на количеството топлина, отделяна на съпротивителния елемент от тока в схемата. С прости думи всеки проводник може да се нагрява. Но в ежедневните задачи, при които това явление е необходимо да се използва, материалът на проводника е избран такъв, който има висока съпротивление, обикновено никел, нихром, волфрам. Въжета, изработена от такъв материал, се поставя в спирална форма в изолирана капсула, образуваща тенисите. Нагревателят е термоелектричен нагревател, той е вграден в калъф за фурна или се използва в електрическа печка като горелка.
  2. Индукционната пещ работи, като индуцира електрически ток в елемента под действието на вихрово електромагнитно поле. В своята същност всичко отново се свежда до енергията на електрически ток, само в индукционните пещи първоначалният източник на енергия е малко по-различен. Това позволи този вид пещи да станат най-продуктивни. Индукционните пещи бързо се загряват и достигат по-високи температури.

Класификация по размери

Често домакинските уреди трябва да бъдат избрани на базата на размерите на пространството, разпределено за тях в кухнята. Това не е съвсем правилен подход, тъй като закупеният модел може да не изпълнява изискваните функции, но след като такова градиране съществува, то трябва да бъде обсъдено отделно.

  • Стационарни пещи се инсталират в помещението и не могат да бъдат транспортирани по време на работа. Благодарение на материалите за увеличаване на топлинната мощност и противотежестите такива пещи имат значителна маса и изискват подсилване на подовата настилка, тъй като устройствата, които стоят дълго време, могат да деформират пода. Те наподобяват навън готварска печка с фурна, само два компонента са плот и шкаф за фурна, които могат да бъдат направени в един или поотделно един от друг. Но подробната информация ще бъде дадена по-долу.
Класически модел
Класическо издание
  • Компактните мини-пещи съчетават същите функции, само като елиминират няколко горелки и намаляват силата на звука на фурната и стават преносими устройства. Такива модели са удобни за използване, тъй като е възможно да се донесете със себе си в началото на сезона и да го вземете след завършването му. В кухнята фурната може да бъде разположена на всяко място, което отговаря на изискванията за пожарна безопасност. Най-простият представител на електрически пещи от този клас е тостер. Фурна във формата на фурна е предназначена предимно за печене на пайове, например, руски електрически. Оборудван с горен плот, фурната се превръща в универсален помощник за всяка домакиня.
Малка версия на пещта
Оригинална компактна версия

Класификация по тип фурна

Фурната и фурната имат същата функция. Освен това те са изградени на същия принцип. В стените на камерата има няколко нагревателни елемента. Техният брой определя възможностите на фурната. Горното и долното разположение на елементите насърчават еднородното нагряване на продукта и се използват за изпичане на брашно. Долна граница на тийнейджърите функционира само чрез изпичане на месо, зеленчуци или риба. Тоновете в горната част позволяват готвене в режим "Грил".

Изброените функции са достъпни както за фурни за микровълнова фурна, така и за фурни за стационарни уреди. От горното заключаваме, че тези две понятия се различават само в мащаба на техните измерения. Но според принципа на монтиране на фурната всички устройства са разделени на самостоятелни, които са отделни и нямат допълнителни функции и са вградени.

И вградената пещ не е задължително да се монтира в тялото на пещта. Тя се врязва в кухненския комплект и плота се инсталира отделно от горната част. Вградената плоча може да има механичен или сензорен метод на контрол и има определена класификация за тази функция.

Вграден модел фурна
Вградена фурна

връзка

След придобиването на електрическа пещ важен въпрос става връзката му. Всички съответни работи трябва да се извършват правилно и правилно, тъй като това ще повлияе на електрическата безопасност, пожарната безопасност на устройството, както и на безупречното обслужване.



Ако няма умения да работите с електрическата инсталация, по-добре е да се обадите на учителя у дома. Преди да свържете сами електрическата пещ, трябва да изчертаете отделна линия от таблото с задължителна защита.

При изчисляване прекъсвач деноминация избора раздел проводници и контакти трябва да се ръководят от текущата стойност на 30-35 А. Параметри нагревателни елементи и схемата за свързване, представени от производителя или доставчика и намиращи се в информационния лист.

При покупка се уверете, че устройството може да бъде свързано към мрежата 220V, тъй като някои промишлени пещи са свързани към трифазна 380V мрежа или да бъдат възстановени отново. На мястото на стойността на напрежението трябва да се напише 380/220 V.

Всяка отоплителна пещ е достатъчно мощно устройство. Тя не може да бъде свързана към домакинската мрежа заедно с всички устройства, използващи стандартен щекер и гнездо. При свързване на контактите трябва да има ефект - превключване, което се придружава от искри и освобождаване на топлина. Захранващият кабел трябва да бъде фиксиран с винтове, а в точката на свързване трябва да се използва специален контакт.

Пример за електрически контакт
Появата на електрическия контакт

При свързване към еднофазна схема трябва да се използват само три контакта: нула, фаза и земя. Контактите трябва да се избират на случаен принцип. Ако устройството е проектирано за повторно свързване, фазовите клеми трябва да бъдат затворени заедно съгласно схемата.

Еднофазно свързване на електрическата плоча

Не се учудвайте, че доставката на стационарни пещи не включва захранващ кабел. Тъй като производителят очевидно не може да знае колко далеч от блока, монтиран на стена ще се монтира и на кабела трябва винаги да бъде твърд и не може да се използва разширения, а след това софтуер, за да се свържете го определя изцяло от купувача.

Някои популярни модели

Въз основа на анализа на продажбите най-големите магазини формират списък с най-популярните модели. Този списък е много условен, тъй като предпочитанията за различните потребители са различни, но може да ориентира неопитен потенциален купувач, който първо е изправен пред задачата да избере електрическа пещ.

  • Комфортният модел ARIETE 976 е начело, а неговата 52-литрова фурна е пригодена за приготвяне на всяка чиния. Допълнителните опции са представени от целия пакет, който позволява размразяването на продукта и подготовката му, използвайки различни методи за нагряване.
Стилна фурна от Ariete
Фурна марка Ariete
  • Достоен противник е фурната DEX DTO-280C. Тя се различава при избора на температурен режим, таймера за 120 минути и средствата за работа с тавите за печене, които са включени в доставката.
Фурна за марка Dex
Фурна марка Dex
  • За по-обективна оценка трябва да се направи сравнение между подобни модели. Така че, в достъпен ценови диапазон, вградената фурна HBN539S5 на Bosch води
Фурна марка Bosch
Фурна за фурна на Bosch
  • Средната цена сред лидерите беше взета от фурната Siemens HB634GBW1. В допълнение към всички стандартни функции, той има възможността да приготвя продукти без предварително размразяване, а интелигентното меню ви позволява да изберете една от 13 готови програми за готвене.
Siemens Фурна
Фурна от Siemens

Както можете да предположите, представеният списък далеч не е завършен. В допълнение, тя се формира веднъж месечно и е в състояние значително да промени позициите на водещи марки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опцииПещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Малък рейтинг на качествени електрически мини-пещиМалък рейтинг на качествени електрически мини-пещи
Пещи за домаПещи за дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
» » Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид
© 2021 BggeHat.com