Лепило за плочки от таван от пенопласт, момент или майстор?

Маскиране на грапавостта и провеждане на евтин ремонт на тавана помага на пяна, и веднага след избора му повдига въпроса - "Таванната плоча лепило направени от този материал "Производителите предлагат широка гама от композициите да се определи, но кой е най-добрият и най-важното - по-добри .. Помислете опциите 8, които често са експерти в интериорния дизайн?.

Лепило за пяна - 5 основни правила за качество

При избора на качествено лепило е целесъобразно да се съсредоточите не само върху марката и цената, но и върху други фактори, които ще ви помогнат да направите правилния избор. Първото правило е, че лепилото трябва да осигури добра адхезия на пяната към повърхността. Второто правило е бързо изсъхване. Колкото по-бързо изсъхва състава, толкова по-малко ръцете ви уморяват, държите всяка плочка върху теглото. Съединителят също ще бъде по-надежден.

Лепилото не трябва да е вискозно

Лепилото не трябва да е вискозно

Третото правило е съставът да не е вискозен. При покупка не се колебайте да помолите продавача да покаже съвместимостта на лепилото. Ако е течност, хлабав - не може да издържи дори и лека керемида. Струва си да се откажат такива фиксатори. Четвъртото правило е да се оцени цветът. Препоръчваме да закупите прозрачно или бяло съединение. Светлите нюанси се считат за универсални, не блестят чрез тънка керемида. и последното пето правило - да се даде предимство на универсалните съединения. С тяхна помощ лесно можете да поставите пяната на всяка повърхност.

Избор на лепилна основа - сортове и техните различия

За да имате представа за какъв вид лепило можете да предложите в строителен магазин, помислете за 4 вида: водна основа, разтворител, лепило и лепило. Най-често срещаният състав е на водна основа. Въпреки популярността му, той има сериозни недостатъци - изсъхва дълго, не се прилага при работа в помещения с ниска температура. В допълнение, тя развива патогенни организми. Ето защо, за да се защитят стените от мухъл, лекувайте повърхността на повърхността с противогъбични съединения.

Лепилото на базата на разтворител е течен полимер, който има бързо фиксиране. Подобни свойства също съществуват за лепилото за горещо топене, което включва термопластичен полимер и специални добавки. Характеристика на продукта - той може да се използва за работа след загряване до висока температура.

Лепилото на силиконова основа бързо изсъхва, така че да се използва веднага след месене, като се действа стриктно според инструкциите. Независимо от такъв широк избор, специалистите предпочитат да използват универсални течни нокти, за да залепят керемидата върху тавана. Течните нокти се произвеждат на водна основа и разтворител. Първият вариант е скъп, но екологичен и безопасен за здравето. За дневната, спалнята и кухнята - това е идеално. Но залепване с такава съставка пяна в банята и други стаи с висока влажност - не е най-добрият вариант. Ще бъде полезно лепило на базата на разтворители.

Акрилна шпакловка и PVA - колко надеждни са те?

Ако имате ограничен бюджет, използвайте акрилен пълнител, за да лепете слоя пяна. Разредете формулировката с вода, докато се получи гъста и вискозна маса. Това ще позволи на повърхностите бързо да се хванат и също така ще спести време за натискане плочки до тавана. Как функционира системата? Нанесете сместа е гладка и тънкослойна да завърши малка площ и упражнява него плочка на дунапрен, компенсира коригира и отстраняване на излишната пълнител влажна кърпа. Така и с всички останали плочки. В края на работата ще получите равна повърхност без лумена.

Пенопласт на тавана може да бъде залепена акрилова шпакловка

Пенопластът до тавана може да бъде залепен акрилова шпакловка

Друг евтин вариант, който можете за залепване на пяна - Строителство PVA. Предимствата на използването на тази формула са екологичната съвместимост и липсата на миризма. Работата с лепило обаче не е толкова просто. За да се създаде надеждно сцепление, съставът трябва да се приложи не само към задната страна на плочката, но и към лицевата повърхност. Ето защо е ирационално да го прилагаме за работа с големи площи. По-добре е да го използвате, за да лепете материала на пяната на малки места.

