Техника на запечатване

Техника на запечатване

Правилно направени фуги на фуги - обещание, че керамичните плочки или клинкер ще ви служат в продължение на много години. Не е достатъчно само да се купи качествена смес за такива произведения. Необходимо е напълно да се спазват всички технологии.

Така че, на първо място, трябва да изберете правилната фугираща смес. Съществуват два основни типа пазари: циментов разтвор или епоксидна смес.

Последно подходящ за декоративни материали като клинкер, гранитогрес, керамични плочки, мозайка и различни видове естествен или изкуствен камък. Основната им предимство е, че тези съединения могат да се използват не само за почистване на фуги, но и за лепене плочки, значително опростяване на целия производствен процес. Тези смеси обаче са доста скъпи, което се обяснява с тяхната висока устойчивост. Ето защо, те се препоръчва да се използва, когато е наистина необходимо - например, в мазета, басейни, душове (т.е. в райони с висока влажност и чести промени на температурата). Шевовете, обработени с тези фуги по време на работа, лесно се перат от замърсяване и практически не избледняват. Тези съединения обаче не могат да се използват веднага след полагането на керемидите или друг облицовъчен материал. Необходимо е да изчакате няколко дни, докато лепливият разтвор изсъхне. Ако е твърде рано да се напълнят шевовете с мистрия, това ще забави сушенето на лепилото.



Как да работите с такива съединения? Първо, трябва внимателно да почистите шевовете от разтвора, лепилото и примесите, които дойдоха там, със шпатула, почти на 2/3 от височината на плочката или клинкер. Само тези работи могат да бъдат направени, когато лепилото все още не е замразено. Е, тогава можете да започнете основната работа. Работното време на смолата на основата на смола зависи главно от стайната температура. Ако е + 18-23 градуса, сместа ще се приложи лесно и бързо. При по-ниска температура разтворът може да се сгъсти бързо, след което ще бъде трудно да се приложи, а ако стаята е твърде гореща, сместа ще изсъхне твърде бързо.

Когато се работи с епоксидни съединения, трябва също така да се помни, че те се състоят от два компонента - бяла или цветна паста и катализатор. Преди да започнете работа, те трябва да бъдат смесени. За да направите това, достатъчно е съдържанието на опаковката да се излива с катализатора в контейнер с паста.

Е, ако се интересувате от керамични плочки за дърво от Kerama Marazzi - отидете на greswood.ru. Само там ще намерите висококачествени керамични плочки с бърза доставка и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пълнеж за плочки как да избирате?Пълнеж за плочки как да избирате?
Как да изберем лепило за плочкиКак да изберем лепило за плочки
Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?
Кои фугите да изберете за личен опит за подови плочкиКои фугите да изберете за личен опит за подови плочки
Кои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композицииКои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композиции
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Предимства на клинкер тухлаПредимства на клинкер тухла
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Техника на запечатване
© 2021 BggeHat.com