Тогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начини

Пяната е изключително здрав полимер, който при замръзване свързва части от конструкции или уплътнява ставите. С появата на удобна аерозолна форма на този фиксатор, много интериорни и фасадни работи стават по-удобни и по-лесни. Прилагайте монтажни пяна и строителни специалисти и занаятчии. Той е фин уплътнител, който задържа топлината и не позволява навлизането му през течения или влага. Но след като работите с този материал, често има проблем с премахването на монтажната пяна от ръцете и другите повърхности. Ще разгледаме възможностите за премахване на ненужната пяна от различни повърхности.

Как да измиете ръцете си от монтажната пяна - практически препоръки

Как да премахнете прясно монтирания монтажен уплътнител? Това е най-простото нещо, което можете да направите. Може да се отстранява с пластмасов скрепер, като се опитва да не се размазва, след това да избърсва с гъба, напоена с ацетон или бял спирт. Как да почистя ръцете си от монтиране на пяна? В този случай, вместо да се използва пластмасова гумения ракел или избърсване кърпа, допълнително избърсване случва с течен лакочистител или ацетон, и след това кожата трябва да се смазват подхранващ крем или зехтин.

Отстраняване на пяната от ръцете

Отстраняване на пяната от ръцете

Ацетонът и агресивните разтворители няма да работят, ако пяната трябва да се отстрани от пластмасовата облицовка, винилови сайдинг. Те просто ще повредят повърхността. Ето защо в строителните магазини е възможно да се получат специални вещества, с които е възможно да се отстранят следи от монтажна пяна от най-деликатните повърхности. Например, Cosmofen, Macroflex. По-малката от тези стоки е висока цена и голям обем. Ако е необходимо да се избършат малки зони на замърсяване, тяхното използване е икономически необосновано.

Ако пяната вече е напълно полимеризирана, тогава тя може да бъде елиминирана само с определена степен на търпение. От ръцете отстранете частици, които могат да бъдат отстранени механично, нанесете разтворител или dimexide Фармацевтичен препарат. облага Dimexidum - наличност, ниска цена и възможност за закупуване без рецепта. Внимавайте да не влезете в очите и лигавиците. След като приложите Dimexide в мястото за замърсяване, оставете го на повърхността за 40 минути.

Ако приложите продукта върху кожата си и почувствате чувство на парене, незабавно я изплакнете с вода. Така че това означава, че не ви е удобно. След като сте се изправили dimexide необходимо време, разтрийте го с гъба, докато пяната се елиминира, изплакнете с топла вода и сапун и разстилайте ръцете на крема. Не се притеснявайте, ако пяната остане на ръцете ви - кожата се регенерира редовно и след няколко дни ще забравите за тези песни.

Други начини на почистване - ще помогнем ли на сода?

Как да почистим ръцете на монтиращия полимер? Ако вече сте приложили разтворител върху кожата си, механично отстранете частиците от пяната от машината, като използвате четка за домашна употреба или абразивна част от гъба за прибори. След излагане на разтворител и абразив, нанесете крем, сметана, вазелин или растително масло, за да ускорите изцелението и регенерирането на епидермиса.

Димексидът помага да се изтрие пяната от кожата

Димексидът помага да се изтрие пяната от кожата

Опитните строители, които често работят с монтажни уплътнители, предполагат, че много други начини за отстраняване на това вещество от ръцете ви са възможно най-удобни. Например, ако сте алергични или нетолерантни към ацетон, Dimexidum и други разтворители, ръцете могат да се накиснат в топла вода със сода и след това е добре да ги избършете с кърпа и да ги мажете с мазен крем. Ако тази процедура се повтаря няколко пъти, частиците от пяната ще изчезнат заедно с мъртвите клетки на кожата. Понякога пяната попада върху косата, ако преди работа не слагате шапка или завързвате главата с главата си.



На нишките, засегнати от пяна, е необходимо да се приложи същото евтино лекарство dimexide, След половин час може да се измие с частици от пяна.