Течни нокти - защо са избрани от специалисти?



Това е добро универсално лепило, направено на основата на полимери и каучук, което се използва за свързване на хомогенни и различни повърхности, включително плочки от пяна пластмаса с таван. Течните нокти не увреждат завършващия материал, бързо изсъхват, не оставят остатъци и навреме не ръждясат. Въпреки това, преди да ги купите, внимателно прочетете композицията.

Течните нокти бързо изсъхват и безследно

Течните нокти бързо изсъхват и безследно

Течен водна основа за нокти, подходящи за използване в сухи условия и във влажна среда трябва да се използва същото лепило на основата на разтворител, който не е страх от температурни промени, влага и плесен. Съставът се нанася върху плочката с конструктивен пистолет. За да създадете силна връзка на двете повърхности предизвика достатъчно пяна течни пирони на ъгли за безопасност може да се ги разпределя по-нататък по диагонала шевовете и пух. Съставът изсъхва бързо.

До излишъка от течни нокти не се показват през плочката, нанесете композицията на разстояние 2-3 cm от края на материала.

Бюджет и скъпи опции - миг или магистър?

Лепилото за таванни плочи от пяна от пластмаса Титан. Използва се за бързо прилепване на материала към бетон, гипс, цимент и други покрития. лепило Титан Безопасно е да се работи както на закрито, така и на открито, еластичността на лепилото не се променя от спада на температурата и атмосферните условия. Тя се изразходва пестеливо, което позволява използването му за голямо количество довършителни работи. Прозрачността и водоустойчивостта са друг важен критерий за качество Титан. След зашиване шевовете на пяната не се разтягат.

По-евтино лепило за пяна - Учител. Той има подобен състав, но отговорите за него не са най-великолепни и има две причини за това. Първият е остър, постоянен мирис, който е трудно да се отървеш дори след излъчването. Второ - лепилото изсъхва дълго. След няколко часа плочките често се отлепват или се преместват настрани.

За монтажа на плочи от пенопластика се използва китайско лепило Eltitans. Тя придоби широка популярност благодарение на надеждното свързване на покритието с бетон, гипс, дървено покритие, както и гъвкавостта при работа с други строителни материали - керамика, дърво, мозайка. В резултат на нанасянето върху повърхността на финиша се образува водонепропусклив шев и еластична става. лепило Eltitans устойчив на измръзване.

Друга универсална композиция, която е подходяща за монтаж на плочки от пяна - Eco-Naset. Лепилото осигурява надеждна адхезия към бетонната, тухлената и дървесната повърхност и се използва също за поставяне на корк, керамика, стъкло, дърво. Недостатъкът на Eko-Naset е необходимостта от задържане на материала, докато не се прилепи към лицевата повърхност.

И може би най-надеждното и бързодействащо лепило за монтиране на плочки от пяна се разглежда път. Когато работите с този състав, няма нужда да държите панела, докато напълно се прилепи към повърхността, коригирайки неравностите и дефектите. C В момента Завършването преминава бързо. По отношение на ценовата политика път - най-скъпите и висококачествени, след това идва средно-бюджет Титан, след това - Елтитан, Еко-Насет, но затваря веригата на лепилото майстор. Казахме ви всичко! Но колкото по-добре е да слепете плочките на тавана, това зависи от вас да решите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам монтажните елементи на таванаКак да лепирам монтажните елементи на тавана
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Как да лепене пяна на тавана стъпка по стъпка инструкцияКак да лепене пяна на тавана стъпка по стъпка инструкция
Изберете най-доброто лепило за плочки на таванаИзберете най-доброто лепило за плочки на тавана
Как да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимстваКак да лепене пяна гума с най-добрите марки и техните предимства
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
Пяна от пянаПяна от пяна
Как да изберем лепило за таванни первазиКак да изберем лепило за таванни первази
Баня за баняБаня за баня
Универсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителствотоУниверсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителството
» » Лепило за плочки от таван от пенопласт, момент или майстор?
© 2021 BggeHat.com