Запечатване на шевове в панелни къщи

Един от недостатъците на панелните сгради е слабото уплътняване на ставите на панелните фуги. Това се отнася не само за стари къщи, които са стояли няколко десетилетия, но и за нови сгради.

Снижаване конци съединения води до натрупване на кондензата в тях, по-висока влажност, разрушаване на структурата на панели, образуването на мухъл и плесен колонии от външната страна на сгради и вътрешните повърхности на стаи.

Получените пукнатини допринасят за възникването на течения, които оказват неблагоприятно влияние върху състоянието на вътрешните стени и здравето на жителите на помещението. Освен това, по време на отоплителния сезон, херметичното запечатване на шевовете води до значителни загуби на топлинна енергия.

Поради факта, че шевовете са запечатани на значителни височини, тази работа се извършва от специални екипи от индустриални алпинисти.

Процесът на запечатване е разделен на два етапа - първичен и вторичен.

Основният етап на запечатване на фугите се осъществява основно по време на изграждането на нови сгради преди затваряне на шевовете. Свободното пространство се запълва с нагревател, а след това шевът е покрит със слой от маститен хидроизолационен материал.



Този метод надеждно защитава шева от всякакви атмосферни влияния. Като уплътнителен агент обикновено се използва полимерно-циментова смес, която се използва и за хидроизолация на строителни конструкции. Той запазва свойствата си в температурния диапазон, характерен за климатичния колан, в който се намира Украйна.

Вторият етап на запечатване на ставите се извършва в тези сгради, където преди това запечатаните стави са унищожени с времето или под влияние на други фактори.

Препоръчва се да се извърши вторично уплътняване на шевовете след 6 до 7 години след първичната. Количеството извършена работа зависи от състоянието на предишния слой. Ако слоят не е унищожен, тогава при второ запечатване ще бъде достатъчно да се приложи друг слой мастик.

При тежки унищожаване на първичните слой катерачи напълно разкрива сутурата отстранява неподлежащи пълнител почистена повърхност и отново работи запечатващия шев между панелите.

Като модерен пълнител, монтажната пяна се оказа много ефективна. Мастикът, използван днес, също е много по-добър от неговите предшественици в неговите характеристики. Благодарение на това, запечатването на ставите е бързо и качествено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Уплътнителните шевове между отделните панели предпазват дома ви от студ и теченияУплътнителните шевове между отделните панели предпазват дома ви от студ и течения
Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?
Уплътняване на шевовете на таванните решения на проблемаУплътняване на шевовете на таванните решения на проблема
Панелни радиатори за отоплениеПанелни радиатори за отопление
Избираме апартамент в нова сградаИзбираме апартамент в нова сграда
Климатични системи в жилищни помещенияКлиматични системи в жилищни помещения
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Характеристики на радиаторите от стоманен панелХарактеристики на радиаторите от стоманен панел
Техника на запечатванеТехника на запечатване
» » Запечатване на шевове в панелни къщи
© 2021 BggeHat.com