Нови възможности за премахване на пяна за строителството - студена и ултравиолетова

Монтиращият полимер лесно се разтваря с ацетон, ако все още не е замразен, но напълно полимеризиран, той може да бъде отстранен от повърхността под влиянието на силна студена или директна слънчева светлина. Ако нещата ви са оцветени с монтажна пяна, поставете ги във фризера или ги изнесете навън, като ги оставяте на слънце няколко дни. Периодично разтривайте замърсените места и те ще бъдат почистени, тъй като пяната е разрушена от силна студена или ултравиолетова светлина.

Използване на специален разтворител

Използване на специален разтворител

За да изтриете деликатните повърхности, е необходимо да проверите как действат този или тези разтворители. Това може да се направи, като се приложи върху тази повърхност на незабележимо място в малка площ. Ако пяната се отстранява и повърхността не променя цвета си и не се деформира, тогава този инструмент може да се използва върху останалото. Ако трябва да почистите стъкло или пластмаса, можете да използвате скрепер, чиято плътност трябва да бъде по-мека от материала, който трябва да се почисти.

По-добре да се използва дрехите, които нямат нищо против, работа с инструменти, като пяна, но ако случайно сте замърсени вещите си, а след това оцветени трябва спешно да се справят. Как да премахнете монтажната пяна от дрехите? Независимо дали успявате да почистите дрехите от строителната пяна, ще зависи от вида плат. Например, с плетени и плетени платове, е невъзможно да се отстрани пяната. Но ако вашите дънки или кожени неща са пострадали, тогава можете да опитате да ги спасите с разтворител или Dimexidum, след това лекувайте повърхността на дрехите с кърпа, измийте полимера с вода. Ако е необходимо, процедурата може да се повтори няколко пъти.

Ултравиолетът помага да се избърсва пяната

Ултравиолетът помага да се избърсва пяната

Някои строителни работи предвиждат, че монтажният уплътнител ще се простира извън границите на нанасяне и след изсъхване ще трябва да се отстрани за естетически цели. Например, когато инсталирате пластмасови прозорци или разпенвайки пукнатини в конструкциите. Излишният уплътнител остава и трябва да бъде отстранен изключително чрез механичен метод - отрязване с ножица или нож. Внимателно използвайте метални скрепери и ножове върху стъклото, защото с остри ръбове можете да надраскате повърхността на прозореца и да повредите новото, просто инсталирано стъкло.

Съвети за безопасност - Основни правила

И накрая, няколко основни съвета за извършване на работа с монтажна пяна, така че не трябва да се чудите как да почистите мръсотията.

  1. 1. Преди да работите, преминете в специални дрехи или стари неща, които нямате нищо против да хвърляте.
  2. 2. Поставете ръцете си от полиетиленови ръкавици и нагоре - ако е необходимо.
  3. 3. Покрийте повърхностите с вестници или пластмасови филми, които няма да се използват, но се намират в близост до мястото на третиране с монтажна пяна.

Сега знаете колко лесно е да измиете монтажната пяна, не само с ръце, но и с други повърхности. Всъщност всички препоръки се свеждат до прости принципи на взаимодействие на полимери с корозивни среди, които могат да разрушат веществата, съдържащи се в уплътнителите. Възможно е обаче влиянието на температурата и механичното въздействие върху такива строителни материали да се измият от повърхностите. Надяваме се, че тази информация ви е помогнала и сте научили много нови начини да се отървете от последиците от ремонтните работи. Пожелаваме ви лесен ремонт и нови строителни постижения!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на пяна, как и как да се премахнат зацапани петна от различни покрития?Монтиране на пяна, как и как да се премахнат зацапани петна от различни покрития?
Как да отстраните монтажната пяна от ламинатаКак да отстраните монтажната пяна от ламината
Как да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средстваКак да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средства
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Как да почистите монтажната пяна от дрехите с най-ефективните средстваКак да почистите монтажната пяна от дрехите с най-ефективните средства
Как да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителитеКак да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителите
Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?
Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорецКак да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
Инсталиране на дограма от пластмаса до ключИнсталиране на дограма от пластмаса до ключ
» » Тогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начини
© 2021 BggeHat.com